AS SAMBA 230

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Oct 2009, 19:49

Musti scrie:Barcile vandute de Baracuda au si chila gonflabila, si podea de aluminiu, si material identic cu Samba. Ceea ce le lipseste e pretul nejustificat... :wink:
subscriu,
eu am una de 2.7m luata anul asta si am pescuit ceva din ea.
am pus un motor de 30lbs si e perfect pt lacuri si chiar rauri cu curent slab,moderat.
o pot pune singur la apa,daca malul imi permite acest lucru.
prietenul meu are tot aceeasi marca,dar de 2.4m si are deja 2ani cu ea, plus un motor de 6cp pus pe ea ( intra in glisaj perfect)

deci,tu faci cum doresti,sunt banii tai in joc, dar acuma nu poti spune ca nu ai avut informatie + ca daca te straduiesti si cauti o sa gasesti multe alte posturi de acest gen ( si eu am fost in aceeasi postura ca si tine :wink: )

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Oct 2009, 19:57

Si eu zic la fel...intr-o pneumatica nu merita sa investesti decat daca-ti petreci ft. mult timp in ea la pescuit. Iar ca si raport calitate pret cele mai bune mi se par Baracuda si Kingfisher si ceva mai scumpe cum ar fi EnergoTeam...ce e peste 3.000 lei este nejustificat decat daca vrei performante.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 26 Oct 2009, 09:54

semlecangheorghe scrie:Si eu am in plan sa imi cumpar barca,si daca va fi una gonflabila,neaparat trebuie sa fie de culoare deschisa ,pt ca stiu 'stiuci batrine'care au facut baie in barci inhise la culoare umflate prea tare pe un soare dogoritor,Si am inteles ca tot din aceasta cauza materialul se coace mai repede ,mai ales daca pescuiesti mult vara,cind barca sta linga mal asteptind sa plantezi la crap cu ea :wink:
N-are treaba culoarea barcii cu bubuitul. Poate sa fie barca din Kevlar ca daca o lasi in soare sigur face POC. Cat sta pe apa, se mai racoreste insa cand sta pe mal trebuie musai desumflata ca altfel bubuie(indiferent de culoare).

Oricum ca idee, pe timpul verii ochiul si supapa, cum vezi ca barca e prea tare, cum ii dai drumu la aer!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 26 Oct 2009, 12:08

Salut,
Multumesc de raspunsuri.Lucrurile incep sa fie mai clare acum.

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 26 Oct 2009, 12:36

Pana la urma Baracuda RY-BM 240 intruneste toate cerintele mele adica chila gonflabila, podina aluminiu, nu este prea grea si are si un pret bun, deci momentan a urcat pe locul 1 in topul preferintelor. :wink:
Din pdv al motorului m-am linistit, vad ca asta de 30 este utilizat de multa lume si lucrurile par OK, plus acumulatorul pe gel de 65A (chiar daca nu este mare), cred ca ma va ajuta cu o autonomie rezonabila.

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 26 Oct 2009, 16:33

DM, dupa parerea mea o barca de 2,30 m e cam patratoasa si nu prea are calitati de navigatie optime.
Barca pneumatica, chiar daca are chila, opune rezistenta mai mare apei (sau invers :lol: ) decat una clasica de fibra sau lemn si ii gasesti mai greu pozitia de stabilizare optima. Aspectele astea sunt de luat in considerare mai ales cand pui un motor termis pe ea. Probabil ca vei ajunge sa-ti doresti si asta si atunci te vei confrunta cu o problema.
In cazul motorului electric viteza de deplasare nu e mare iar o barca mai mica si deci mai usoara va descarca mai greu acumulatorul.
Acum, ca sa nu crezi ca vorbesc din filme, pot sa-ti spun ca am o Samba de 3 m cu care acum o saptamana am navigat de la Dunavat pana pe Razelm, adica pana la intrare. Glisajul imi reuseste uneori si cu doua persoane, cu motor de 6 CP, iar singur in barca te deplasezi frumos.
Este putin grea, dar este manevrabila, singura problema mai mare apare cand trebuie s-o rulezi bine de tot ca sa-ti incapa in husa, iar daca o faci bine poti sa bagi inclusiv vasle si ancora in husa. Podinele nu incap dar nu-i bai ca le le pui sub barca in masina. Eu am manevrat-o singur, e drept ca m-au trecut transpiratiile, dar mai usor se manevreaza in doi.
Poti sa iei in considerare varianta cu podina gonflabila, la ea scapi de aluminiu. Dar nu trebuie sa ai cuie in talpa.
Acum, ce sa zic, diferentele de pret sunt maricele intre producatori la aceeasi lungime, dar cred ca exista si diferente de calitate. Gandeste-te ca barca sta indoita si presata si cauciucul trebuie sa fie de calitate ca sa nu crape repede. Multi cred ca stiu sa faca barci si mai toti o fac in China, normal, dar nu toti stau la fata locului permanent pentru a verifica calitatea produselor. Ceea ce Allroundmarin din cate stiu face.
La urma urmei ti-ai luat un sonar dintr-o serie buna, chiar daca cel mai ieftin, deci meriti si o barca mai buna. :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Oct 2009, 18:15

la podina gonflabila pescuitul in picioare e destul de dificil, sau daca esti acrobat chinez stai bine ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 26 Oct 2009, 21:19

@Keiler
Cum invarti tu cutitul in sufletul meu :wink:
Cum am mai spus nu este prima barca, cu prima ma descurc de 14 ani, a stat in husa ei si are abia o mica cuta care nu pericliteaza momentan barca, dar nu am experienta cu motoarele (termice sau electrice) sau cu sonarele.
Cu sonarul m-am documentat si eu cum am putut si am luat ce am considerat mai bun in banii pe care am fost dispus sa-i dau(cel mai mult am fost interesat de sonda sa am un camp cat mai lat cu putinta ca sa nu ma invart ca bezmeticul in loc si nici sa dau mii de euro, acum daca cu adevarat am sa vad pe o zona mai lata ramane de vazut, in plus cat de curand am sa cumpar si antena GPS ca m-am saturat de sticle plutind prin apa si am vazut ca 718 suporta si acest lucru si ca sa termin cu acest aspect am comandat deja si am platit avansul pentru un acumulator cu gel de 10A plus incarcatorul lui (al acumulatorului) special pentru sonar).
Beleaua a venit in momentul in care am crezut ca pot transforma barca pe care o am si pe care o foloseam in situatii mai mult statice, intr-o barca pentru situatii dinamice, rezultatul nu este cel asteptat (a se citii dezastru) si noroc ca am realizat inainte de a da bani prea multi aiurea.
Eu nu folosesc barca decat pe lacuri ( a se citii balti) si singur, a nu se uita acest aspect, la un pescuit la bibi, strapi si plantat deci nu doresc o barca mare, nu strabat distante mari, nu doresc sa cumpar motor termic.
Eu caut un raport greutate,dotari(chila,oglinda,podina aluminiu),calitate optim.
Pana la urma nu moare nimeni (adica eu) daca dau aproape dublu pentru barca asta, nu asta este problema acum.Problema este daca cu adevarat merita, asta este framantarea mea, si mai ales la ce o folosesc eu.
Oricum mai meditez :!: , si va multumesc ca ma ajutati prin exprimarea parerilor voastre.

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 26 Oct 2009, 21:50

Si sa nu uit.
Pana acum cu vechea barca daca se ivea o problema, teoretic vorbind, ma lasam in apa si inotam, ca nu aveam dupa ce sa plang, dar acum cand toate costa bani,motorul costa, bateria costa, sonarul costa,bateria de la sonar costa, GPS (cam 600 RON) care urmeaza costa, deci o gramada de accesorii care costa, parca nu-mi vine sa zic, lasa ca inot pana la mal, deci sunt foarte interesat si de calitatea barcii.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Oct 2009, 23:14

pt ce iti trebuie tie, garantez ca o Baracuda de 2.4 este perfecta daca nu chiar ultraarhisuficient :wink:
si ca sa argumentez,iti spun patania prietenului meu,cel cu barca de 2.4 care alaltaieri (sambata) in timp ce pescuiam amandoi pe raul Olt,fiecare in barca lui, alege total neinspirat sa se ancoreze lateral, exact sub hidro in plin curent.
bineteles ca ancora se propteste la un moment dat in ceva,barca are un balans,valul format si curentul inclina barca intratat incat o umplu cu apa 1/2 in fractiune de secunda
prietenul meu are prezenta de spirit si trage puternic de ancora,barca se elibereaza din stransoarea ancorei si puterea curentului, revine imediat si se stabilizeaza plutind impecabil cu apa in ea pana la jumatate, un motor termic de 6cp pe ea, o geanta cu naluci,scule si bineteles fericitul propietar ud pana la outze :lol:

Imagine

in imagine ai barca baracuda de 2.7m versus 2.4m.

keiler, care este mai patratoasa??
cat priveste glisajul unei barci de 3m cu motor de 6cp cu doi oameni in ea si bagajele de pescuit...........ma indoiesc teribil.
am incercat sa glisez barca mea care are 2.7m cu motor suzuki de 6cp cu mine si prietenul meu in ea si bagajele aferente unor spineri
deci, 120kg+70kg+~30kg > ~220kg + 25kg motorul = ~250kg / barca + 48kg barca > canci glisaj in vecii vecilor
cred ca nici un motor de 8cp nu ar fi facut altceva poate doar un 10cp.
am incercat sa glisez aceeasi barca doar eu in ea si tot nu a intrat in glisaj,insa barca de 2.4 intra imediat in glisare
dar discutia asta este cu totul altceva fata de ce se doreste in acest topic asa ca inchei spunand inca odata ca nu se merita aruncati atatia bani pt ce doresti tu DM

Scrie răspuns