Salut. M-am decis sa trec pe Light la clean (de la UL).
Ce lanseta merge mai bine cu micro-voblere de clean? Amandoua's Light si cotate la 1.75g-10.5g.
Una de 7' din IM6 cu 6 inele (varf inclus) Moderate-Fast (Fenwick Eagle GT)
sau
Una de 7'6" din IM7 cu 9 inele (varf inclus) Fast. Asta se pare ca-i facuta cu "cross-scrim technology", adica o chestie de dispunere a fibrei intr-un anumit fel (Fenwick HMX).
Ma intereseaza sa folosesc lanseta si de pe mal si din barca. E diferenta mare intre ele din punctul asta de vedere, adica mi le-ati recomanda pe amandoua (pentru al le folosi in functie de aplicatii)? Merci anticipat.
Alegere lanseta Light
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Multumesc! M-am uitat si la St. Croix. Problema este ca nu-mi plac betele sub 7' si cele de peste 7'6" (nasolu stie la ce ma refer, imi stie "pasaricile"costin_s scrie:salut adi!
ti-as recomanda totusi un st croix. si de aici ma refer la premierul de 6'6" light sau la avid tot aceeasi lungime si putere. diferenta intre ele este ca avidul mi se pare ceva mai rigid decat premierul, si evident la pret.
si sa nu uit.... amandoua sunt fast action

De aceea v-as ruga sa-mi faceti recomandarile bazate pe experienta si pe caracteristicile enumerate mai sus, si nu pe marca lansetei.
Daca inteleg eu bine, cauti ceva pt voblere mici si clean mare.
Intre cea de 7 si cea de 7.6 diferenta de lungime e neglijabila. Nu stiu cu ce ai pescuit inainte (UL), dar daca simti ca trebuie sa urci o clasa atunci cea mai buna alegere pare 7.6 fast si pt mal si pt barca. Nu ai nevoie de amandoua.
Daca vrei sa iei doua, atunci ia cea de 7 mod-fast si inca una de alt gen, un allstar 7.6 ligt, fast sau un lamiglas xmg light.
St croix nu o sa iti placa nici avidul, in schimb, daca pretul nu e o problema, Legend Elite-ul light merge f bine!
Intre cea de 7 si cea de 7.6 diferenta de lungime e neglijabila. Nu stiu cu ce ai pescuit inainte (UL), dar daca simti ca trebuie sa urci o clasa atunci cea mai buna alegere pare 7.6 fast si pt mal si pt barca. Nu ai nevoie de amandoua.
Daca vrei sa iei doua, atunci ia cea de 7 mod-fast si inca una de alt gen, un allstar 7.6 ligt, fast sau un lamiglas xmg light.
St croix nu o sa iti placa nici avidul, in schimb, daca pretul nu e o problema, Legend Elite-ul light merge f bine!
Da, vreau ceva de voblere mici. Si clean mare, daca se poateevin scrie:Daca inteleg eu bine, cauti ceva pt voblere mici si clean mare.

Da, si pretul poate fi problematic. Consoarta se ocupa exclusiv de finantele familiei (eu, cand nu-s la lucru, pierzand vremea la pescuit