ajutor alegere mulineta!!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- ovi_vl
- utilizator constant
ajutor alegere mulineta!!!
salutare! Am nevoie de ajutorul vostru pentru a alege o mulineta , defapt fratele meu mi a cerut parerea in a alege o mulineta de spinning si eu sunt in impas. Ce sa i recomand dintre: ryobi ecusima , shimano exage,Shimano Aernos, spro redarc,? mentionez ca el locuieste in germania si prinde stiuci,avati,bibani mai rasariti asa...el a pescuit cu o mulineta quantum q-vex 40 si se plange ca au aparut jocuri la ax si citez: "cand mulinez dupa o pauza ramane putin blocata" + probleme cu frana...deci spre ce sa l indrum?
Re: ajutor alegere mulineta!!!
Ecusima am si pescuiesc cu ea de foarte mult timp.
o mulineta buna la bani foarte putini, dar are un defect totusi, nu rezista rola de galet la firul textil, in 2 - 3 ani se taie, dar asta depinde si cat de mult pescuieste
cu toate acestea am mai cumparat una dupa ce prima a cedat rola de galet, am considerat ca merita.
de exage, .............nu stiu nu am asa ca nu vorbesc, dar de aernos, pot sa imi dau cu parerea pt ca am una primita cadou - primita cadou, merita, dar sa dai banii pe ea.......nu.
red Arc, nu am dar din cate stiu sunt mulinete copiate dupa Ryobi din gama de mai sus, gen aplause sau zauber, deci peste ecusima, asa ca din ce ai insirat aici as merge pe red arc, dar atentie la nu stiu ce arculet de la pickup, am citit despre aceasta problema la cativa utilizatori ai acestui model.
o mulineta buna la bani foarte putini, dar are un defect totusi, nu rezista rola de galet la firul textil, in 2 - 3 ani se taie, dar asta depinde si cat de mult pescuieste
cu toate acestea am mai cumparat una dupa ce prima a cedat rola de galet, am considerat ca merita.
de exage, .............nu stiu nu am asa ca nu vorbesc, dar de aernos, pot sa imi dau cu parerea pt ca am una primita cadou - primita cadou, merita, dar sa dai banii pe ea.......nu.
red Arc, nu am dar din cate stiu sunt mulinete copiate dupa Ryobi din gama de mai sus, gen aplause sau zauber, deci peste ecusima, asa ca din ce ai insirat aici as merge pe red arc, dar atentie la nu stiu ce arculet de la pickup, am citit despre aceasta problema la cativa utilizatori ai acestui model.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
- ovi_vl
- utilizator constant
problema cu arculetul de la pickup am intalnit o si eu la 2 mulinete la un cormoran gti si la un dam slr spin de pe un ultra light ...nu e chiar asa de greu de rezolvat ca cea cu galetul taiat...,pe el il atrag nume ca shimano si daiwa ca sunt firme de renume dar,eu tind sa cred ca in gama mai entry level astea de la daiwa si shimano nu s asa stralucite poate platesti doar firma ...ma refer aici la mulinetele pana n 100 euro...nu stiu mai datim ideei. si eu tot pe red arc am mizat...multumesc adi
-
- utilizator constant
Ia un ryobi zuber si cu siguranta o sa uite cand a cumparat-o
Eu am una de aproape 4 ani dar folosita cat nu o folosesc altii in 20 de ani, daca si piciorul de metal sa ros de la atata utilizare, sa nu vorbesc de carcasa care zici ca a trecut tancul peste ia de cate zgarieturi are.
Chiar si dupa cat a fost de forjata, merge impecabil.
Inainte de ryobi zauber am avut un shimano din clasa medie de pret (120 euro) care folosita in ritmul meu a cazut (iremediabil) dupa nici 6 luni.
Eu am una de aproape 4 ani dar folosita cat nu o folosesc altii in 20 de ani, daca si piciorul de metal sa ros de la atata utilizare, sa nu vorbesc de carcasa care zici ca a trecut tancul peste ia de cate zgarieturi are.
Inainte de ryobi zauber am avut un shimano din clasa medie de pret (120 euro) care folosita in ritmul meu a cazut (iremediabil) dupa nici 6 luni.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
si eu intentionez o asemenea achizitie, dar..........sunt atatea aparitii de Zaubere de nu stii ce sa mai crezi.lucianfiat scrie:Ia un ryobi zuber si cu siguranta o sa uite cand a cumparat-o
cat priveste ritmul tau de folosinta deci implicit de pescuit,...................tu nu mai dai pe acasa?!
cum reusesti performanta asta? esti de invidiat

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
- ovi_vl
- utilizator constant
chiar ca nu mai stii ce sa crezi...noile modele au manere taiate la cnc si insertii de carbon,si bling-bling uri carora nu prea le vad rostul... http://www.askari-fishing.com/__WebShop ... detail.jsf sau poate sunt pt a umfla pretul cine stie...adiwolf scrie:si eu intentionez o asemenea achizitie, dar..........sunt atatea aparitii de Zaubere de nu stii ce sa mai crezi.

daca pretul si cateva grame in plus nu sunt decisive, sa o ia de la mama ei de acasa: http://mulinete.wordpress.com/2011/02/19/dam-quick-fd/
eu am o ecusima 4000 din martie 2009 si nu am avut nici o problema cu galetul desi e pescuita de 3-4 ori pe saptamana in conditii grele de Dunare cu jiguri pana la 60 gr, deci recomand!adiwolf scrie:Ecusima am si pescuiesc cu ea de foarte mult timp.
.
exage capata un marait in angrenaje cu timpul, nu stiu din ce cauza iar de restu nu stiu mai nimic
dat fiind faptul ca eu mi-am cumparat-o pe a doua dupa ce la prima s-a intamplat beleau, cred ca asta spune multe.
totusi, eu am spus ce am patit la ea si din cate stiu mai sunt utilizatori care au patit acelasi lucru.
pescuita intensiv cu fir textil, mai devreme sau mai tarziu aici se ajunge si nu din lipsa de intretinere - cam la 6 luni fac o intretinere a mulinetelor, rola s-a invartit si s-a taiat perfect in doua.
ecusima despre care vorbesc am cumparat-o in 2006 si a decedat in 2009 cand am achizitionat alta (poate asta nu mai face asa, poate s-a rezolvat problema, ramane de vazut deoarece ar cam fi timpul sa moara
)
totusi, eu am spus ce am patit la ea si din cate stiu mai sunt utilizatori care au patit acelasi lucru.
pescuita intensiv cu fir textil, mai devreme sau mai tarziu aici se ajunge si nu din lipsa de intretinere - cam la 6 luni fac o intretinere a mulinetelor, rola s-a invartit si s-a taiat perfect in doua.
ecusima despre care vorbesc am cumparat-o in 2006 si a decedat in 2009 cand am achizitionat alta (poate asta nu mai face asa, poate s-a rezolvat problema, ramane de vazut deoarece ar cam fi timpul sa moara

Ecusima 4000 a fost mulineta de sacrificiu,am cumparat-o de la cineva care pescuia pe Olt cu maxim 10 grame
,apoi am menajat-o eu cu 28-40-50 intensiv,o caut si azi,au trecut 2 ani din clipa-n care mi-a zburat din barca impreuna cu un bat St Croix!