Incep prin a spune ca sunt incepator si ca imi doresc sa imi cumpar o lanseta de spinning si din lipsa de experienta in acesta categorie de pescuit, apelez si eu la cei mai cu experienta sa imi impartaseasca o parere.
Off-topic( introducere) : Eu sunt pescar de stationar si singurii rapitori pe care i-am prins pana in momentul actual sunt tot la monturi/tehnici de stationar cum ar fi monturi cu peste viu,etc.. . Zilele trecute la invitatia unui prieten am mers pe o balta de pescuit la rapitor , stiuca, biban, salau, si somn este, in fine, am mers , dar in lipsa de echipament, m-am adaptat cu ce am avut mai potrivit din ce am avut, si am folosit ( nu aruncati cu pietre va rog), o lanseta daiwa ninja x 3.30 actiune medium, cu fir de 0,14 cu o ryoby ecusima vi de 3000. Sper suprinderea mea, fata de prietenii mei si ceilalti pescari prezenti, cu niste gume ieftine imprumutate si aveam eu doua voblere la 5/6 lei cumparate mai demult , am avut cele mai bune rezultate

On-topic: M-am orientat spre ceva cu actiune cred medium, intr-o gama de pret joasa, pentru ca (momentan) tatonez terenul si cand va fi momentul daca imi v-a placea, voi face investitii si voi cumpara ceva mai bun. Ceva scurt, maxim 2.10m, peste vizat sa zic asa, stiuca in mare parte, ca am locuri pentru asa ceva, poate si alti pesti dar nu cunosc sa spun cum ar fi trebuit sa fie lanseta pentru acei pesti , asa ca merg pe ceva generalist ( stiu ca nu asta e abordarea corecta).
Alegerile : Lanseta Okuma Lure Mania Spin 1.90m 10-30gr
Lanseta Okuma Safina-X Spin 2buc 1.80m 10-30gr
Astept niste opinii, eventual alte propuneri tot in pretul asta. Referitor la ce am aratat eu, daca le are cineva si paote impartasi o parere sincera, sunt foarte recunoscator, ce ati alege voi dintre astea doua, dupa calitatea blank-ului, prea multe nu cred ca se poate vorbi altceva ca la banii astia, vorba aia, altii isi cumpara naluci

[editat de jb]