baitcasting, greu de invatat? peruci? ... abureli!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

gabor
senior
senior

baitcasting, greu de invatat? peruci? ... abureli!

Mesaj de gabor » 21 Sep 2006, 08:40

Pe pagina asta e un film (de vreo 30M) - Calais DC Video by Al Lindner.
E incredibil. E vorba de franarea digitala a tamburului si de cum se opreste singur tamburul din rotatie.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 21 Sep 2006, 09:47

Filmuletul este de exceptie, mulineta este si mai si :). Stiu pt. ca mi-am luat modelul japonez (Antares DC) si am si pescuit cu mulineta duminica trecuta. N-am prins pesti prea mari... insa mi-au cam cazut plombele la ce poate mulineta, mai ales sistemul 4x8 Digital Control (o varianta mult imbunatatita a versiunii DC existente pe Clacutta/Conquest 101/201 DC).

Pe scurt: INCREDIBILA! Lanseuri lungi impotriva vantului (destul de puternic)? Nici o problema :) Setezi modul W(wind), cam W-5 sau W-6... si poti sa uiti de peruci.

Am postat niste poze aici http://www.dealtackler.com/T3Forum/view ... hp?t=11447

Gasiti mai multe filmulete cu Antares DC la mama lui, aici
http://fishing.shimano.co.jp/body/instr ... title.html

In anumite filmulete puteti auzi sunetul electronic produs de sistem in timpul lansarii...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 21 Sep 2006, 10:26

D-le Zabet,dar ce bat folositi?Ati trecut pe sistem baitcast la jig?Ce specificatii are batul?

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 21 Sep 2006, 10:53

Fara "d-le"! Mulineta am luat-o pt. stiuca, la lingura/jig/vobler... duminica vroiam neaparat s-o incerc, desi la salau folosesc numai spinningul, pt. ca are avantaje certe... neavand cum sa merg pe balta de stiuca, am incercat-o la strapi.

Batul e unul japonez - Daiko Scylas de 2.14 m, putere aruncare 1/4-3/4 oz. (7-21 g), fir 8-20 lbs., actiune moderat-rapida. Il folosesc de regula la lingura, dar merge si la jig, pt. ca-i foarte senzitiv. La stiuca, pe lingura sau vobler, folosesc exclusiv cast-ul de multi ani. Este superior spin-ului in precizie si putere. Acum, si in lanseuri :), de cand cu DC-ul :)

Sper sa ajung la stiuci, ca n-am mai fost de vreo 3 saptamani, sa dau in ceva frumos :), ca in vara:

http://www.dealtackler.com/T3Forum/view ... hp?t=10831

http://www.dealtackler.com/T3Forum/view ... hp?t=10894

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Sep 2006, 10:58

Shimano® Calais® DC Casting Reel
$649.99

Pret Cabelas
:(

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 21 Sep 2006, 11:07

OK.Dar la spin ce scule mai folosesti?Am vazut un Shogun si un Certate 2500 R la mort manie dar pt. twistere dai cu acelasi bat sau altele?Ce alte mulinete mai ai pt. spin?Japonezii astia(Daiko,etc) au si bete pt. spin sau mai mult cast?Ca as fi si eu interesat de un bat din "estul extrem" dar deocamdata nu am scule de baitcasting si sunt curios daca aceleasi modele sunt si pt. spin(ca pe piata americana).Eu sunt pasionat de pescuit din pruncie dar de cand cu ALP am devenit obsedat de echipamente.Merci.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 21 Sep 2006, 11:25

La salau - niste loomisuri de 7'6'' extra-fast, medium-light, certate cu textil, luvias cu nailon si textil. Mai am un lamiglas Ti2000 de 8'6'' in lucru, tot de spin... astept sa vina inelele din Japonia.

Japonezii nu prea fac betze de spin puternice pt. freshwater - maxim 1/2, rar 5/8 oz., pt. ca folosesc spin-ul numai la tehnici de finete - dropshot, splitshot, jiguri usoare. Singurele betze puternice sunt cele pt. saltwater spinning, dar mai lungi (de la 7'4'', 7'6'' in sus). Pt. toate celelalte tehnici, folosesc echipamentele de casting.

Antares DC are un pret mai bun daca il iei din Japonia - aprox. $515, datorita ratei de schimb yen/dolar... si preturilor mai bune practicate de retailerii japonezi, gen PLAT. Merita fata de $650 cat e pretul in State. Plus ca in State n-au lansat decat modelul DC7, cel cu raport de recuperare 7.0:1, pt. naluci de suprafata, jerkbaituri.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 21 Sep 2006, 11:33

se vor democratiza si preturile la un moment dat. vor apare si alti producatori , alte modele ...

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 21 Sep 2006, 17:46

Apropo - Antares DC detine noul record de lansare la distanta dintre mulinetele Shimano.

http://fishing.shimano.co.jp/body/produ ... ture1.html

In trei lanseuri consecutive, au obtinut urmatoarele distante: 111 metri, 109 m si 107 m, cu o "naluca" de 18 grame.

Echipament folosit - lanseta de 1.78 m lungime, Shimano Scorpion Shaula 15103R, putere aruncare 10-28 grame; greutate de casting de 18 grame (este un plumb special, invelit in cauciuc si folosit in competitiile oficiale de casting). Autorul lanseurilor este un pescar japonez aflat in pro-staff-ul Shimano, si foarte cunoscut la el in tara - Hajime Murata.

Recordul anterior fusese detinut de Antares-ul normal, cu control centrifugal SVS (83 m) si apoi de Conquest DC, cu 88,7 m.

Asemenea performante sunt demonstrate pt. a arata ce poate noua tehnologie. Astfel de distante sunt f. greu de obtinut in conditii normale de pescuit si cei care le obtin sunt casteri profesionisti. Chiar si cu ajutorul sistemului DC, in modul L (Long, la americani se numeste X de la Xtreme), viteza tamburului este foarte greu de controlat. De altfel, Shimano avertizeaza ca modul L este destinat numai competitiilor de casting, pescuitului cu naluci grele, la distanta sau pt. surfcasting, si ca acest mod poate fi folosit numai in conditii optime, cu ceva vant din spate.

alex
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex » 24 Sep 2006, 07:40

"Mai am un lamiglas Ti2000 de 8'6'' in lucru"

cine-ti construieste batul?
lucra si pentru altii?

Scrie răspuns