Baitcasting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

shimano
veteran
veteran

Baitcasting

Mesaj de shimano » 10 Feb 2011, 17:42

Ma tenteaza sa incerc si baitcasting-ul...insa habar n-am ce si cum, de ce si de unde pana unde. Cei care va ocupati cu acest sport pacatos, va rog sa-mi ziceti si mie daca ma indrept in directia buna: http://194.102.200.194/kit_combo_daiwa_ ... 95180.html#
Nu inteleg de ce unii dreptaci folosesc manerul de baitcasting tot pe partea dreapta...care-i faza? Se inverseaza ceva aici fata de mulinetele de spinning, unde manerul e pe stanga si lansez cu mana dreapta? Va rog sa ajutati un om in dilema, sa nu iau o decizie proasta. Ma intereseaza scule de clasa medie, nici prea prea, dar nici foarte foarte...pana-n 6-8 milioane, batz + mulineta... :roll:

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 10 Feb 2011, 18:27

Incearca un combo de la Capture (Trabucco). Lanseta Cranky Cast sau Assassin si mulineta Asahi BCW.
Lansetele Cranky Cast sunt dintr-o bucata, au lungimi intre 6'6" si 7'6", si puteri medium heavy sau heavy.
Seria Assassin sunt dintr-o bucata, dar au si modele din doua bucati, lungimi de la 6'3" pana la 7'6" si puteri de la medium light pana la x-tra heavy.
Mulineta are manivela pe partea stanga, si inghite 140 metri de 0.35.
Un combo cu oricare din lansete si mulineta asta nu te duc mai mult de 5 mil.
Restul de informatii ce ceri u nu stiu sa ti le dau.
P.S. Si pe mine ma cam bate gandul sa imi iau un combo de cast, iar betele si mulineta asta le-am vazut si pipait chiar azi, si chiar mi-au placut.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 10 Feb 2011, 18:37

Mersi de raspuns.
Stii cum e...ce nu cunosc (in acest caz Capture si ce-ai mai spus) mi se pare negru si instabil, incetosat, si mi-e frica...e o boala de-a mea. Am incredere in Shimano si Daiwa in primul rand...dar voi stiti mai bine. To ce-ai expus tu mai sus sunt termeni, marci, lucruri de care nici n-am auzit...poate o fi bune, poate nu...nici nu le-am avut in mana, ce-i drept...nu vreau sa ma grabesc si sa-mi para rau. Sa vedem daca si altii iti impartasesc parerea.. mersi mult!

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 10 Feb 2011, 19:16

Corect. Eu folosesc lansete de spinning de la Capture de 4 ani si sunt multumit de ele. De aia cand mi s-a pus in creier cu echipamentul de cast m-am orientat in prima faza la Capture.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Feb 2011, 19:17

Uite o mulineta foarte buna si la pret rezonabil. Pe ebay o poti gasi mai ieftina.
http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_ ... -SCE5.html

Daca esti dreptaci ai nevoie de o mulineta cu manerul pe partea stanga. In cazul acesta modelul Curado U51E.
Este foarte important sa iti iei o mulineta buna de la inceput. Decat una ieftina si proasta, mai bine continui pe spinning.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Feb 2011, 20:19

good point 8)
ii tot spun asta si nu intelege...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 10 Feb 2011, 20:28

Lasa sa faca omul ce vrea el, pt ca nu se convinge pana nu se frige singur.Facem pariu ca o sa faca cum stie el?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Feb 2011, 20:30

ai dreptate face asa de ani de zile de cand mai pescuim si impreuna... :oops:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 10 Feb 2011, 20:46

fratelecelmic scrie:ai dreptate face asa de ani de zile de cand mai pescuim si impreuna... :oops:
Stati linistiti ca nu ma frig...pt ca nu ma grabesc din start, si ma documentez intai...da, o sa fac exact cum vreau eu,dar asta abia dupa ce ascult sfaturile celor care chiar se pricep in domeniu, si au bunavointa sa ma ilumineze.
Cat te priveste pe tine, "fratelecelmic"....mai pe ungureste "who the f*ck are you anyways????" :lol: Ma cunosti de undeva? Ce-s cu fazele astea de genu "eu tot asta-i spun dar nu-ntelege" sau "ai dreptate face asa de ani de zile de cand mai pescuim si impreuna.."???? Eu nu te cunosc, n-am vorbit never ever cu tine, dar tu nu numai ca pretinzi ca ma cunosti de-o viata, dar si vrei sa dai impresia ca ai avea mult mai multe-n cap legat de ihtiologie sau pescuit decat mine, cand colo, repet...noi doi nu ne stim...
Baitcasting-ul e ceva nou, stiu, ma retrag, ma pun pe genunchi in fata celor care se joaca de ani de zile astfel, si chiar stiu sa prinda peste, nu doar se lauda ca au si ei o mulineta de casting (de parca n-ar putea absolut oricine sa-si ia o rashnitza de genu')...
Revenind....imi place si Curado...poate ca...dar,cum am mai spus, nu am sa ma grabesc, mai bine strang ceva galbeni, si-mi iau ceva serios.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Feb 2011, 20:47

vorbeam de Costin, bre!!!

si el vrea sa inceapa aventura baitcasting cu comboul de mai sus: Capture...

Scrie răspuns