discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
stefand2004
- utilizator nou

Salut prieteni !! Sunt foarte suparat deoarece duminica am scapat un salau din cauza proaste calitati a firului cu care am dat !

Am dat cu fluo de 20 mm luat de la taraba . Am dat 200 de mii pe o rola de 500m.Trebuia sa ma astept ca mi se va intampla asa ceva !!
Ce va rog eu pe voi : ma puteti ghida in alegerea unui fir cu care sa pot da cu incredere pe viitor?? Ideea e ca nu prea fac diferenta intre multitudinea de fire care se comercializeaza....monofilar , textil , multifilar ... Stiu ca s-a mai discutat despre asta dar daca binevoiti sa imi dati o mana de ajutor va multumesc cu placere!!
Mentionez ca pescuiesc in balti cu apa pana la 2 m .
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
cel mai bine ar fi sa-ti cumperi un textil de 8 lbs pt. baltile in care pescuiesti tu... dai un ban dar n-ai probleme si pescuiesti cu el cateva luni bune in functie de cate partide faci pe saptamana, si poate chiar un an in cazul in care nu te duci f. des la pescuit... parerea mea...un Power Pro sau un Tuf Line este cel mai indicat... Power Pro de 8 lbs este cea mai buna alegere... lasa monofilamentul la o parte...

-
stefand2004
- utilizator nou

Ai si o idee cat e pretul unui astfel de fir????
Daca imi poti recomanda si un tip de nod (un link poate) , se pare ca cel care il foloseam nu a rezistat la un peste mai mare !!
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
www.cabelas.com si vezi cat costa firul acolo...de adus ti-l poate aduce cineva sau trimite dar nu scriu ce si cum pt. ca se considera publicitate... cauta pe site cine ...ce iti poate aduce si discuti si pretul...
ca si nod cel mai bun mie unul mi se pare Palomar... intra pe google... da-i cautare pe poze cu noduri si gasesti ce vrei si ce nu vrei...

-
Jean Scurtu
stefand2004 scrie:Ai si o idee cat e pretul unui astfel de fir????
Daca imi poti recomanda si un tip de nod (un link poate) , se pare ca cel care il foloseam nu a rezistat la un peste mai mare !!
TUF LINE nu gasesti de 8lb.,se fabrica de la 15lb,. in sus iar fir POWER PRO de 8lb. gasesti in magazinul on line al acestui site,ca daca cumperi din Obor oricand poti avea surprize,cum deja ai avut sau mai mari.
Iar nodul cel mai bun si mai simplu de facut e cel indicat de Andrei si anume PALOMAR ,atat la mono cat si la fire textile.
Jean Scurtu