Ajutor lanseta salau ...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ajutor lanseta salau ...
Salut!Sunt in dilema ce bat de salau sa imi cumpar , pescuiesc pe rau de pe mal cu jiguri si voblere (ceva pana in 20-25 gr) as vrea ceva senzitiv , pret decent(nu gratis) , fast ... in zona sunt si stiuci mai imbracate care vrand nevrand mai intra pe gume , deci sa faca fata si la o stiuca in caz ca e nevoie , lungimea sa fie cuprinsa intre 2.10 si 2.40.
Astept ceva pareri din experientele voastre cu bete si cu situatii la fel in care sunt eu!Multumesc !
Astept ceva pareri din experientele voastre cu bete si cu situatii la fel in care sunt eu!Multumesc !
Re: Ajutor lanseta salau ...
Nimeni nimic ?

Salutari, si eu am facut relativ recent un topic pe o tema oarecum asemanatoare http://www.rapitori.ro/forum/blank-lans ... 26833.html , sunt cateva recomandari bune acolo.
Eu zic sa stai cu ochii pe anunturi, lumea incepe curatenia de toamna si apar tot felul de ocazii ...
Eu zic sa stai cu ochii pe anunturi, lumea incepe curatenia de toamna si apar tot felul de ocazii ...
Am intrat pe topic am citit , dar se vorbea de blancuri ceea ce nu prea ma intereseaza sa fac un bat custom pt ca sa il tavalesc in nisip,noroi,cregi il zgariu ,lovesc si sa imi para rau ca rup un bat scump ...Vreau ceva ok la bani buni , un bat de serie ceva senzitiv cam asta mar interesa , poate fii si pana in 40 gr
C-am greu sa gasesti un bat care sa tina la tavaleala,creci,nisip..lovituri ...cred ca trebuie sa cauti ..pe la guiness book..nu cred ca poate sa-ti recomande nimeni un astfel de bat cu atatea optiuni!tibi101 scrie:Am intrat pe topic am citit , dar se vorbea de blancuri ceea ce nu prea ma intereseaza sa fac un bat custom pt ca sa il tavalesc in nisip,noroi,cregi il zgariu ,lovesc si sa imi para rau ca rup un bat scump ...Vreau ceva ok la bani buni , un bat de serie ceva senzitiv cam asta mar interesa , poate fii si pana in 40 gr
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !
batz de serie ok la bani buni, sa-l tavalesti prin nisip, noroi, crengi, pe care sa potzi sa-l lovesti si sa-l zgarii.... o coada de matura poate....tibi101 scrie: nu prea ma intereseaza sa fac un bat custom pt ca sa il tavalesc in nisip, noroi, crengi il zgariu, lovesc si sa imi para rau ca rup un bat scump... Vreau ceva ok la bani buni, un bat de serie ceva senzitiv cam asta m-ar interesa, poate fi si pana in 40gr

pe bune acuma, fara suparare, ce descrii tu acolo este moartea sigura a oricarui batz, indiferent daca-i ieftin sau scump. blankurile de lansete, in general, rezista foarte bine la indoire.... dar foarte rau la lovituri si zgarieturi....
orice batz tzi-ai cumpara, ai grija de el ca de ochii din cap.... nu din cauza banilor! nimic nu-i mai groaznic decat un batz rupt in drill, din cauza unei zgarieturi sau lovituri mai vechi, poate cu captura vietzii tale...
Crede-ma ca exista , am un bat ieftin care nu o data l-am lovit cu kastmasteru ,jiguri, o si calcat cineva pe el si nu are nimic , acuma poate si eu m-am exprimat putin gresit , dar unde pescuiesc este nisip , noroi , nu zic ca nu am grija de bat dar nu vreau ceva foarte scump sa imi para rau , am avut si eu in minte sa imi fac ceva custom s-au sa cumpar ceva scump dar m-am razgandit ca nu are rost sa dau o caruta de bani pe un bat si poate odata dintr-o neatentie sa-l pusc , sunt dispus sa dau si 300 de lei dar sa fie senzitiv asta ma intereseaza in primul rand
OK..atunci altfel...O lanseta senzitiva nu rezista la ce descrii tu..pentru senzitivitate iti trebue ceva carbon high modulus si usor, rigiditatea si greutatea redusa defineste un bat senzitiv, care din start este mai sensibil la orice abuz...Trebuie sa te decizi de unde lasi..rezistenta la tavaleala sau senzitivitate.. Alta problema ce ne imiedica sa iti recomandam ceva, ca vrei si jig si reactive...eu de exemplu nu sunt adeptul lanseteleor allround..nu pot sa recomand una care face excelent ambele...Deci e cam greu. In primul rand ar trebui sa stii exact ce vrei...Din pacate nu vin la pachet toate intr-o lanseta...ar fi chiar prea usor 
La 300 de lei greu sa fie senzitiv in adevaratul sens al cuvantului...doar la mana a doua eventual.
Cu cat mai iefitna o lanseta cu atat mai multa rasina contine blankul...rezulta, ca rezista bine la tavaleala...dar atat

La 300 de lei greu sa fie senzitiv in adevaratul sens al cuvantului...doar la mana a doua eventual.
Cu cat mai iefitna o lanseta cu atat mai multa rasina contine blankul...rezulta, ca rezista bine la tavaleala...dar atat

Tibi, vezi un shimano clarus medium de 7', e un bat destul de solid, duce pana in 20 grame, e suficient de senzitiv, la voblere pui un mono si te descurci.
O alta varianta in bugetul tau ar fi un st croix premier medium de 7', la mana a 2-a.
O alta varianta in bugetul tau ar fi un st croix premier medium de 7', la mana a 2-a.
Abu garcia Vendetta e ce vrei tu. 200-250 ron.
dai un mp si iti spun de unde sa il iei nou din magazin adus din sua.
http://www.youtube.com/watch?v=8hw9p6Aa_oU
dai un mp si iti spun de unde sa il iei nou din magazin adus din sua.
http://www.youtube.com/watch?v=8hw9p6Aa_oU
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!