barbeta rupta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

barbeta rupta

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iun 2011, 10:24

am un mic problem: s-a rupt barbeta la un zalt zam adica asta;
http://www.zalt.se/sortiment/produkt.aspx?c=2&p=12
ideea e ca vreau sa o reconstruiesc si am nevoie de putin ajutor de la cineva :
-care are un vobler dintrasta (mai exact imi trebuie dimensiunile barbetei)
-care se pricepe la lurebuilding pentru materiale si procedura
varianta cu fuga la magazin pentru un vobler identic nu tine pentru ca cel mai apropiat magazin in care gasesc e la mai mult de 150 km. :cry: :help:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 08 Iun 2011, 10:36

ai nevoie de PETG sau policarbonat de 1.5 - 2mm
un ac incins si un patent sa scoti ce a ramas din vechea barbeta
bison epoxy 24h sa lipesti

spor

P.S. vobler n-am :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iun 2011, 10:41

sarumana . mai e insa o mica chestiune : barbeta veche nu era atasata ci parte integranta din corp direct din turnare. problema in cazul asta este inclinatia si grosimea barbetei pe care vreau sa o pastrez cat mai aproape de original. eu am culoarea 65 din link care are barbeta mai groasa si rotujita in partea inferioara (un fel de sectiune longitudinala in cilindru).
oricum am plecat la cumparaturi. :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Iun 2011, 11:35

..Uite cum am reparat eu un yozuri hardcore cu barbeta rupta ,pe care proprieterul vroia sa-l arunce la gunoi.

Am dat o gaura longitudinala cu un burghiu de 3mm,in diametru,adinca cam de 10mmm,in corpul voblerului..Am facut apoi un canal ,folosind o lama pt metal de la fierastraul pendular.Are dinti marunti si taie foarte bine,lasind un canal cam de 1.5-2mm.Am insurubat in capul vobleruluio sirma rasucita ,si cu celalalt capatrotunjit frumos pt a putea fi atasat de agrafa.Am betonat cu epoxi barbeta,lipind-o de corpul voblerului.,eliminind apoi surplusul cu o pila chinezeasca ,fina..Sirma a fost pe post de punte de legatura..

Poti folosi o pinz de fierastrau pendular,speciala pt metal ,ca sa tai cum vrei diferite canale in corpul voblerului...Spor la treaba..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns