Agrafe pt. voblere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Iujin
veteran
veteran

Agrafe pt. voblere

Mesaj de Iujin » 16 Iun 2005, 07:32

Am vazut ceva agrafe la Arow, si mi s-a spus ca pot fi folosite la pescuitul cu vobler si cu rotative. As vrea sa stiu daca ati folosit si daca sunt rezistente, pentru ca eu folosesc nodul Rapala, si ar fi mai usor sa schimbi voblerele. Multumesc.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Iun 2005, 07:38

Am folosit. Sunt OK.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 16 Iun 2005, 07:42

ar fi intradevar mult mai usor sa schimbi voblerul cu o agrafa decat cu nod rapala, dar imi pun problema, cam in ce masura va influenta agrafa evolutia voblerului.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Iun 2005, 08:18

La voblere sub 7 cm (clean, pastrav) eu nu folosesc agrafe.
Pestii cu pricina au prostul obicei sa fie mai sensibilosi. Am observat ca sunt deranjati si de culoarea firului, sunt sanse mari sa nu le placa agrafa.
E posibil sa o vada si totusi nu se poate demonstra ca nu afecteaza deloc miscarea unui vobler de cateva grame.
La rotative folosesc totusi agrafe cu vartej cat mai mici, dar nu intodeauna. Daca apa e limpede si pestii mofturosi o elimin.
La stiuca e alta poveste, acolo folosesc oricum struna, voblerele sunt mai mari, etc.
S-a mai scris pe forum despre snap-uri de la Cabelas, pana la urma e chestie de preferinte.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Iun 2005, 09:04

Eu folosesc agrafe, da le dau vartejul jos. Cat mai mici. Nu se simte la evolutia voblerului, si nu se sperie pestii de asa agrafa. Nu prea au de ce, mai ales k tu tractezi naluca prin apa, nu o ti pe loc sa vina sa vada ce ai pe ea.

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 16 Iun 2005, 09:11

Sunt f. usoare, la asta ma gandeam si eu ca poate afecta evolutia voblerului, poate sa le afecteze pe cele mici de 2.5-3cm, asta nu stiu dar o sa incerc sa vad, dar la cele mai mari de 5cm nu cred ca o sa aiba vreun efect negativ in evolutie. Ma gandeam cam cat de rezistente sunt mai ales ca trebuie sa le tot desfaci .... sa pui alt vobler ... si dupa aia sa cedeze in drill!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Iun 2005, 10:28

Incearca-le in cada si vezi ce se intampla cu si fara agrafa.
Si rezistenta poti sa o testezi: le legi de firul cu care pescuiesti, le agati de ceva tzapan si tragi pana se rupe ceva, agrafa sau firul.
La agrafele " de firma" parca scrie pe ambalaj limita maxima, ca si la fire.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Iun 2005, 10:44

Eu pescuiesc cu snap-uri Mustad frecvent si pot sa va spun ca folosirea lor nu afecteaza nicicum evolutia voblerelor , fiind f usoare.
pt microvoblere e totusi preferabil nodul Rapala.
Sunt rezistente si niciodata nu am scapat un peste in drill din cauza lor
au insa o buba : trebuie schimbate voblerele cu grija ( eu folosesc o minicroseta de la Dady ) pentru ca la fortari ( inclusiv agatari prin craci) cele 2 capete al snap-ului se departeaza si nu odata am privit dupa lansare cum se duce vobleru liber prin vazduh....deci, mai trebuie verificat din cand in cand si eventual corectate cu un minipatent
Avantajul schimbarii rapide insa compenseaza cu mult acest neajuns si nu as concepe acum sa mai pescuiesc fara ele
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns