Alegere Daiwa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Alegere Daiwa
La sectiunea bargain cave intr-un magazin am gasit Capricorn cu 90 $; Theory cu 80; SS la 90 si SS II la 130.La cele doua din urma pretul e tot acelasi ca pe vremea cind erau pe piata. Sint ele mai bune si mai fiabile decit mai nou aparutele ( dar mai repede disparutele ) Theory si Capricorn?. Sint interesat mai ales de SS II.
Eu am luat,tot de la bargain cave
,Cabela's Prodigy 2500,care este Daiwa Capricorn,made in Thayland,ca de altfel majoritatea sculelor din state;are tambur de rezerva si infinit antirevers si merge super bine.La $65 e foarte bine,mai ales ca, din cate am auzit, n-o sa se mai fabrice
Dupa doi ani o vinzi ca piesa de colectie

Dupa doi ani o vinzi ca piesa de colectie

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
SS II nu are nimeni?Are si ea sistem de oscilatie cu surub fara sfirsit sa SS , care face desfasurarea firului mai usor? Ati remarcat lansari mai lungi cu SS sau SS II decit cu alte Daiwa sau alte marci?Poate par tipicar dar asta-i o obsesie de-a mea.Eram curios daca infasurarea cross wrap la 5 grade face lansarea mai facila
Pe topicul asta:Jedi scrie:SS II nu are nimeni?Are si ea sistem de oscilatie cu surub fara sfirsit sa SS , care face desfasurarea firului mai usor? Ati remarcat lansari mai lungi cu SS sau SS II decit cu alte Daiwa sau alte marci?Poate par tipicar dar asta-i o obsesie de-a mea.Eram curios daca infasurarea cross wrap la 5 grade face lansarea mai facila
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=20
tocmai se schimbara cateva opinii referitoare la lungimea lanseurilor si avantajul pe care il are Daiwa SS Tournament la capitolul asta. Repet ce am spus acolo: cu fir textil SS arunca mult mai bine decat generatiile mai noi Daiwa (Shimano, etc.). La mono arunca de asemenea, dar are un dezavantaj legat de tendinta de a face peruci. E vorba despre forma tamburului, dar si despre cea a rolei galetului, care nu este antirasucire. Am explicat mai pe larg cum stau lucrurile in topicul pomenit. Sunt si opinii contrare, dar nu stiu in ce masura persoanele care le emit pescuiesc cu un SS. Eu o fac de vreo trei ani aproape exclusiv (momentan am doua SS1300, dar am mai avut si una 700). Asta e opinia mea.
Din cate stiu eu, SSII e o evolutie a SS-ului, in sensul ca are in plus instant antirevers si tambur de schimb. In rest pastreaza ce a fost bun pe SS. Daca te uiti ca pretul unui tambur de SS se invarte in jurul a 30$, probabil ca pretul SSII-ului e justificat.
Eu am avut SS II si am folosito vre-un an. Mi-a facut ceva noduri dar in general e o mulineta buna. Am vandut-o si mi-am luat de pe www.japantackle.com o Daiwa Exist 2508. Vreau sa spun ca m-a costat mult dar este absolut superba. Incredibil de usoara 195g si de o forta inimaginabila ptr. o mulineta asa de mica 7kgF. O am de doi ani si nu mia facut vreo-data nici un nod. E super silentioasa si cuplata cu un Kistler LTX II de 6.9" MH am scos si esturgeon de 15 kile. De doi ani inca nu a necesitat sa o ung si vreau doar sa mai iau un tambur de rezerva si nu imi mai trb alta mulineta. Am ramas acum cu o singura mulineta si nu mai am nevoie de alta.Ca fir folosesc dupa multe incercari Berkley Crystal de 6lb - ff senzitiv si se lanseaza f bine. Cel mai mult am pescuit la salau pana acum la jiguri cu ace Gamaktsu de 1/4 si 3/8. Acele acestea au trei mari calitati se dezgata usor si varful nu se indoaie si nu se toceste. Au o inteparea cea mai buna dintre toate jigurile ce le-am folosit. Daca esti din Montreal da-mi un semn !
- Mugurstefan
- veteran