Alegere UL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Feb 2006, 15:21

io nu iti recomand Skill-ul. E mult prea scump.

Io am varianta aia mai smechera (pret de magazin aprox 500 RON). Am scos cu ea si stiuca la 1,5 - 2 kg, inclusiv tarand-o pe un plaur.

Cred totusi ca exista variante mai bune de cheltuit suma asta.
near the beer

Gerula
veteran
veteran

Re: Skill si Garbolino

Mesaj de Gerula » 14 Feb 2006, 15:24

cristian.ene scrie:Scuze pentru o aproximare care am scris-o din cap, Gerula are dreptate UL la Cabela`s FE2 modelele 561 si 601 incepe de la 1/32 oz. si nu 1/16oz. cat ma scris mai sus. Problema e ca incarcare optima se face mai sus de 2 grame sau mai mult, iar pe lanseta scrie de ca de la 1/32oz.(0.875 grame).
Mie mi se pare ca la 1,5 grame se incarca perfect, ceea ce deja nu-i rau. Problema acestei lansete, altfel nu foarte scumpa, mi se pare a fi "moliciunea". N-am incercat inca, dar nu cred ca se descurca grozav cu twistere foarte mici (cele de 1.5 -2 cm). La woblere si rotative insa nu-i gasesc vreun cusur.
Cu lacrimi Bastus!

_Cristi_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de _Cristi_ » 16 Feb 2006, 12:36

Ideea este ca sambata plec la pescuit si pentru ca am aflat o parere despre garbolino cred ca maine dau o fuga pana la drill.
Ca pret este chiar bine, tanand cont de faptul ca nu prea reusesc sa am grija de scule si un bat ul este mult mai fragil .
Am inteles de la un prieten ca la mimteam au adus hmx, poate reusesc sa trec si pe acolo daca Dan il lauda.
Referitor la sculele americane am liste intregi cu linkuri de pe cabelas cu ce as dori dar trebuie sa astept pana in vara cand se intorc niste rude, asta pentru ca nu ii vine sa dau banii pe transport si vama.
<<-!pescuiesc in orice conditii!->>

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 05 Mar 2006, 17:20

Salut!

In ideea de a-mi lua un UL pana-n 100$ am tot batut magazinele si am comparat mai multe bete, printre care St. Croix Triumph, Daiwa Heartland si Firewolf, cateva Berkley si Quantum. Cautam ceva care sa poata arunca microvoblere Dady, Snap beans-uri, Hula poppere mici,blinkere dar in special jiguri mai fine de 1\16. Deasemenea doream sa fie de cca 8 picioare sau mai mult, sa nu fie prea moale si sa fie echipata cu inele care sa poata suporta in timp un Fireline de 6.

In cele din urma m-am oprit la un Rapala - in ciuda faptului ca nu-s un fan declarat al betelor lor - XL40SP76UL2. Este un EXTREME ULTRA LIGHT, 1\32-3\16, 7'6", fir 2-6, grafit HM40, inele Fuji aluminium oxide, sistem de ghidarea inelelor Rapala Maximum, mandrina Fuji excelenta cu pluta sub talpa mulinetei, blank through handle.
Mi-a placut extrem de mult mai ales ca nu e prea moale, in comparatie cu un Heartland pe care eram chitit, iar la un test la rece grafitul ei e f.f. sensibil. Nu in ultimul rand are o garantie buna. O voi echipa cu un Daiwa Tournament SS 1300, cu Fireline de 6 - galben, si cu leader fluorocarbon Yo-Zuri Hybrid de6.

Gerula - ce fir folosesti pe lanseta ta? Nu crezi ca fireline-ul meu de 6 ar fi prea tare pt un UL?

Merci!
Cristi

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 05 Mar 2006, 18:51

Referitor la pret/calitate iti recomand ce am mai recomandat inainte pe acest forum ,un bat cu care am pescuit destul ca sa -mi dau seama daca e bun sau nu si anume MICROLITE de la BASS PRO,batul de 7'6" din doua bucati model MLT76ULS-2 (blank IM6,inele FUJI CONCEPT).

Daca doresti sa cheltuiesti ceva mai mult atunci batul recomandat de Ene un ST.CROIX AVID modelul AS70ULM2 de 7' din doua bucati e foarte bun,dar gandindu-te ca pretul lui e in catalog $140 iti spun sigur ca nu e de 3-4 ori mai bun ca un MICROLITE si din punctul meu de vedere nu merita investitia.

Cu MICROLITE-ul pe care ti l-am recomandat am pescuit la microvoblere,rotative ,rod runner ,kastmaster si oscilante "pet spoon",jig -uri 1/64oz.-1/8oz. fara nici o problema.
Le-am vandut deoarece mi-am facut bete de spinning(mie imi plac betele mai lungi)pe blank-uri travel ALL STAR TITANIUM de 9' W5+extensie ,bete super din toate punctele de vedere ale pescuitului practicat de mine.

@Gerula,

Ma bucur ca tu pescuind cu o mulineta DAIWA SS TOURNAMENT 700 cum pescuiesc si eu ai ocazia sa-ti dai seama ca nu am vorbit prostii recomandand pe forum aceasta mulineta.Te va tine de te vei plictisi de ea,chiar daca nu o ungi decat la 2-3ani.

Jean Scurtu

Scrie răspuns