Am facut o alegere buna ori ba (Shimano Exage 3000 MRA)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
real_mc
utilizator nou
utilizator nou

Am facut o alegere buna ori ba (Shimano Exage 3000 MRA)

Mesaj de real_mc » 02 Feb 2009, 23:29

Tocmai mi-am luat mulineta mentionata si sunt multumit de cum se afiseaza.

Dar am facut o alegere buna avand in vedere ca vreau sa ofol la spinning (ratio 6:2)

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Feb 2009, 23:59

este o mulineta pe care o folosesc exclusiv la match, fiiindca:
1. e prea grea sa stau o zi cu ea in mana si sa fac jerkuri
2. raportul de recuperare e cam mare pt rapitori, dar ma rog poti sa recuperezi mai incet... sau sa dai la avati

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 03 Feb 2009, 00:40

Personal nu as folosi la spinning o mulineta cu frana posterioara.... :roll:

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 03 Feb 2009, 15:59

nici eu, dar are o chestie misto:frana de lupta

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 05 Feb 2009, 20:01

Nu ai facut alegere buna, achizitionand Exage 3000MRA-ul pt. spining. Din constructie este destinat exclusiv pescuitului la stationar, cu pluta de 2-3 grame pe un match sau o bolognese. Avand viteza mare de recuperare, se recomanda a se folosi in general la albitura, cu monturi fine.
Daca o vei folosi la spining, vei avea un avantaj si un dezavantaj:
Avantajul: vei avea un biceps ferm in timp relativ scurt.
Dezavantajul: uzura prematura a mulinetei. Si dupa un sezon de pescuit moderat vei observa jocuri in mecanism. Asta, daca dai cu monofilament, cu naluci usoare si care nu intampina rezistenta mare la recuperare. Daca dai cu textil, o vei face praf si mai repede. Trebuie sa stii ca nu are rulment la galet. Am tovaras care dupa un sezon de pescuit pe rau cu Exage-ul 4000 frana spate+lupta [ nu MRA], la feeder, a dat-o pe 500.000 lei pe viteza. S-a speriat de jocurile aparute in mecanism.
Si asa mulinetele SHIMANO in proportie de 90% au mici jocuri sesizabile, inca de noi, din fabrica.
Te sfatuiesc sa te reorientezi. La pretul unui Exage vei gasi de exemplu un SPRO Passsion Match, care are galetul si pickup-ul[gros] titanizate, plus rulment la galet. Sau RYOBI Ecusima, DAIWA Regal, Okuma EpixPro sau Cimeron. Sau chiar Cormoran Magnesia. In functie de buget si de preferintele tale, dar trebuie sa tii cont si de cerintele stilului de pescuit pe care il adopti - Light, MedLight sau MedHeavy. Exage-ul pe care l-ai ahizitionat nu prea se preteaza nuciunui stil. Eventual poti incerca cu un Salmo Thrill sa cauti avatul, recuperand-ul cu viteza.

Scrie răspuns