As vrea o lanseta foarte buna ...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
liviu68
senior
senior

As vrea o lanseta foarte buna ...

Mesaj de liviu68 » 06 Aug 2012, 22:30

M-am tot gandit cum sa botez topicul ca sa suscite cat de cat interesul, astfel incat sa pot recepta cateva opinii, indeosebi dintre cele avizate.
In fine, as fi vrut ca titlul sa exprime faptul ca sunt in cautarea unei lansete de foarta buna calitate, dintre acelea care, de cele mai multe ori, se intampla sa fie si mai scumpa. Ma gandesc, de asemenea, si la blankurile nou aparute, pe care nu le cunosc (daca exista).
Fiindca nu ma exprim coerent in date tehnice, incerc sa definesc lanseta prin comparatie cu alta lanseta pe care o am si care imi place foarte mult.
Astfel, lanseta pe care o caut ar trebui sa fie la fel de usoara precum un avid de 8,6" de 2 oz (echipata cu inele fuji sic), dar putin mai scurta adica 2,4 m.
In fapt as vrea "un avid" putin mai scurt (ca sa fie mai manevrabil), ceva mai puternic pe talon, la fel de rapid, cam tot asa de aspru si puternis pe varf si daca se poate sa fie si mai usor.

Exista asemenea lanseta sau un blank asemenator?

bogdan82
veteran
veteran

Re: As vrea o lanseta foarte buna ...

Mesaj de bogdan82 » 07 Aug 2012, 00:12

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Aug 2012, 08:41

HM-MB874-MHX 7'3" 1 12-20 5/16 - 1 Fast Heavy Carolina Rigs, Pitchin', Worming, Jig & Pig 2.7 .54 5.5 $107.99

HM-MB844-MHX 7' 1 12-20 5/16 - 1 Fast Heavy Pitchin', Worming, Jig & Pig, Carolina Rigs 2.15 .583 5 $99.99

HM-MB873-MHX 7'3" 1 10-17 1/4 - 3/4 Fast Med-Hvy Spinner Bait, Pitchin', Jig & Pig, Worming 2.1 .562 5 $101.99

Astea sint pentru plastice mai mult.Au rezerva de putere impresionanta,si senzitivitate excelenta.
Daca vrei ceva mai 'universala',precum avid-ul salmon steelhead(care are totusi o actiune mai blinda decit alea de jig pur singe)ar fi astea
CB965-Blend 8'0" 1 10-20 3/8 - 1 Mod-Fast Med-Hvy Top Water, Rattle Traps, Jerk Baits, Swim Baits, Lipped Crank Bait 2.55 .572 5 $82.50

CB847-Blend 7' 1 12-25 1/2 - 1 3/8 Mod-Fast Heavy Lipped Crank Bait, Swim Baits, Jerk Baits, Rattle Traps 2.2 .545 6 $63.25

Un montaj cu microinele,si de ce nu, in conceptul Spiral Wrap(daca e vorba de casting),maximizeaza la cote inalte potentialul oricarui blank,indiferent de firma producatoare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 07 Aug 2012, 12:13

Recomand un blanc de casting de la Phenix. Bass Recon.
Este intr-adevar un Toray mai vechi- T36, dar cred ce este ceea ce vrei.
Blancul are 2.41 m, 73 g, este fast si merge pana la 2 livre jumate.
Este bun si la pret, putin peste 100$.

Sanatate.
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 07 Aug 2012, 19:00

Multumesc tuturor pentru recomandari.
Daca doriti sa detaliati care dintre blankuri s-ar apropia cel mai mult de un avid, mai ales daca ati pipait lansete construite pe blankurile respective, mi-ar fi ajutor.
Altfel as fi tentat sa ma arunc catre unul dintre blankurile mai scumpe, pe principiul daca e scump, sigur e mai bun ...
Lanseta o sa fie de spining si intentionez sa o echipez cu fuji sic.
As vrea ca lanseta sa fie fast, senzitiva si manevrabila. Asta e tot.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Aug 2012, 08:23

Parerea mea este sa apelezi la un rodbuilding, de exemplu Andronic ca tot esti din Bucuresti. Sa-l suni sau eventual sa-i vizitezi atelierul si sa-i explici ce doresti. Sunt convins ca un rodbuilding a pipait mult mai multe blank-uri/ lansete decat orice pescar de pe aici. In ultima vreme a construit f multe Pheonixuri, de la preturi moderate pana la K2, si, de ce nu, sa si pipai blankurile pe care le are in constructie.
Totodata sunt convins ca nici tu nu sti ce vrei pana la momentul cand ai pus mana pe acel blank....care sa-ti ofere raspunsul: Da ! El e !!!

Succes !

p.s.: iti spun asta din propria experienta..... am vrut un anumit blank...dar cand am pus mana pe un altul.....am zis: DA, nene !! asta e ce cautam !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Aug 2012, 10:07

liviu68 scrie:Multumesc tuturor pentru recomandari.
Daca doriti sa detaliati care dintre blankuri s-ar apropia cel mai mult de un avid, mai ales daca ati pipait lansete construite pe blankurile respective, mi-ar fi ajutor.
Altfel as fi tentat sa ma arunc catre unul dintre blankurile mai scumpe, pe principiul daca e scump, sigur e mai bun ...
Lanseta o sa fie de spining si intentionez sa o echipez cu fuji sic.
As vrea ca lanseta sa fie fast, senzitiva si manevrabila. Asta e tot.

Avid-urile sint lansete cu rezerva mare de putere,pe care unii le considera prea rigide,desi in anumite conditii asta este o calitate,dupa parerea mea..

Ca idee generala,indiferent de ce firma alegi,seriile mag bass,sint construite in asa fel incit sa fie mai ..aspre,ca sa zic asa..adica au rezerva de putere sus ,spre virf,si raspund rapid cind intepi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 08 Aug 2012, 18:50

Multmesc din nou.
Am cateva lansete construite de Laurentiu Andronic,pot sa mai incerc inca una ...
Poate, totusi, apare cineva care se prezinte o asemenea lanseta din proprie experintă.

Scrie răspuns