Barbles hooks

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Ian 2008, 23:57

o foarte mare majoritate a pescarilor crede ca pestele scapa mai usor cu carlig barbless.

care o fi adevarul , totusi :?:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Ian 2008, 06:53

Bogdan_Alex scrie:ai dreptate tudor. desi poti face c&r si cu spin, in unele cazuri poti rani pestele mai rau in altele nu. eu totusi sunt de parere ca iti poate scapa mai usor, acum vad ca parerile sunt impartite.

Tudor scrie:Se folosesc pe apele unde C&R e obligatoriu pentru ca ranile cauzate pestelui sa fie cat mai putin grave.
ce nu intelegi bogdan?? sincer pestele va scapa mult mai ushor, dar dupa cum zice si tudor rani mai mici si traume mult mai mici, iar de prinsul shalaului, eu unu zic daca nu ai "spinul" "calcaiul" sau cum io mai zice va scapa mult mai ushor , daca se invarte odata, ala ai fost

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Ian 2008, 07:39

Depinde! :lol:

Pentru pescuitul la musca s-au conceput carlige fara spin din care pestele nu scapa mai usor pentru ca au varful mai lung si curbat, iar carligul nu e plan.

Poate ca dintr-un carlig cu spin la care i se taie spinul pestele scapa mai usor decat daca nu s-ar fi taiat spinul, dar din aceste noi "inventii" creeate direct fara spin pestele aproape ca nu poate scapa!

Despre ancore ... nu stiu.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 15 Ian 2008, 19:52

Sunt mai multe tipuri si marci de carlige cu spin care nu sunt in acelasi plan.
Rolul spinului este acela de a impiedica carligul sa iasa din locul in care a fost introdus,deci eliberarea pestelui este mai putin probabila fata de carligele fara spin.Am folosit carlig fara spin o singura data,la scobar si dupa cateva rateuri am renuntat si de atunci nu am mai folosit.
In ce priveste ranirea pestelui,sunt de parere ca in cazul carligelor cu spin,aceasta(ranirea)este mai semnificativa.
Fir intins ! tuturor. :wink:

gizmo
junior
junior

Mesaj de gizmo » 17 Ian 2008, 00:10

Ma interesam de ele in ideea unui C&R cat mai "smooth".
Este evident ca pestele poate scapa mai usor in aceste conditii.
Ma mira totusi ca pe un site de pescari sportivi nu se prea stie la ce folosesc.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Ian 2008, 00:27

pe mine nu ma mira. unii poate nu fac C&R...si totusi nu-s braconieri. e treaba lor in fond si la urma urmei.
eu de ex, cate odata fac cate odata nu, insa mereu cu ace cu spin...se gasesc cel mai des

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Ian 2008, 16:06

tudor scrie:Nu e chestia de avantaj sau dezavantaj. Se folosesc pe apele unde C&R e obligatoriu pentru ca ranile cauzate pestelui sa fie cat mai putin grave.
sau facut destule studii ... diferenta nu este in marimea si gravitatea ranilor sau mortalitatea pestilor ... singura diferenta este ca fara singereaza mai putin si eliberarea se poate face mai rapid .

hegedusalin
veteran
veteran

e prea mult....

Mesaj de hegedusalin » 19 Sep 2008, 13:11

La spining dak ai n degorjor la tine nu cred ca ranesti mai mult de 1 din 10 pesti in asa hal incat sa nu ii mai poti elibera. Eu nu eliberez tot ce prind dar dupa starea in care sunt dupa juma de zi de plimbat in juvelnic (prin apa) sunt STAS pt eliberare. Fara degorjor, dak tragi ca nebunu sa scoti ancora, inseamna ca poate incerci sa il ranesti sa ai o scuza sa nu i mai dai drumu. Am auzit la destui ca l-ar fi eliberat doar ca nu ar mai fi trait. Convenabil, nu?? Deci poate o discutie ar fi cati folosesc degorjor si cati nu

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 19 Sep 2008, 15:18

am inceput pescuitul cu barbless. :)) m-as intoarce bucuros la asta daca s-ar gasi in comert.

Scrie răspuns