discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
spiridusul
- veteran

Salut,
M-am hotarat sa mai acord o sansa castingului, si cum nu ma pricep mai deloc la asa ceva, va rog pe cei care cunoasteti acest stil de pescuit sa ma ajutati cu experienta voastra astfel incat sa aleg o mulineta care sa imi dea cat mai putine batai de cap cu perucile. Am mai folosit un Abu C3 si m-am umplut de nervi

Vreau sa folosesc castingul pentru pescuitul greu, cu gume de la 15 cm in sus, cu jiguri de la 17 grame in sus.
Uitandu-ma pe net si citind din cele spuse de altii, mi-au atras atentia urmatoarele mulinete:
Abu Garcia Revo Torro
Shimano Calcutta B
Shimano Curado 301 E
Daiwa TDLUNA 253L
Orice sugestie este binevenita.
Multumesc.
-
semlecangheorghe
- veteran

Dintre toate cele mentionate de tine, eu am pescuit curado 201e o mulineta simpla si foarte usor de manuit.Seria E nu se mai produce dar acest model a fost foarte reusit fiind aproape identic ca si constructie cu cronarch seria e, diferentele fiind doar la raportul de recuperare si faptul ca cronarch-ul avea rulmenti rezistenti la apa sarata..
Nu stiu cum este marimea 301 E, dar 51E si 201E arunca foarte usor nalucile.
Daca iti este de folos informatia , marimea 201 inghite aproape la fix 135 m de suffix performance braid de 20lb.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
DM
- utilizator constant

spiridusul scrie:Salut,
Am mai folosit un Abu C3 ....
C3 este al tau, nu il vanzi ?
-
Sorin
- Moderator

jig de 17 gr + guma de 15 = probabil cel putin 40 de grame in sus
la asa ceva cel mai bine se preteaza un ,,butoias'' .....
calcutta sau TD luna ....sunt cele mai la indemana optiuni
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Qnyx
- megaboss

-
Nu ai specificat bugetul, asa ca eu iti sugerez una din urmatoarele doua:
- Abu Garcia Revo STX
- Daiwa Tatula
Revo STX - frana conbinata (centrifugala si magnetica) - se poate folosi ori una ori alta, sau combinate. Asta este genul de mulineta pe care i-as da-o lu' mama sa pescuiasca fara grija (care nu a pescuit niciodata); cu frana centrifugala activata nimeni nu a facut niciodata vreo peruca.
Daiwa Tatula - singura mulineta pe care am avuto vreodata cu care pot sa arunc efectiv ca la crap (iti iei avant pe spate si arunci cu forta cat poti) fara sa te gandesti ca poti face vreo peruca. Totusi inainte de asta este necesar sa reglezi frana corespunzator. De asemenea forta mulinetei este impresionanta.
La Revo STX nu trebuie reglat nimic: activezi unul sau doi pini si gata (prea usor, prea ca la tara....)
-
costi
- veteran

Si eu zic ca Calcutta sau Luna
Luna 253 L o am si e tanc, cu calcutta 101 TE GT am pescuit si e de vis.... insa pentru ce vrei tu marimea 201 e mai recomandat. De Calcutta B nu stiu in schimb nimic, nu am avut ocazia sa o invart.
-
viorel.
- veteran

La greutatea aia nu prea ai cum sa faci peruci daca e reglata bine
Daca nu vrei sa investesti multi bani - Tatula
Daca ai bani si esti sigur ca o sa folosesti mulineta - Luna sau Calcutta
pescar particular