Alegere dificila......

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

PescarNebun
senior
senior

Alegere dificila......

Mesaj de PescarNebun » 15 Sep 2009, 10:37

O lanseta pentru pescuit 60-70% cu voblere (cranking) si in rest plastice (cand nu vrea cumatra la altceva si ii trebue musai plastic), care credeti ca ar fi mai potrivita? St. Croix Avid Casting crankbait http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=259
sau Kistler Magnesium http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=87

Avid-ul e specializata pentru crank-uri, actiune moderata, made in USA, carbon SC III, si pe tackletour o lauda baietii ca ar fii super pt cranking

Magnesium-ul gandind-ma la varianta heavy Cover xxx Snatcher, e fast, probabil merge bine si la plastice, made in China, si pe asta o lauda pe tackletour de nu se poate, mentionand "o lanseta bine facuta in ciuda faptului ca e fabricata peste ocean"

Chestia asta Made in China ma cam nelinistesete. Nu ca nu as avea mulinete Made in Taiwan de la Daiwa care se comporta excelent.... dar totusi... Parca St croix-ul facut in America, la mama ei da un plus de incredere in privinta calitatii. Pe de alta parte nu stiu cat de ok ar fii cu plastice o lanseta specializata pt cranking.... Kistlerul pare mai universala.....

Ajutati-maaaaaaaaaa frati pescari! :D
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Sep 2009, 19:58

Avid

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Sep 2009, 20:13

si eu imi doream o lanseta pt cranck-uri si mi-am comandat un blanc de la st croix, respectiv avid de 7 ft,m-h,pe care am sa-l fac de spinning pt ca nu ma stiu cu lansetele de casting,desi as fi tentat sa incerc.acum,in momentul de fata lanseta are montata mandrina si inelele provizoriu,si pot spune ca are o tinuta impecabila,este f. usoara,subtire in diametru desi este m-h,si este foarte iute desi are actiune moderata.este o lanseta pt woblere asa cum imi doream,dar mai multe voi putea spune dupa ce o finalizez si va lua contact cu apa..

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 15 Sep 2009, 23:08

semlecangheorghe. te ocupi/faci rodbuilding?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Sep 2009, 06:40

sint la inceput.mi-am facut pina acuma o lanseta din fibra pe un blanc batson.o sa postez poze cu lanseta asta de crankuri.cindva am facut woblere.acuma m-a apucat din nou flama si m-am apucat si de rodbuilding,deci nevastamea zice ca n-am scapare.blancul asta de avid este incredibil deabia astept sa fie gata,mai imi lipsesc 3 inele,caci mi-am comandat din greseala 3buc de aceeasi marime.oricum , am recurs la solutia asta pt ca n-am gasit un blanc cu caracteristicile astea pe o lanseta de spining,numai pe blancuri sc4,si alea erau f scumpe.in schimb ,lansetele de cast ,cum este acel avid adus in discutie,are acea actiune moderata combinata cu o rezeva de putere capabila sa suporte un fir de 15 lb,cu care dau eu in general...sper ca peste o saptamina sa fie gata lanseta,salut si numai bine.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Sep 2009, 10:34

Ar fi interesant un topic dedicat creatiilor rodbuilderilor autohtoni. O sa deschid eu unul cat de curand, dupa ce imi va fi gata noul bat de crank :D . Bineintelkes daca nu va fi un altul mai sprinten.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 16 Sep 2009, 14:33

razvan m. scrie:Ar fi interesant un topic dedicat creatiilor rodbuilderilor autohtoni. O sa deschid eu unul cat de curand, dupa ce imi va fi gata noul bat de crank :D . Bineintelkes daca nu va fi un altul mai sprinten.
sau poate o arie separata :)

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 24 Sep 2009, 18:40

eu am luat mojo bass cranking de 7', 3/16-1oz, moderata, facuta in mexic :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Sep 2009, 20:49

Cum este mojo bassul?esti multumit de el? ce impresie ti-a facut?

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 24 Sep 2009, 21:54

Cum e? Eu inca strang bani pt avidul ala....... :(
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Scrie răspuns