Asta da mulineta frate !!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 22 Noi 2006, 18:58

Da, e produsa tot de Van Staal. Si V.S. a lansat o versiune noua a modelului lor, cu pickup din titaniu... Singura lor problema - greutatea. Vechiul model, cel mai mic din gama, VS100, cantarea aproape 11 uncii. Modelul nou cantareste mai mult - parca 13,6 uncii.

Pe Crystal, feedback-ul nu e asa de bun... cei care l-au folosit spun ca e f. sarmos si nicidecum transparent - cel mult, translucid.

Daca vreti fire bune, orientati-va spre companiile japoneze, gen Sunline. Eu pescuiesc de ceva vreme cu mono Machinegun Cast Samurai Spirit de 12, 14 si 16 lbs. (0.285 mm, 0.31 mm si 0.33 mm) la stiuci... n-am vazut ceva mai bun pana in acest moment, in categoria monofilament. Si am pescuit cam toate firele de pe piata americana. N-are memorie, are o elongatie atat de mica incat zici ca-i fluorocarbon, are o culoare de dispare in apa. Cel putin gama lor de fluorocarboane bate cam tot ce am incercat - Shooter Green si Shooter Shallow sunt incredibile - mai ales pe ape limpezi, la stiuci. Ce-i drept, sunt si scumpe... insa dureaza mult, pt. ca nu imbatranesc din cauza radiatiei UV. Acum au "lansat" un monofilament nou, din cea mai noua generatie de copolimeri - Shooter Defier, care-i cel mai scump de l-am vazut vreodata, chiar si pe piata japoneza - rola de 300 m costa la pret de fabrica, cam $30-$32. Asta ramane de incercat...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Noi 2006, 19:06

StefanDinu scrie:Daca tot suntem la noutati:

Berkley scoate primul textil transparent
Imagine

Noutatea asta nu-i prea noua :D S-a mai discutat pe forum:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ht=crystal

Imi pastrez parerea, e un pas inapoi si nicidecum inainte.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 22 Noi 2006, 19:08

si firele astea de unde s-ar putea procura?

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 22 Noi 2006, 19:08

Interesanta chestia cu Crystal-ul de la Berkley.

Cat priveste VanStall-ul: orice avantaj (numar redus de piese = fiabilitate maxima, piese prelucrate din blocuri solide de material) are si un dezavantaj (greutate, pret).

Cat despre Sunline: vreau si eu! De unde?
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 22 Noi 2006, 21:33

fir Crystal am avut si eu, de 0.04
am fost dezamagit, nici de pus pe tambur nui bun, dar nici ca forfac nu iti ofera avantaje.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 23 Noi 2006, 09:16

Andrei, te rog sa imi spui si mie unde pot gasi Machinegun Cast Samurai Spirit , as folosi si eu la bait casting?
Multumesc!
Marius

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 23 Noi 2006, 10:34

Eu mi le aduc din Japonia, de la diverse shopuri online. Singurul inconvenient e ca la pretul final se adauga si transportul si alte taxe de transfer.

Eu zic sa aveti putintica rabdare, pt. ca in curand s-ar putea sa le aduca un prieten in Romania... mai multe nu stiu nici eu.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 23 Noi 2006, 11:14

Andrei, te rog sa ma anunti si pe mine daca va aduce prietenul tau...
Multumesc
Marius

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 23 Noi 2006, 11:22

Si pe mine, te rog. Sunt si eu interesat.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 23 Noi 2006, 11:40

OK, sper sa fie asa, sa nu fie doar vorbe in vant... daca se intampla, va anunt. Pana una alta, o parte din fire le puteti vedea la http://www.sunline.co.jp/shooter/

Arata bine insa important e ca se comporta si mai bine...

Scrie răspuns