Ajutor schimbare inel !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vladsv
junior
junior

Ajutor schimbare inel !

Mesaj de vladsv » 02 Sep 2013, 14:27

Va rog sa ma ajutati si pe mine, am reusit performanta de a crapa pastila de la inelul din varf la o lanseta Energo Team Excalibur Jerk, lanseta de casting. Daca stie cineva ce inel as putea comanda ca sa il schimb, si cum sa dau jos de pe lanseta inelul vechi si sa il pun pe cel nou, si cam ce materiale ar trebui sa cumpar.

boje
veteran
veteran

Re: Ajutor schimbare inel !

Mesaj de boje » 02 Sep 2013, 15:19

Tine o bricheta sub el , dar flacara sa nu-l atinga, sa ajungi cu ea la max 2 cm de inel.
Sa o tii doar deasupra partii metalice a inelului, nu si deasupra blancului.
Astfel in 3-5 secunde il scoti.
Dupa ce-l scoti , du-te cu el la un magazin de pescuit si cumpara unul la fel ca dimensiuni.
Apoi il montezi la loc cu un epoxy transparent bun din comert.
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

vladsv
junior
junior

Mesaj de vladsv » 02 Sep 2013, 16:32

problema e ca are si matisaj sub inel si in magazine in suceava nu gasesc inele bune... am gasit ceva fuji alconite pe net dar nu stiu ce dinensiune sa comand sau cum sa masor inelul dupa ce il scot

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 02 Sep 2013, 16:55

Cu un subler masori diametrul varfului dupa ce ai scos inelul defect sau direct diametrul interior a tubului, rezulta diametrul tubului.
Diametrul exterior a pastilei da marimea inelului.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 02 Sep 2013, 17:03

Masori varful lansetei dupa ce scoti inelul ...si te uiti pe net dupa un inel cu un diametru de tub identic(daca nu e exact, putin mai mare cu o zecime de milimetru sau chiar doua, nu are nimic). De lipit cu epoxi din comert sau superglue nu iti recomand..ca ulterior nu il mai scoti doar prin incalzire si compromiti varful iremediabil...Cel mai ok(daca nu te ajuta nimeni cu lipici special pentru varfuri) sunt baghetele ce se folosesc in pistoalele de lipit prin incalzire..se gasesc in orice supermarket de profil tehnic...

Cu matisajul poti sa scapi fara sa-l strici..daca ai grija sa incalzesti doar cat este nevoie. Un mic truc sa nu risti sa supraincalzesti si blankul sub inel si sa aplici exact cantitatea de caldura de care ai nevoie este: ca inainte sa incalzesti tubul inelului deja sa fie aplicata forta de tragere pe inel...astfel in clipa cand s-a inmuiat lipiciul destul sa se desprinda, inelul zboara imediat. Il legi cu o ata de ceva fix si tragi de tronson si concomitent incazesti tubul inelului.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

vladsv
junior
junior

Mesaj de vladsv » 02 Sep 2013, 17:06

Multam la toti pentru ajutor, de atat am avut nevoie!

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 03 Sep 2013, 09:41

Du-te la Dan Hrisca, in George Enescu - el poate sa-ti aduca inele Fuji de orice dimensiune.

vladsv
junior
junior

Mesaj de vladsv » 03 Sep 2013, 23:44

E plecat ! Am fost luni la magazin si era inchis.

Scrie răspuns