Alegere lanseta Light

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Alegere lanseta Light

Mesaj de aditud » 09 Feb 2010, 18:15

Salut. M-am decis sa trec pe Light la clean (de la UL).
Ce lanseta merge mai bine cu micro-voblere de clean? Amandoua's Light si cotate la 1.75g-10.5g.
Una de 7' din IM6 cu 6 inele (varf inclus) Moderate-Fast (Fenwick Eagle GT)
sau
Una de 7'6" din IM7 cu 9 inele (varf inclus) Fast. Asta se pare ca-i facuta cu "cross-scrim technology", adica o chestie de dispunere a fibrei intr-un anumit fel (Fenwick HMX).

Ma intereseaza sa folosesc lanseta si de pe mal si din barca. E diferenta mare intre ele din punctul asta de vedere, adica mi le-ati recomanda pe amandoua (pentru al le folosi in functie de aplicatii)? Merci anticipat.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 09 Feb 2010, 18:33

salut adi!
ti-as recomanda totusi un st croix. si de aici ma refer la premierul de 6'6" light sau la avid tot aceeasi lungime si putere. diferenta intre ele este ca avidul mi se pare ceva mai rigid decat premierul, si evident la pret.
si sa nu uit.... amandoua sunt fast action

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 09 Feb 2010, 20:33

costin_s scrie:salut adi!
ti-as recomanda totusi un st croix. si de aici ma refer la premierul de 6'6" light sau la avid tot aceeasi lungime si putere. diferenta intre ele este ca avidul mi se pare ceva mai rigid decat premierul, si evident la pret.
si sa nu uit.... amandoua sunt fast action
Multumesc! M-am uitat si la St. Croix. Problema este ca nu-mi plac betele sub 7' si cele de peste 7'6" (nasolu stie la ce ma refer, imi stie "pasaricile" :). Inca o chestie: am pus mana pe premier si triumph (la avid nu m-am uitat) si iti spun sigur ca Eagle GT-ul de 7' de la Fenwick este la fel (daca nu chiar putin mai) de batzos/rigid ca ambele. Inca nu am pipait HMX-ul de 7'6", nu mi-a sosit inca. De finisaje nu mai vorbesc, Fenwick-urile astea arata bestial. Plus ca arunca vreo 1.75g peste St. Croix :) (la limita superioara).
De aceea v-as ruga sa-mi faceti recomandarile bazate pe experienta si pe caracteristicile enumerate mai sus, si nu pe marca lansetei.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 09 Feb 2010, 21:04

mane eu am premierul light si is multumit , merge bine cu voblere 3-5 g si la biban cu minijiguri akuma depinde de gustul fiecaruia : mai lung , mai rigid etc cel mai bine ii sa pui mana pe bat inainte sa il cumperi succes in alegere

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 09 Feb 2010, 21:51

Daca inteleg eu bine, cauti ceva pt voblere mici si clean mare.
Intre cea de 7 si cea de 7.6 diferenta de lungime e neglijabila. Nu stiu cu ce ai pescuit inainte (UL), dar daca simti ca trebuie sa urci o clasa atunci cea mai buna alegere pare 7.6 fast si pt mal si pt barca. Nu ai nevoie de amandoua.
Daca vrei sa iei doua, atunci ia cea de 7 mod-fast si inca una de alt gen, un allstar 7.6 ligt, fast sau un lamiglas xmg light.
St croix nu o sa iti placa nici avidul, in schimb, daca pretul nu e o problema, Legend Elite-ul light merge f bine!

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 09 Feb 2010, 22:20

evin scrie:Daca inteleg eu bine, cauti ceva pt voblere mici si clean mare.
Intre cea de 7 si cea de 7.6 diferenta de lungime e neglijabila. Nu stiu cu ce ai pescuit inainte (UL), dar daca simti ca trebuie sa urci o clasa atunci cea mai buna alegere pare 7.6 fast si pt mal si pt barca. Nu ai nevoie de amandoua.
Daca vrei sa iei doua, atunci ia cea de 7 mod-fast si inca una de alt gen, un allstar 7.6 ligt, fast sau un lamiglas xmg light.
St croix nu o sa iti placa nici avidul, in schimb, daca pretul nu e o problema, Legend Elite-ul light merge f bine!
Da, vreau ceva de voblere mici. Si clean mare, daca se poate :) Vreau sa trec la Light pentru ca simt nevoia sa tin ceva mai cu nerv in mana (mai ales pe Arges, in curent) si vreau si o mulineta mai mare (tambur mai mare) pentru InvizX 4lb (0.16mm) pe care mi s-a pus pata vara trecuta. Numai ca, fiind 100% fluoro, din cauza tamburului mic al mulinetei UL (Spinmatic T500Z, 5.10oz pe bat Spinmatic C de 7'6") imi facea niste peruci cateodata de-mi venea sa :explode: Am remarcat insa ca pe-o mulineta de L (EXC 2000) e cuminte :) Nu vreau sa renunt la InvizX (cel mai, cel mai fir folosit de mine vreodata--ma refer la duritate, transparenta care e cea mai buna de pe piata, omogenitate, densitate etc--numai ca-i putin mai sarmos decat l-as vrea) si m-am hotarat sa adaptez echipamentul la linie si nu invers.

Da, si pretul poate fi problematic. Consoarta se ocupa exclusiv de finantele familiei (eu, cand nu-s la lucru, pierzand vremea la pescuit :)) si orice cheltuiala de pe credit card statement care trece serios de $100 ii atrage atentia. :oops: Cum HMX-ul e chiar sub $100, cu asta pot scapa. Gasisem si triumph si premier de 6'6" Light la sub $100, dar...adevarul e ca nu-mi plac, nu vreau sa supar pe nimeni dar asta e... Nu stiu daca are vreun utilizator Fenwick-urile astea descrise de mine (care-s mai "low end", cele Elite Tech trec de $200), dar sunt de o calitate iesita din comun. Au unele reviews mai bune ca St Croix, unii zicand ca-s mai sensibile. Pacat ca nu-s fan St Croix, fabrica e in Park Falls (WI), la 4 ore de shofat la nord de Madison...am inteles ca, pe langa magazin de desfacere, ca vizitator ai si posibilitatea sa asisti pe viu la procesul de productie...poate trag o fuga in vacanta de primavara :wink:

Scrie răspuns