alcoolul izopropilic in mentenanta sculelor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
alcoolul izopropilic in mentenanta sculelor
Utilizeaza careva alcoolul izopropilic in curatarea mulinetelor (corp, roti dintate, rulmenti) si a betelor?
- semlecangheorghe
- veteran
Re: alcoolul izopropilic in mentenanta sculelor
Benzina usoara sau wd-40,alcool nu am folosit niciodata.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Am folosit alcool izopropilic doar la degresarea subansamblelor mulinetelor.
-
- veteran
Subansamblele la care te referi includ si rulmentii sau numai roti dintate si arbori cu came?
Poti spala linistit si rulmentii cu alcool. Am spalat mulinete ingregi (corp, maruntaie, rulmenti etc.) cu apa calda, sapun si periuta de dinti, nu se intampla absolut nimic daca le usuci bine (rapid, cu uscatorul de par, sau pe calorifer).
-
- senior
Cea mai buna solutie pentru indepartarea mizeriei si a vaselinei in exces este solventul degresant. E posibil sa nu se mai fabrice. Acum vreo citiva ani se vindea pe la magazinele marginase de piese auto din Craiova, la pet de 5 l, fiind folosit de posesorii de dacii pe post de combustibil. Este cea mai volatila substanta pe care am vazut-o vreodata. Daca injectezi cu presiune dintr-o seringa in corpul mulinetei, vei constata cu surpriza ca vaselina se topeste sub jet.
-
- veteran
Eu folosesc kerosen pt angrenajele metalice si apa si sapun lichid pt. plastic si cauciuc.