Ansamblu de casting pentru stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ansamblu de casting pentru stiuca
Salutare tuturor.
Ma intreb -si va intreb- daca se poate alcatui un ansamblu de casting pentru stiuca cu utilizare universala.
Adica: lungime lanseta circa 2m, naluci incepand cu oscilante de 10 grame, continuand cu gume, spinnerbait, diverse voblere si terminand cu jerkbaits de 50 grame, utilizare cu precadere de pe mal.
Lanseta si mulineta -eventual cu furnizor autohton- au buget alocat 1500.
Prosperitate.
Ma intreb -si va intreb- daca se poate alcatui un ansamblu de casting pentru stiuca cu utilizare universala.
Adica: lungime lanseta circa 2m, naluci incepand cu oscilante de 10 grame, continuand cu gume, spinnerbait, diverse voblere si terminand cu jerkbaits de 50 grame, utilizare cu precadere de pe mal.
Lanseta si mulineta -eventual cu furnizor autohton- au buget alocat 1500.
Prosperitate.
Daca doi te trimit la culcare...
Se adevereste ca sunt in cautarea imposibilului.
Ce recomandati pentru slidere si alte jerkbaits in intervalul 20-50 grame in acelasi buget?
Acum am o lanseta care nu imi place deloc -e prima de cast pentru mine- si inlocuirea ei o voi face in baza recomandarilor voastre.
Mulineta cred ca e dedicata acestei aplicatii, Shimano Cardiff 201A, un real progres raportat la cea pe care a inlocuit-o.
Acum stiti tot...
Prosperitate.
Se adevereste ca sunt in cautarea imposibilului.
Ce recomandati pentru slidere si alte jerkbaits in intervalul 20-50 grame in acelasi buget?
Acum am o lanseta care nu imi place deloc -e prima de cast pentru mine- si inlocuirea ei o voi face in baza recomandarilor voastre.
Mulineta cred ca e dedicata acestei aplicatii, Shimano Cardiff 201A, un real progres raportat la cea pe care a inlocuit-o.
Acum stiti tot...
Prosperitate.
Eu zic ca e important sa te gandesti si la unghiul din care poti sa abordezi o structura. De pe mal e cam incomod sa lansezi.
Eu pe rau folosesc wadersi (ii am si cand merg la musca si la spin/cast) iar pe lac e utila o barca gonflabila sau un float tube.
Daca mergi pe doar pe lac poti lua o barca gonflabila mai mica si dai la vasle ca nu lupti cu curentul. Eu am una de vre-o 300 si ceva de lei. Nu e de laudat dar isi face treaba.
Pe rau folosesc numai wadersi. E mai usor de luptat cu curentul. Daca ar fi sa-mi iau barca pt. rau asi avea nevoie de ceva performant si cu motor. Am incercat de cateva ori cu barca mea si a fost un calvar. In masina am avut barca si bicicleta. Bicicleta am plantat-o la locul de sosire si am mers cu masina si barca in amonte. Mi-am dat drumul cu barca pe rau in jos. Cand am ajuns la bicla, am desumflat barca, am pitit-o in tufe si am luat bicla sa-mi recuperez masina.
Nu mai fac asa ceva
acum folosesc wadersi. Am dat pe ei undeva la 400 de lei, ceva Ron Thompson sau Okuma. Nu sunt cine stie ce dar isi fac treaba si sunt din neopren de 4mm. Merrge si cand e apa mai rece. Nu ajungi in mijlocul raului dar iti schimba un pic unghiul si perspectiva.
Eu pe rau folosesc wadersi (ii am si cand merg la musca si la spin/cast) iar pe lac e utila o barca gonflabila sau un float tube.
Daca mergi pe doar pe lac poti lua o barca gonflabila mai mica si dai la vasle ca nu lupti cu curentul. Eu am una de vre-o 300 si ceva de lei. Nu e de laudat dar isi face treaba.
Pe rau folosesc numai wadersi. E mai usor de luptat cu curentul. Daca ar fi sa-mi iau barca pt. rau asi avea nevoie de ceva performant si cu motor. Am incercat de cateva ori cu barca mea si a fost un calvar. In masina am avut barca si bicicleta. Bicicleta am plantat-o la locul de sosire si am mers cu masina si barca in amonte. Mi-am dat drumul cu barca pe rau in jos. Cand am ajuns la bicla, am desumflat barca, am pitit-o in tufe si am luat bicla sa-mi recuperez masina.
Nu mai fac asa ceva

Am rupt forumurile si net-ul acum un an cautand sa ma lamuresc ce bat sa imi iau pt naluci asa grele...colega scrie: Ce recomandati pentru slidere si alte jerkbaits in intervalul 20-50 grame...
Pana la urma...la recomandarea unui impatimit de baicasting...cu destula experienta si multe, multe, multe stiuci prinse...am ales un bat din clasa de putere MH cu actiune rapida/de varf...care arunca pana la 3oz... Producatorul o descrie ca o lanseta de Big Bait...deci se descurca bine cu naluci grele... Cand spun grele...ma refer la naluci grele pentru pescuitul la stiuca noastra...adik pana in 60-70g...
Acum...sa stii ca desi specificatiile astea le gasesti la mai toti producatorii...actiunile nu sunt chiar identice...
Alegerea nu este una usoara...cel putin pentru mine nu a fost...!!!
Salut colega! Desi sunt adeptul declarat al lansetelor specializate si al plajelor de naluci cat mai restranse/lanseta, poti gasi totusi allrounduri cum ar veni. Adica sa aiba o plaja extinsa si mai multe aplicatii in functie de incarcare. Singura problema ar fi ca, bugetul ar ajunge doar pentru lanseta. Ex Evergreen Tactics TR-FR si una si mai potrivita, cu care am pescuit si cu linguri de 14-16 grame excelent, si cu crankuri de 25-30 gr dar si cu naluci pull si jerk de 40-50:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 11hvx.html
mai exact codul 611HVX
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 11hvx.html
mai exact codul 611HVX