Ajutor alegere mulineta UL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Iul 2010, 22:57

Domnu' Musti,mi-ar face placere sa ne intalnim si sa-mi arati ceva "bunatati dar din pacate eu locuiesc in Beius si nu prea ajung la oradea decat cu motiv intemeiat.Dar..daca vrei lasa-mi un nr de tel pe privat poate am drum in curand la oradea :)

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 05 Aug 2010, 11:32

ULK scrie:Laguna pare ca , are conformatia tamburului(inaltime mica) asemanatoare cu Symetre 500.

http://www.tackletour.com/reviewdaiwalaguna.html

AndreiRiga...cu tambur rezerva sigur asa este, ...750 tot asa are tamburul "scund" ca si 500, sau e mai inalt? Din poze pare mai inalt.
In sfarsit a ajuns Sedona la mine. Tamburul e tare mititel si in general mulineta e mai mica decat Symetre 750. Cam prea mica, da sa o vedem ce stie la apa...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Aug 2010, 20:22

Pai banuiesc ca si 500 FJ e mai mica decat 750(nu sunt sigur) ...dar mai mica nu pre pot sa-mi inchipui :) ...Eu zic ca se descurca onorabil cu un fir de 14 sau 16...eu am pus Seaguar de 20 pe ea si totusi e acceptabil ...cu mono mai subtire si mai moale sigur e ok si Sedona...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 06 Aug 2010, 12:18

Eu vreau sa pun FIR T-FORCE XPS MATCH SINKING 150M 0,128MM de la xxx. Ce parere ai ?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Aug 2010, 18:18

Ca este cam negru:)...daca vrei sa pui si leader fluoro e alta treaba.
La clean incerc sa fiu cat mai discret posibil..binenteles e discutabila treaba.
Sunt si eu in cautarea unui mono bun, dar parca as pune ceva mai transparent si neaparat ceva mai gros(poate de asta tin la culoare,sau mai bine zis la lipsa ei ;) )..am un "lure saver" mai greut...in caz de urgenta, nu pot sa il trimit la treaba pe un mono de 12. Incerc sa reduc pierderile pe cat posibil. Un 14 as zice minim...Daca dai doar din barca si ape adanci ..nu e nici o problema.
Cum nu am tambur de rezerva incerc sa impac si capra si varza...ca dau si pe lacuri de acumulare cu ape limpezi si fara prea multe agaturi (unde ar fi foarte ok si un 12)...dar si pe rauri, vai unde deja un 16-20 deja te salveaza in caz de agatatura plus nici apa nu mai e asa cristal, deci nici pestii nu se mai supara cand vad(sau nu ;) ) un fir de pana in 20 transparent.
O parere doar ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 06 Aug 2010, 19:20

Pai si eu incerc sa fiu mai discret, din cauza asta m-am orientat catre firu esta... m-am gandit ca negru e ok in apa...probleme imi fac ca n-o sa-l vad eu. Oricum si eu folosesc fire un pic mai groase acolo unde am spatiu mare, rau mare(Argesh) si folosesc un Fenwick de 2.10 cuplat cu un exceller(de 238 gr) pe care acum am pus un fir Maver Stone River de 0.14 care e mai gros de fapt, da ma inteleg fff bine cu el. Pe rauri mai mici si impadurite(Neajlov) pescuiesc cu 1.80 si Symetre, dar sunt adeptul firelor cat mai subtiri si din cauza aia am folosit un 0.14 Shimano Speedmaster, dar care trebuie sa-l schimb si pe el acuma, dupa nu stiu cata vreme. Mie unu mi s-a parut excelent firul, moale si ff rezistent la abraziune si tractiune. Din pacate nu l-am gasit in magazine online si mi-am luat un TRILENE TRANSOPTIC si o sa-l pun maine dis de dimineata la treaba. Bineinteles ca exista si aici un "din pacate" ptr ca a trebuit sa-mi iau 0.16

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 06 Aug 2010, 23:10

ANDREI RIGA scrie:Eu vreau sa pun FIR T-FORCE XPS MATCH SINKING 150M 0,128MM de la xxx. Ce parere ai ?
Foarte bun firul pentru clean,are rezistenta la nod si e bun in lanseu,asta daca-ti trebuie :lol: !

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 09 Aug 2010, 12:21

nasolu scrie:
ANDREI RIGA scrie:Eu vreau sa pun FIR T-FORCE XPS MATCH SINKING 150M 0,128MM de la xxx. Ce parere ai ?
Foarte bun firul pentru clean,are rezistenta la nod si e bun in lanseu,asta daca-ti trebuie :lol: !
Excelent firu, a scos sambata un clean de aprox 40cm din Arges .Pe de alta parte, pleaca extrem de usor de pe tambur, daca nu esti atent , faci peruci multe.

Scrie răspuns