Anduranta firelor pentru muscarit..
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Anduranta firelor pentru muscarit..
-Care sint cele mai bune metode pentru a conserva un fir de musca ,pescuit destul de des?
-Care sint cele mai rezistente marci de fire, la uzura?
-Cit tine un fir de musca ingrijit bine?
-Care sint cele mai rezistente marci de fire, la uzura?
-Cit tine un fir de musca ingrijit bine?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Re: Anduranta firelor pentru muscarit..
1 nu stiu. Da de ce sa-l faci conserva?
In extrasezon poti eventual sa-l speli si sa-l pui pe o rola mai mare. Eu nu fac.
2 nu stiu.
3 depinde unde si cat de des dai cu el. Pe ape curate de munte poate sa te tina cativa ani buni, pe ape de ses cu mizerii si pescuit des poti sa-l faci praf intr-un sezon.
Eu zic ca pui gresit problema...un fir de musca ar trebui sa-l alegi dupa alte criterii nu dupa anduranta.

2 nu stiu.
3 depinde unde si cat de des dai cu el. Pe ape curate de munte poate sa te tina cativa ani buni, pe ape de ses cu mizerii si pescuit des poti sa-l faci praf intr-un sezon.
Eu zic ca pui gresit problema...un fir de musca ar trebui sa-l alegi dupa alte criterii nu dupa anduranta.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Da de ce sa-l faci conserva?

Nu-i vorba ca sa-mi aleg dupa criteriile astea,e vorba sa cons...pardon,...sa am grija cit mai bine de ce am si de ce imi voi mai cumpara..
.
.
in functie de cit de murdara e apa si cit de des il folosesti... il speli cu apa si sapun folosind un burete , apoi il ungi
cel mai des se uzeaza partea de fuga in imediata apropiere a capului caci acolo e folosit cel mai des
daca ai practica si alte distante de lansare te-ar duce mai mult sau... daca are maduva potrivita poti incerca sa tai de acolo si sa intorci invers partea de fuga
din cind in cind e bine s-al intizi si cind nu il folosesti pe o perioada mai lunga s-al pastrezi intr-o punga de nailon la intuneric facut bucle largi dupa ce l-ai spalat si uns...
io il dau dupa cot ca pe funie si din colac fac un 8 si il dau in doo , in felul asta sta destul de relax
cel mai des se uzeaza partea de fuga in imediata apropiere a capului caci acolo e folosit cel mai des
daca ai practica si alte distante de lansare te-ar duce mai mult sau... daca are maduva potrivita poti incerca sa tai de acolo si sa intorci invers partea de fuga
din cind in cind e bine s-al intizi si cind nu il folosesti pe o perioada mai lunga s-al pastrezi intr-o punga de nailon la intuneric facut bucle largi dupa ce l-ai spalat si uns...
io il dau dupa cot ca pe funie si din colac fac un 8 si il dau in doo , in felul asta sta destul de relax
Tre sa ai grija sa nu calci pe fir, eventual sa nu-l lasi in masina vara in soare, in rest baga mare fara grija, cand plezneste camasa iei altu si gata.
Oricum in timp plasticul se coace, nu prea ai cum sa-i lungesti viata.
Firele de matase sunt alta poveste, alea cica te tin o viata, in schimb trebuie bibilite, sa le usuci, sa le demachezi, sa le dai cu crema, etc, dar banuiesc ca nu e cazul.
Oricum in timp plasticul se coace, nu prea ai cum sa-i lungesti viata.
Firele de matase sunt alta poveste, alea cica te tin o viata, in schimb trebuie bibilite, sa le usuci, sa le demachezi, sa le dai cu crema, etc, dar banuiesc ca nu e cazul.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Aha..multam fain de raspunsuri..
Fire de matase...clar ca nu o sa ajung pina acolo..
Si cu ce pot sa-l ung ,dupa ce il spal??
Fire de matase...clar ca nu o sa ajung pina acolo..
Si cu ce pot sa-l ung ,dupa ce il spal??
.
.
cu asta: http://www.troutline.ro/solutie-pentru- ... -loon.html
sau asta: http://abrevis.ro/magazin/MAG-prod.php? ... =Tratament fir&id=14
sau orice ”fly line dressing”.
sau asta: http://abrevis.ro/magazin/MAG-prod.php? ... =Tratament fir&id=14
sau orice ”fly line dressing”.
Ma Jiji, pan'la urma tie 13 iti poarta noroc... cine-ar fi crezut...
On topic: eu le pastrez cu grija pe mulineta pe care le-am folosit, in spire atat de largi cat imi permite mulineta respectiva. Le feresc de substante grase si unsuroase cum ar fi untura, uleiul de gatit, uleiul de masina si dressingurile pentru snururi...
Am facut efortul sa le iau din coparseul de pe masina si sa le aduc in casa, inainte de lasatul gerului. Primavara il scot de pe mulinel, ii fixez intr-un capat si trag de celalalt bine de tot, de vreo 7-8 ori... Ready to go!
Concluzia mea personala: un snur bun tine mai mult decat imi trebuie mie sa ma plictisesc de el.
M-am apucat de muscareala de vreo 4 ani si inca n-am stricat nici un snur, nic bun nici prost, in schimb am abandonat vreo 4-5...
P.S. Mai bine totusi asculta-i pe ceilalti! EI iti vor binele! (Nu-i lasa sa ti-l ia
)

On topic: eu le pastrez cu grija pe mulineta pe care le-am folosit, in spire atat de largi cat imi permite mulineta respectiva. Le feresc de substante grase si unsuroase cum ar fi untura, uleiul de gatit, uleiul de masina si dressingurile pentru snururi...

Concluzia mea personala: un snur bun tine mai mult decat imi trebuie mie sa ma plictisesc de el.

P.S. Mai bine totusi asculta-i pe ceilalti! EI iti vor binele! (Nu-i lasa sa ti-l ia

E foarte greu de dat un raspuns precis .
Stiu magazin care are fire SA seria Profesional si Cortland 444 DT din 2006 pe rafturi. Din 2006 stiu eu , ca poate or fi de cind le-au scos firmele pe piata , nimeni nu are habar. Pot fi foarte usor din vreo 2003 acolo si iaca cineva e bucuros ca ia la reductie mare fir de ....10 ani..
...
Dupa un sezon-doua apar fisuri si proprietarul scrie pe forumuri de rau despre firma respectiva.
.
Daca ar fi data fabricatiei inscrisa pe ele ca la anvelope , ai putea sa-ti faci o idee.
Apoi imi aduc aminte de o poveste depre Rio , citita pe te miri ce forum..
La o sarja mare de maglavais PVC au gresit ingredientele (au dat vina bineinteles pe un muncitoras mic si amarit
)
asa ca dupa putin timp sute de pescari venau cu ele crapate la magazinele de unde le-au luat.
Si-au dat seama care o fo buba si au remediat amiabil situatia.
Ideea e ca pot fi loturi mari de fire mai mult sau numa "un pic"
cu proportiile aiurea . Ca exemplu imi aduc aminte ceva discutii despre Teeny seria T , la care se bulea partea de running mult mai repede decit la alte fire. Ele placeau foarte mult pescarilor, functionau exceptional ...dar...se fisura acolo linga head cam prea repede , totusi nu indeajuns de iute ca la Rio incit sa vina oamenii cu firu'n protzap.. 
Stiu magazin care are fire SA seria Profesional si Cortland 444 DT din 2006 pe rafturi. Din 2006 stiu eu , ca poate or fi de cind le-au scos firmele pe piata , nimeni nu are habar. Pot fi foarte usor din vreo 2003 acolo si iaca cineva e bucuros ca ia la reductie mare fir de ....10 ani..

Dupa un sezon-doua apar fisuri si proprietarul scrie pe forumuri de rau despre firma respectiva.

Daca ar fi data fabricatiei inscrisa pe ele ca la anvelope , ai putea sa-ti faci o idee.
Apoi imi aduc aminte de o poveste depre Rio , citita pe te miri ce forum..

La o sarja mare de maglavais PVC au gresit ingredientele (au dat vina bineinteles pe un muncitoras mic si amarit

asa ca dupa putin timp sute de pescari venau cu ele crapate la magazinele de unde le-au luat.
Si-au dat seama care o fo buba si au remediat amiabil situatia.
Ideea e ca pot fi loturi mari de fire mai mult sau numa "un pic"

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Pe la minutu 2 si ceva , cred ca-i tipu ce pune mai mult marar in sos...
http://www.youtube.com/watch?v=QS_lGuy3tMA

http://www.youtube.com/watch?v=QS_lGuy3tMA
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.