Agrafe pt. voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Agrafe pt. voblere
Am vazut ceva agrafe la Arow, si mi s-a spus ca pot fi folosite la pescuitul cu vobler si cu rotative. As vrea sa stiu daca ati folosit si daca sunt rezistente, pentru ca eu folosesc nodul Rapala, si ar fi mai usor sa schimbi voblerele. Multumesc.
La voblere sub 7 cm (clean, pastrav) eu nu folosesc agrafe.
Pestii cu pricina au prostul obicei sa fie mai sensibilosi. Am observat ca sunt deranjati si de culoarea firului, sunt sanse mari sa nu le placa agrafa.
E posibil sa o vada si totusi nu se poate demonstra ca nu afecteaza deloc miscarea unui vobler de cateva grame.
La rotative folosesc totusi agrafe cu vartej cat mai mici, dar nu intodeauna. Daca apa e limpede si pestii mofturosi o elimin.
La stiuca e alta poveste, acolo folosesc oricum struna, voblerele sunt mai mari, etc.
S-a mai scris pe forum despre snap-uri de la Cabelas, pana la urma e chestie de preferinte.
Pestii cu pricina au prostul obicei sa fie mai sensibilosi. Am observat ca sunt deranjati si de culoarea firului, sunt sanse mari sa nu le placa agrafa.
E posibil sa o vada si totusi nu se poate demonstra ca nu afecteaza deloc miscarea unui vobler de cateva grame.
La rotative folosesc totusi agrafe cu vartej cat mai mici, dar nu intodeauna. Daca apa e limpede si pestii mofturosi o elimin.
La stiuca e alta poveste, acolo folosesc oricum struna, voblerele sunt mai mari, etc.
S-a mai scris pe forum despre snap-uri de la Cabelas, pana la urma e chestie de preferinte.
Sunt f. usoare, la asta ma gandeam si eu ca poate afecta evolutia voblerului, poate sa le afecteze pe cele mici de 2.5-3cm, asta nu stiu dar o sa incerc sa vad, dar la cele mai mari de 5cm nu cred ca o sa aiba vreun efect negativ in evolutie. Ma gandeam cam cat de rezistente sunt mai ales ca trebuie sa le tot desfaci .... sa pui alt vobler ... si dupa aia sa cedeze in drill!!!
Eu pescuiesc cu snap-uri Mustad frecvent si pot sa va spun ca folosirea lor nu afecteaza nicicum evolutia voblerelor , fiind f usoare.
pt microvoblere e totusi preferabil nodul Rapala.
Sunt rezistente si niciodata nu am scapat un peste in drill din cauza lor
au insa o buba : trebuie schimbate voblerele cu grija ( eu folosesc o minicroseta de la Dady ) pentru ca la fortari ( inclusiv agatari prin craci) cele 2 capete al snap-ului se departeaza si nu odata am privit dupa lansare cum se duce vobleru liber prin vazduh....deci, mai trebuie verificat din cand in cand si eventual corectate cu un minipatent
Avantajul schimbarii rapide insa compenseaza cu mult acest neajuns si nu as concepe acum sa mai pescuiesc fara ele
pt microvoblere e totusi preferabil nodul Rapala.
Sunt rezistente si niciodata nu am scapat un peste in drill din cauza lor
au insa o buba : trebuie schimbate voblerele cu grija ( eu folosesc o minicroseta de la Dady ) pentru ca la fortari ( inclusiv agatari prin craci) cele 2 capete al snap-ului se departeaza si nu odata am privit dupa lansare cum se duce vobleru liber prin vazduh....deci, mai trebuie verificat din cand in cand si eventual corectate cu un minipatent
Avantajul schimbarii rapide insa compenseaza cu mult acest neajuns si nu as concepe acum sa mai pescuiesc fara ele
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.