alegere multiplicator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
alegere multiplicator
vreau cateva sfaturi legate de un echipament de cast ...
Doresc sa imi achizitionez un combo de cast pt pescuit la UL . exista bete de asa natura si multiplicatoare mici?
nu sunt fan cast dar am nevoie neaparat de un echipament de cast..
un multiplicator bun cu recuperare mica?
Doresc sa imi achizitionez un combo de cast pt pescuit la UL . exista bete de asa natura si multiplicatoare mici?
nu sunt fan cast dar am nevoie neaparat de un echipament de cast..
un multiplicator bun cu recuperare mica?
Re: alegere multiplicator
sau Shimano Aldebaran 50. La mulinete alte variante nu prea sunt pentru UL. Eventual o shimano sau abu garcia mai ieftina tunata de aici http://www.hedgehog-studio.co.jp/.
la japonezi am vazut niste minunatii de micro baitcasturi de am ramas
pacat ca preturile uriase nu fac castingul UL mai accesibil 

-
- veteran
Pentru un pescuit L sau UL ti-ar trebui cel putin Abu Garcia Revo MGXtreme. Multiplicatoarele bune pentru un pescuit de finete sunt destul de rare si de costisitoare.
Pescuitul UL (adica pana in maxim 3-4grame, foarte probabil cu voblere) folosind baitcaster-e e un moft.Obletele scrie:Doresc sa imi achizitionez un combo de cast pt pescuit la UL...
Ca sa ajungi, insa, la aceasta concluzie va trebui sa investesti o gramada de bani, timp si... nervi. Iti vei lua intai o mulineta laudata. Scumpa foc. Pt. ca, nu-i asa, fara o mulineta destinata UL n-ai nici o sansa. Toata lumea iti va spune asta. O vei pune pe o lanseta oarecare, aparent potrivita. Vei constata destul de repede ca nu ajungi sa-ti arunci voblerul de 2,5 grame (sa zicem) nici pe departe cu usurinta cu care o faci cu batul de spinning. Iar pe cel de 2 grame nu-l mai arunci aproape deloc. Mai jos nici n-are rost sa te duca gandul...
Si incepi tangoul. Schimbi lanseta cu una UL veritabila, pt. ca da, in baitcasting lanseta conteaza mult mai mult decat in spinning si daca nu se incarca corect, adio lanseu, indiferent ce mulineta bengoasa ai. Schimbi rulmentii de fabrica cu altii hiperturbo, asa cum face toata lumea buna. Apoi vei schimba si tamburul de fabrica cu unul special creeat de vreo firma de tunning, ocazie cu care vei renunta si la sistemul de franare megaperformant cu care era echipata mulineta originala (si cu care firma -Daiwa/Shimano/Abu- se lauda ca e cel mai cel...) in favoarea unui sistem muuult mai rudimentar, dar... mai usor cu 1,5 grame...
Si asa mai departe....
Bineinteles ca, dupa ce vei fi facut toate cele de mai sus, cu costuri foarte mari, nu vei mai fi dispus, neam, sa recunosti ca, de fapt, n-ai reusit sa te apropii macar de lungimea si usurinta lanseului cu batul de spinning. Si ca mai nou, in loc sa pescuiesti relaxat, cum o faceai pana sa te apuci de casting UL, pescuiesti cu cu toate simturile incordate, focusat sa gasesti reglajul optim si sa nu scapi tamburul de sub control, pt. un lanseu fara peruci (eventual). Si in loc sa te gandesti la peste, te vei gandi mai mult la mulineta si franele ei. Iar daca, dupa indelungi si perseverente incercari de a-ti imbunatati tehnica de lansare cu baitcaster-ul, vei avea nesabuinta sa pui rapid acelasi vobler pe lanseta de spinning pt. un lanseu comparativ, vei avea brusc o revelatie. Vei sesiza cat de mare e handicapul baitcasting-ului in fata spinning-ului cand vine vorba de UL...
Dar, foarte probabil, nu vei fi dispus sa recunosti public aceasta. Vei prefera sa ramai... cool... Si asta da! Face toti banii...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Erata:
In loc de
Impardonabil!
In loc de
Se va citi: cu unul special creat.Musti scrie:... cu unul special creeat de vreo firma de tunning
Impardonabil!

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
LIKE !!!!!Musti scrie:Erata:
In loc deSe va citi: cu unul special creat.Musti scrie:... cu unul special creeat de vreo firma de tunning
Impardonabil!