alta discutie: SONAR
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
alta discutie: SONAR
Salutari, la multi ani si scuze daca e repetitiv..
S-a mai discutat de sonar pe aici, am tot citit diverse topicuri, dar anii trec, performantele cresc, etc.
Scurt, curand imi vine si barcuta (fibra, 5m, comanda la maner), o voi folosi pe Dunare si in Delta.
Vreau un sonar atat pentru structuri, cat si pentru a identifica punctele "fierbinti" de pescuit
Pentru inceput, imi puteti recomanda un model anume? am vazut ceva tutoriale despre Lowrance pe YT, in continuare imi pare complicat de citit si interpretat.
Evident caut ceva bun ca raport calitate pret, nu stiu exact ce e moft si ce e eficient si necesar. am vazut functii ca down imaging, side imaging, total scan, 360 scan, etc. Display-ul de 5, 7, 9 inch, etc.
il voi monta probabil in pupa, in stanga, avand in vedere ca in dreapta stau eu. (comanda la maner)
Cei care folositi, ce mi-ati putea recomanda pentru inceput?
Multam si din nou La multi Ani !
S-a mai discutat de sonar pe aici, am tot citit diverse topicuri, dar anii trec, performantele cresc, etc.
Scurt, curand imi vine si barcuta (fibra, 5m, comanda la maner), o voi folosi pe Dunare si in Delta.
Vreau un sonar atat pentru structuri, cat si pentru a identifica punctele "fierbinti" de pescuit
Pentru inceput, imi puteti recomanda un model anume? am vazut ceva tutoriale despre Lowrance pe YT, in continuare imi pare complicat de citit si interpretat.
Evident caut ceva bun ca raport calitate pret, nu stiu exact ce e moft si ce e eficient si necesar. am vazut functii ca down imaging, side imaging, total scan, 360 scan, etc. Display-ul de 5, 7, 9 inch, etc.
il voi monta probabil in pupa, in stanga, avand in vedere ca in dreapta stau eu. (comanda la maner)
Cei care folositi, ce mi-ati putea recomanda pentru inceput?
Multam si din nou La multi Ani !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: alta discutie: SONAR
ce buget ai valeriu ?
pai, ca de obicei, cat mai putin. m-am gandit la 400 - 500 eur, dar se poate suplimenta daca merita cu adevarat, si functiile il fac sa fie eficient.
am intrebat sa stiu daca ma incadrez in subiectul deschis de tine,asemenea si eu vreau sa fac upgrade la sonar,pestii sunt din-ce-in-ce mai rari si trebuie cautati bine acum 
eventual ne combinam si luam 1 mai performant ce-l purtam in custodie
)
on topic,sunt interesat de subiect si eu !

eventual ne combinam si luam 1 mai performant ce-l purtam in custodie

on topic,sunt interesat de subiect si eu !
Pentru Delta ceva cu GPS si card sd pentru harti este un "must have"
Vezi Garmin 7 sau Helix 7 ar fi pe la 400-500 eur.Au si side imaging.
Mie mi se par cel mai usor de citit cele cu side imaging.
http://www.cabelas.com/product/fishing/ ... type%3DGNU
Vezi Garmin 7 sau Helix 7 ar fi pe la 400-500 eur.Au si side imaging.
Mie mi se par cel mai usor de citit cele cu side imaging.
Daca vrei si side scan, uita de ecran sub 7 inch. 360 view este muuuuult peste bugetul tau. Helix 7 e o alegere ok la banii aia, eu insa as opta catre lowrance elite 7ti daca vrei si side image. Orientativ, in zona asta nu vei avea acces la altceva decat "average", deci poate e mai bine sa incepi cu ceva geln lowrance hook 4/5, iti faci mana un an dupa care faci upgrade. Nu e de speriat cu interpretatul, dar sunt diferente semnificative intre diversele paliere de pret. Cel mai bun raport cred ca il au acum cele care au scazut , dupa reduceri,din zona 1200-1500 la sub 1000 usd, ma refer aici la sonar clasic+di+si. Ia in calcul si un suport Ram Mount, pt montaj pe rigida e nepretuit 
Spor

Spor
Lowrance Elite 4X DSI arata binisor la banii astia zic...
multam. corect, ram mount e misto. orice este peste buget e binevenit, doar sa merite.
am plecat de la un buget de 100 lei cu mulineta, si acum am sarit de 10 ori bugetul pentru ca merita ! ... aceeasi teorie se poate aplica peste tot in anumite limite.
Cred ca o sa iau oricum ceva de 7 inch, prefer lowrance pe simplul motiv ca e foarte utilizat de majoritatea pescarilor. interesante si linkurile de mai sus.
mai urmaresc si forumul pentru "ocazii"
Ca idee, se vede diferit o structura, sau se vad pestii cu un sonar mai performant? fata de unul din cele 2 mentionate mai sus?
am plecat de la un buget de 100 lei cu mulineta, si acum am sarit de 10 ori bugetul pentru ca merita ! ... aceeasi teorie se poate aplica peste tot in anumite limite.
Cred ca o sa iau oricum ceva de 7 inch, prefer lowrance pe simplul motiv ca e foarte utilizat de majoritatea pescarilor. interesante si linkurile de mai sus.
mai urmaresc si forumul pentru "ocazii"
Ca idee, se vede diferit o structura, sau se vad pestii cu un sonar mai performant? fata de unul din cele 2 mentionate mai sus?
Cu un sonar Down Imaging orice structura o vezi ca si cum cineva ar face poza sub apa.
Daca e un copac sub apa pai il vezi exact cum ii vezi pe aia din padure.
Un sonar obisnuit,fara DI o sa-ti arate o denivelare.
Daca e un copac sub apa pai il vezi exact cum ii vezi pe aia din padure.
Un sonar obisnuit,fara DI o sa-ti arate o denivelare.
In mijloc este interpretarea obisnuita de sonar iar in dreapta este cu DI
Eu inteleg mai bine felul in care arata substratul din imaginea cu DI

Eu inteleg mai bine felul in care arata substratul din imaginea cu DI