Alegere mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
Alegere mulineta
Vreau sa-mi cumpar o mulineta care sa-l folosesc doar pentru fir textil fara sa-mi faca peruci, voi ce ati alege dintre candidatii: Ryoby Zauber 2000(3000) sau Daiwa Exceler X2500 (3000). Daiwa are avantajul ca pune firul pe mulineta in cross wrap.
Re: Alegere mulineta
O mulineta ce rasuceste firul e doar o cauza a perucilor. Un alt motiv poate sa fie si dimensiunea sau inaltimea primului inel de pe lanseta , cat si distanta acestuia fata de mulineta. Referitor la intrebarea ta, nici una dintre cele doua nu fac peruci la utilizare normala. Daca vrei pescuit de anduranta alege Zauberul.
- George1985
- veteran
Pe Exceler X 4000 nu am avut peruci din ce imi amintesc.
Xenosul XOS 3000 care este clona a mai facut cateva peruci,in special cu naluci usoare.
Oricum ambele sunt mulinete bune.
Spor la cumparat
Xenosul XOS 3000 care este clona a mai facut cateva peruci,in special cu naluci usoare.
Oricum ambele sunt mulinete bune.
Spor la cumparat

Eu as alege zauberul fara discutie.
-
- junior
betele pe care le folosesc sunt ok, am prieteni care folosesc model identic si nu sunt probleme, in schimb mulineta face probleme, am folosit power pro din usa, stroft, barkley si la toate face peruci desi e o mulineta scumpa si cu n rulmenti. Din cauza mulinetei am pierdut o groaza de fir textil care la o adica nu e chiar ieftin. La daiwa am observat ca modelele superioare folosesc cross wrap technology pentru a matisa firul in x asa incat sa nu apara peruci. Multumesc colegilor pentru sfaturi si daca mai sunt pareri pro sau contra va rog sa le spuneti 

Pescuiesc de mai bine de un an doar cu sakura alpax, spro red arc , zauber si stradic. Nu am avut niciodata peruci. Am avut o singura data peruci cu un ryobi stamina care avea pus PP nou de 10lb si i-am lasat-o unui prieten neexperimentat sa o foloseasca.Aceasta a fost cauza perucilor.