Arme secrete la Avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: Arme secrete la Avat

Mesaj de anem » 20 Mar 2012, 21:02

andrei-ovidiu scrie:
anem scrie:sa nu uitam si de asta care isi face treaba in anumite locuri:

Imagine

Erai cu gandul la filmuletul asta http://www.youtube.com/watch?v=tyuQX73OLMI cand ai postat stickbait-ul ala nu-i asa? :D
pai din filmuletul ala am auzit de ele in urma cu cativa ani si ulterior am reusit sa pun mana pe diua water monitor-uri care fac exact miscarea aia de WTD dar sub suprafata apei iar daca recuperezi mai rapid urca pe luciu ...

pentru mine au functionat relativ ok in anumite perioade plus ca e spectaculos pescuitul cu ele :D

ps: attila a nimerit-o ... Tudor a fost pe aproape cu Bonnie-ul care e aproape aceeasi chestie dar e floating ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Mar 2012, 22:17

E cam aceeasi chestie cu aceeasi forma, numai greutatea difera foarte putin.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Mar 2012, 23:04

tudor scrie:E cam aceeasi chestie cu aceeasi forma, numai greutatea difera foarte putin.
asa-i ... diferenta e ca unul e sinking si unul e floating si evident diferenta de marime ca in rest sunt cam la fel. merg bine :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Mar 2012, 00:03

Cam slab cu secretele pe-aici :) no offence

In afara de OSP-ul ala le-am cam pescuit pe toate. In timp si cantitativ vorbind, Thrillul/Hermesul manevrat cum trebuie le cam bate pe toate :P :P

Acum voi da ceva din casa ... asta este o arma secreta la avat - mulinat liniar la maxim un metru de fund - in special sub baraje - rupe :) si prinde foarte bine avatii aia mai batrani care nu se obosesc sa faca spectacol la suprafata :)

Si e urata, miroase urat, nu spune nimic, se strica f repede de la plumb ... dar prinde avat in draci si mai e si ieftina :)

Imagine

Cine recunoaste naluca, sa-si tina gura :P prietenii curiosi ii lamuresc pe MP

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 21 Mar 2012, 00:35

cu ce e mai special decat un grub alb? :))

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Mar 2012, 00:46

Aici te inseli :P

Nu este doar un grub alb, are o bataie f puternica si mult mai larga decat un grub obisnuit - este facut dintr-un material total diferit fata de 90% dintre grubele normale, care grube nu prind deloc toate la fel, dupa cum probabil stii deja.

Iar asta nu este grub, este shad cu coada de grub :)

Am incercat sa il inlocuiesc cu multe grube similare la marime si identice la culoare(manns, relax etc) sau cu shade cu coada de grub(sandra, action shad etc) - nu se compara deloc ca eficienta cu el :)

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Mar 2012, 03:04

Salutare, eu am prins destul de bine in ultimii doi ani cu aceasta rotativa copiata dupa Mepps Aglia, parca: Geologic nr. 2(o gasiti in Decathlon)! Am prins, tot atat de bine si avat de 150 de g si de aproape 4 kg, dar si salau, stiuca sau biban.
Deocamdata nu am prins, personal, cu moartea avatului(am primit unul de la gazda in Delta la schimb cu o rotativa Geologic cu care i-am cam lasat in urma pe toti, apoi anul trecut mi-am luat cateva DAM-uri EFFZET de 14 g), dar am vazut ce rezultate are, foarte tare! Am mai vazut tot la gazda o montura cu doua ancore legate la vreo35 cm una de alta, acoperite de cate o bucata de blanita de capra, iar la capatul monturii, la inca vreo 30-35 cm de cea de-a doua ancora, un jig de vreo 7 g, nr. 3/0, cu un shad alb cu rosu, la care avea destul de mult succes! :respekt:
Fişiere ataşate
DAM EFFZET.jpg
DAM EFFZET.jpg (2.97 KiB) Vizualizat de 2044 ori
GEOLOGIC NR. 2.jpg
GEOLOGIC NR. 2.jpg (1.46 KiB) Vizualizat de 2044 ori
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Mar 2012, 03:38

Am uitat sa precizez faptul ca acea ultima montura din postarea anterioara era facuta pe un monofilament de 0,25-0,30 :mrgreen: impletit in 4, si ca majoritatea capturilor mele au fost prinse cu aceasta rotativa!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Mar 2012, 10:11

bogdan82 scrie: [.......]

In timp si cantitativ vorbind, Thrillul/Hermesul manevrat cum trebuie le cam bate pe toate :P :P

[.....]
aici ai dreptate, cel putin in privinta Thrill-ului ca Hermes-ul ala nu l-am incercat ... dar cred ca nimeni nu a mai pomenit nimic de Thrill pentru ca nu mai e un secret de ceva vreme si cred ca orice pescar care cauta avatul ar trebui sa aibe unul dintr-asta in trusa ...

ferentz2007
junior
junior

Mesaj de ferentz2007 » 21 Mar 2012, 10:44

Eu anul trecut am luat avat la greu din aprilie pana in octombrie la o singura naluca.M-i s-a parut cea mai productiva naluca din cate am incercat pana acum atat in curent puternic la suprafata apei pt avat cat si jucata in zig zag pe substrat la salau. V-am facut curiosi?
E cicada de la StrikePro
am prins cu ea toate natiile de rapitori,inclusiv clean cu cele de 4 g,nu am prins in schimb stiuca dar nici nu am dat dupa ea

Scrie răspuns