atractantii pt rapitori...mit sau adevar?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
atractantii pt rapitori...mit sau adevar?
Sunt extrem de curios si as dori sa aflu parerile voastre referitor la actractantii pt rapitori indeosebi pt salau/biban. Functioneaza sau sunt doar o alta poveste?
Daca vreunul din voi a tras vreo concluzie il rog sa ne-o impartaseasca si sa argumenteze. Eu personal inclin sa cred ca e mai mult mit insa am auzit si povesti cum ca ar face o diferenta intre "fail" si partida reusita. Acum ramane sa descopar si eu daca e "pe bune" sau sunt niste bani dati aiurea.
Astept parerile voastre iar cei mai experimentati nu ezitati sa veniti cu argumente pro sau contra precum si ce recomandari a-ti avea. Stima!
Daca vreunul din voi a tras vreo concluzie il rog sa ne-o impartaseasca si sa argumenteze. Eu personal inclin sa cred ca e mai mult mit insa am auzit si povesti cum ca ar face o diferenta intre "fail" si partida reusita. Acum ramane sa descopar si eu daca e "pe bune" sau sunt niste bani dati aiurea.
Astept parerile voastre iar cei mai experimentati nu ezitati sa veniti cu argumente pro sau contra precum si ce recomandari a-ti avea. Stima!
Urasc atarnatorii!
sincer nu cred ca are mare efect atractantul. In ultima perioada am folosit foarte mult momelile de la Berkley si anume
http://www.basspro.com/Berkley-PowerBai ... tails_link
http://www.berkley-fishing.com/products ... ipple-shad
care sunt impregnate cu tot soiul atractanti. E drept ca au dat rezultate bune dar de multe ori au palit in fata sadurilor Mann's sau Relax. Bineinteles, scopul atractantilor nu este acela de a pune salaul in miscare cand simte atractantul, ci de a-l face sa urmareasca naluca mai mult timp in momentul in care o detecteaza.
http://www.basspro.com/Berkley-PowerBai ... tails_link
http://www.berkley-fishing.com/products ... ipple-shad
care sunt impregnate cu tot soiul atractanti. E drept ca au dat rezultate bune dar de multe ori au palit in fata sadurilor Mann's sau Relax. Bineinteles, scopul atractantilor nu este acela de a pune salaul in miscare cand simte atractantul, ci de a-l face sa urmareasca naluca mai mult timp in momentul in care o detecteaza.
-
- veteran
prima data cand am folosit 'atractantul' a fost prin 2004-2005 de la sensas pentru salau (mirosea a parfum de baba)... pfuaa... la prima partida l-am rupt, prindeam salau dupa salau... si credeam ca e de la spray-ul minune... fals... in timp am constatat ca pestele trebuie gasit... eu folosesc de la lunker city cel de tip gel cu aroma de usturoi; ideea in mare este ca 'atractantul' mascheaza mirosurile sau secretiile noastre (transpiratia din palme, mirosul de tigara etc) fapt ce il determina sa tina naluca o leaca mai mult intre dinti sau sa ii determine atacul in cazul in care e nehotarat... daca gagiul e acolo si ii este foame poa sa fie si cu atractant si fara atractant si cu vibratie si fara... daca ii trece prin fata si lui ii pare comestibil e cu ea in gat
alta chestie care am constatat-o e ca unele arome pot indeparta pestii: au fost situatii cand am prins mult mai bine pe shadurile simple decat pe cele care le-am dat cu atractant 
iti recomand
1. 'atractantii' tip gel (din cauza a ceea ce a expus ULK) cu aroma de usturoi... e o aroma mai spicy care uneori il incita...
2. insista prima data pe nalucile fara nici un fel de aroma, in ultima instanta apeleaza la 'atractant'... motivul l-am expus mai sus... uneori efectul este contrar asteptarilor

iti recomand
1. 'atractantii' tip gel (din cauza a ceea ce a expus ULK) cu aroma de usturoi... e o aroma mai spicy care uneori il incita...
2. insista prima data pe nalucile fara nici un fel de aroma, in ultima instanta apeleaza la 'atractant'... motivul l-am expus mai sus... uneori efectul este contrar asteptarilor
Atractanti...
Concluzii dup[a 2 ani de folosit: sigur nu fac rau. Dar nu mereu fac bine...
Clar localizarea e mai buna decat orice atractant.
Eu folosesc o combinatie proprie de YUM garlic +crevete de la Berkley.. si miroase interesant... cel putin in aer.. in apa nu stiu cat se mai simte...
Cand gasiti locul cu salai mofturosi care abia se ating de gume, dar stiti ca sunt acolo, incercati atractantul.
Ziua in care am observat asta se intampla intr-o iarna (dupa 20 Decembrie si +2'C in apa) la un pescuit la salau, cand eu nu aveam un tac iar un amic prinsese vreo 4-5 salai. Penscuiam pe aceleasi locuri cu aceleasi gume... nu neg; poate era si mai talentat /daruit in arta pescuitului decat mine. Pana l-am vazut ca ungea plasticele cu ceva... AHA! deci de-aia... "Da si mie!" mi-a dat si la urmatoarea lansare, am avut o frumnusete de trasatura mega-ciocan.. si am prins un salau frumusel... Apoi am mai prins cativa..de atunci am mereu atractanti la mine.
Il fiolosesc mai mult la gumele neutre care nu au odorizante (bassassasin de ex) plasticele sarate sau deja odorizate gen HK.. le las asa
Concluzii dup[a 2 ani de folosit: sigur nu fac rau. Dar nu mereu fac bine...
Clar localizarea e mai buna decat orice atractant.
Eu folosesc o combinatie proprie de YUM garlic +crevete de la Berkley.. si miroase interesant... cel putin in aer.. in apa nu stiu cat se mai simte...
Cand gasiti locul cu salai mofturosi care abia se ating de gume, dar stiti ca sunt acolo, incercati atractantul.
Ziua in care am observat asta se intampla intr-o iarna (dupa 20 Decembrie si +2'C in apa) la un pescuit la salau, cand eu nu aveam un tac iar un amic prinsese vreo 4-5 salai. Penscuiam pe aceleasi locuri cu aceleasi gume... nu neg; poate era si mai talentat /daruit in arta pescuitului decat mine. Pana l-am vazut ca ungea plasticele cu ceva... AHA! deci de-aia... "Da si mie!" mi-a dat si la urmatoarea lansare, am avut o frumnusete de trasatura mega-ciocan.. si am prins un salau frumusel... Apoi am mai prins cativa..de atunci am mereu atractanti la mine.
Il fiolosesc mai mult la gumele neutre care nu au odorizante (bassassasin de ex) plasticele sarate sau deja odorizate gen HK.. le las asa

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- stefanflorin
- veteran
Boon, deci in concluzie tot nu exista o concluzie
si totusi adevarul e undeva la mijloc. O sa trag concluzii in toamna asta pana atunci cel putin pt mine ramane un mister. Oricum ma gandesc ca toate mosmoadele alea nu sunt doar ca sa-mi imput mainile si hainele. Cred ca un experiment mai reusit ar fi intr-un loc cu mult strap unde ai trasaturi dese.

Urasc atarnatorii!