Baracuda bass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Baracuda bass

Mesaj de feugen » 20 Feb 2010, 10:29

Am primit cadou seara trecuta o lanseta baracuda bass dintr-o bucata cu lungimea de 186cm si actiune 5-20gr.
La cel fel de pescuit se preteza? Ce fac cu ea? O pastrez sau o arunc?
Bucuresti

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Feb 2010, 10:39

cum sa-l arunci, cadoul e moca, nu se arunca, lasa-l acolo ca nu se stie cand vrei sa dai la un clean, avat din barca.
sau daca vrei sa-l arunci poti sa mi-l faci mie cadoo :lol:
i gasesc eu utilitate. 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 20 Feb 2010, 11:58

Este un bat surprinzator de bun, usor, sensibil si destul de puternic; il poti folosi la biban sau alte aplicatii light.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Feb 2010, 12:17

am si eu batul asta de vreo 2 ani si am prins biban, clean, stiuca, salau. I-am taiat cam 8cm din varf, i-am pus un alt inel de varf si l-am facut un pic mai rigid ca era cam fleashca. Chiar imi place batul avand in vedere ca a fost la vremea aia in jur de 75lei. :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Feb 2010, 14:48

Ionut the carp scrie:am si eu batul asta de vreo 2 ani si am prins biban, clean, stiuca, salau. I-am taiat cam 8cm din varf, i-am pus un alt inel de varf si l-am facut un pic mai rigid ca era cam fleashca. Chiar imi place batul avand in vedere ca a fost la vremea aia in jur de 75lei. :D

Fleasca, zici? :shock: 8 cm din 1,86? si ce-a iesit? hot shot? :lol:
Mie de exemplu mi se pare o lanseta rapida. asa intreaga cum e. cred ca e chestie de interpretare.
Si acum regret c-am vandut-o, din ce am auzit nu se mai fabrica.

Eugen, poti folosi lanseta la avat, stiuca si chiar salau. Pune-i o mulineta cat mai usoara (~1500) si iesi la pesti.
btw, daca te bate gandul s-o mariti, sunt primul pe lista.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Feb 2010, 14:51

leba... sti cum sunt aia cu parii :twisted:

folosesc pe ea o abu garcia cardinal 100U; se potrivesc de minune! 8)

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 20 Feb 2010, 15:17

Si mie mi s-a parut ca fiind o lanseta rapida cu actiune de varf, progresiva. Pare sa aiba ceva rezerva de putere dar este clar ca nu-i un bat cu care sa "tragi" de peste. Nu am facut nicio lansare cu ea, inca, dar pare un bat bunicel (la prima vedere acum cat este nefolosit :lol:). Nu stiu in cat timp se va "lasa" carbonul din care este facuta. Eu despre Baracuda nu am o impresie prea buna si din motivul acesta v-am cerut opiniile.
Pentru clean (nu am avut nicio data rezultate la artificiale) si bibaneala aproape sigur merge. De asemenea la stiuca (din barca) sau avat de la mal, mi se pare ok. Despre pescuitul la salau... sunt bata (am prins pana acum 4 bucati, numai la Dunare, considerand ca a fost o intamplare).
Bucuresti

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Feb 2010, 16:40

La clean nu cred ca ai ce cauta cu lanseta asta.
Cat despre afirmatia asta: "Pare sa aiba ceva rezerva de putere dar este clar ca nu-i un bat cu care sa "tragi" de peste", eu zic mai intai sa gasesti pestii mari si apoi sa te pronunti. Mie mi-a indoit-o rau de tot un somn si n-a zis nici pis. Ce-i drept, nu era "lasat" carbonu. :lol:
Si aia cu "actiunea de varf, progresiva" mi-a placut, ce-ai vrut sa zici de fapt?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 20 Feb 2010, 22:46

leba scrie: Si aia cu "actiunea de varf, progresiva" mi-a placut, ce-ai vrut sa zici de fapt?
Am vrut sa zic, dar probabil ca am gresit "exprimarea", ca in prima faza se indoaie doar varful (pana la inelul 4 socotind si inelul de varf) din cele 7 inele existante dupa care, la cresterea efortului, se indoaie intr-un mod progresiv... asta pana mi-a fost teama sa o mai fortez...

P.S. In pescuitul la rapitor cu scule dedicate sunt novioce (am foarta putina experienta la stiuca si avat). Pentru stiuca l-am avut pe post de mentor pe Marius Predescu, dar asta a fost in urma cu cativa ani. La el am vazut pentru prima data ce inseamna o scula dedicata pentru rapitor (stiuca), o trusa de naluci si un simt al pescuitului deosebit.
Bucuresti

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 21 Feb 2010, 02:31

Eu amo asemenea lanseta din 2007 si o folosesc la clean si la biban, sa sti ca este o super lanseta pentru valoarea care o are, cat despre carbon lasat :P nu stiu ce sa zic....
Eu unul ma impac foarte bine cu Baracuda bass...

Scrie răspuns