Alegere blank
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Pai,zice ca unul dintre cei trei asociati la firma,sau designerul lor,nu mai stiu exact,a lucrat multi ani la Lamiglass.Se pare ca toti astia 3 asociati care au facut firma asta,au profitat de experienta acumulata in ani buni de zile cit au lucrat pe la alte firme,unele de renume..Pe mine asta ma face sa am incredere in produsle lor,plus faptul ca am testat,vazut pescuit cu 3 blancuri diferite,si absolut toate mi-au placut foarte mult,justificindu-si pretul din plin.Nu contest ca pot fi unele modele nereusite..Totusi ei spun,ca poeictarea si testarea sint atenta facute,plus c.t.c.-ul,poate fi reclama,totusi pina la proba contrarie ii cred pe cuvint..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Re: Alegere blank
Ionut observ ca esti din Bacau, deci barajele din zona ta cred ca le stiu destul de bine. Pe Movileni-Ciuslea anul trecut tineai fundul in spuma cu 28 si 21g, pe Calimanesti cu 28-46g iar pe canalul de fuga la Beresti cu 21-28g cu fire subtiri ... anul asta, dupa cum se prevad treburile, unde tineai cu 28g vei ciocani canalele de fuga corect cu 2-3oz...ionutz_gr scrie:Salutare,
Vrea sa apelez la un rodbuilder pentru a imi construi o lanseta de casting, destinata pescuitului la salau pe baraje cu ape adanci, canale de fuga,rauri medii.
Ma tenteaza doua blank-uri:
-St. Croix 5C70HF-G-10 7' 3/8-1 1/2 oz. pret 146.25$
-Phenix Ultra MBX UMBX700XH-B 7' 3/8-1 1/2 oz. pret 139$
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... /Ultra-MBX
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... -Croix-SC5
Va rog sa postati doar daca puteti sa ma ajutati in luarea unei decizii...fara sa mutati topicul in directia e cusom/nu e custom, merita/nu merita etc.
Sant deschis la orice propunere.
Daca pescui de pe mal sub baraj, ai nevoie de ceva de spinning, lung (2.60-2.7 ) datorita pietrelor care-s puse sa intareasca malul si datorita distantei de lansat ... din barca is bune si astea mai scurte, dar nu-i obligatoriu ...
Lanseta XH dupa mine, este subdimensionata pt barajele de mai sus, cand apele sunt normale ca debit (anul trecut au fost cel mult o treime din debitul normal) ... deci, eu as uita de lansetele dintr-o bucata pt baraje(vorbesc din propria experienta) si as lua o ranga rea rau ... alea pana in 46g nu-s ...daca vrei musai ceva cu care sa poti pescui 1,5oz corect pe apele mentionate mai sus ia-ti un Avid de 2oz si 2.6m
Daca vrei sa pescuiesti cu 2-3oz la jig corect pe curent si apa de 5-10m trebuie sa te orientezi catre lansete lungi, date de producator pe la 3-6oz
Pe cursul natural al Siretului tii bine fundul cu 10-21g - pe gaurile de balastiera sa zicem ca poti da si cu 28g, si nu ai nevoie de cine stie ce distante in lanseu, nici sa arunci prea lobat, pt ca surplusul de fir din aer sa asigure jigului o cadere cat mai rapida ... deci te descurci cu o lanseta mai scurta si mai sensibila ... si pe natural chiar ai nevoie de ceva mai sensibil(is diferite feluri de substrat, is praguri, structuri, etc etc).
Pe baraj nu ai nevoie de sensibilitate maxima, pt ca este strict piatra pe-acolo, nu prea sunt praguri, tre sa stii numa cand ai jigul pe fund ... ai nevoie insa, de o lanseta cu varful tapan, ca sa poti ridica jigul greu de pe adancimi de 6-7m, ai nevoie si de o lanseta lunga, sa il poti ridica mult ...
re
@bogdan32
Ai si nu ai dreptate:
-asa cum ai zis in cele mai mutle cazuri 28 gr sunt arhisuficiente
-ca si lungime lanseta 7' este suficienta pt mine...nu am barca...asa ca cea mai buna structura este malul...nu caut salaul departe.
-O lanseta trebuie sa fie senzitiva in orice situatie : baraj,rau,lac etc.
Apropo..o lanseta trebuie sa fie sensibila sau senzitiva?
Eu vreau sa imi fac un set de 3 lansete:
*3-10 gr (blank deja comandat MHX HM)
*10-30(10-40)-sper sa ma hotarasc in urma discutiilor de aici
*30(40)-100-habar nu am ce o sa fie...intai sa le vad facute pe primele doua.
Toate cele 3 o sa fie din gama mediu ca si cost...si sper de calitate suficienta,astfel incat sa ma descurc in majoritatea situatiilor.(rau,baraj,lac).
Ai si nu ai dreptate:
-asa cum ai zis in cele mai mutle cazuri 28 gr sunt arhisuficiente
-ca si lungime lanseta 7' este suficienta pt mine...nu am barca...asa ca cea mai buna structura este malul...nu caut salaul departe.
-O lanseta trebuie sa fie senzitiva in orice situatie : baraj,rau,lac etc.
Apropo..o lanseta trebuie sa fie sensibila sau senzitiva?

Eu vreau sa imi fac un set de 3 lansete:
*3-10 gr (blank deja comandat MHX HM)
*10-30(10-40)-sper sa ma hotarasc in urma discutiilor de aici
*30(40)-100-habar nu am ce o sa fie...intai sa le vad facute pe primele doua.
Toate cele 3 o sa fie din gama mediu ca si cost...si sper de calitate suficienta,astfel incat sa ma descurc in majoritatea situatiilor.(rau,baraj,lac).
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
Ionut, in 2010 erau suficiente 28g sa tii fundul in capul la canalul de fuga de pe Calimanesti cu PP de 10lb? Sau in 2009 pe Movileni?
Cum jigui larg cu 2.10, pe baraj intotdeuna prinzi mult mai bine pe topaiala inalta decat pe topaiala marunta? cand vrei sa ridici jigul de pe fund 1-1.5m? nu-ti cam da peste mana? Cand ai un peste mai imbracat, cand il aduci in mal, cand ti-l va impinge suvoiul pe sub pietrele de la mal...te descurci ok cu o lanseta asa de scurta?
Lansetele supermega senzitive, varfurile de gama, in dorinta producatorilor de a le face cat mai usoare, le subtieaza grav pe varf ... si iar nu-i ce trebuie ... un varf subtire nu are ce cauta sub baraj, in opinia mea ...
Pentru mine pescuitul de baraj implica ape de genul ...

Ai dreptate, scuze, vroiam sa zic senzitive
Cum jigui larg cu 2.10, pe baraj intotdeuna prinzi mult mai bine pe topaiala inalta decat pe topaiala marunta? cand vrei sa ridici jigul de pe fund 1-1.5m? nu-ti cam da peste mana? Cand ai un peste mai imbracat, cand il aduci in mal, cand ti-l va impinge suvoiul pe sub pietrele de la mal...te descurci ok cu o lanseta asa de scurta?
Lansetele supermega senzitive, varfurile de gama, in dorinta producatorilor de a le face cat mai usoare, le subtieaza grav pe varf ... si iar nu-i ce trebuie ... un varf subtire nu are ce cauta sub baraj, in opinia mea ...
Pentru mine pescuitul de baraj implica ape de genul ...

Ai dreptate, scuze, vroiam sa zic senzitive
re
super poze
Nu zic ca nu ai dreptate...dar cum am zis o sa am 3 lansete care sa acopere cam toate situatile..inclusiv una xxheavy.
Topicul l-am deschis pentru a ma lamuri/hotara in privinta unui blank cu puterea de 10-30(40)gr...nu tot timpul apele sunt asa inspumate...atunci ce fac cu xxheavy?
Nu zic ca nu ai dreptate...dar cum am zis o sa am 3 lansete care sa acopere cam toate situatile..inclusiv una xxheavy.
Topicul l-am deschis pentru a ma lamuri/hotara in privinta unui blank cu puterea de 10-30(40)gr...nu tot timpul apele sunt asa inspumate...atunci ce fac cu xxheavy?
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
-
- veteran