lucutabogdan scrie:Salut,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu acumulatorii si incarcatorul aferent -produs, preturi - durata de viata, precum si cateva sfaturi despre exploatarea corespunzatoare.
Ca si informatie barca vizata este o GONFLABILA NAVIGATOR AD-270 , utilizata de 2 pescari simultan (aprox 200kg)
Motorul inca nu l-am achizitionat si oscilez intre Minn Kota New Endura 30lbs C2 12v pe la 830 Lei si Jarvis Marine ETW34 -34lb - 270 euro. Poate ma ajutati si in aceasta dilema

Astept cu deosebit interes sfaturile cunoscatorilor !
despre baterii si incarcatoare sunt o gramada de pagini scrise si informatiile sunt corecte ( care au vorbit aiurea se vede imediat dupa cum au luat-o

) cam ce se mai poate adauga dupa atitea pagini ?
pe scurt sa fie ,, musai " deep cycle , sa fie minim o data si jumatate ca amperaj fata de ce consuma maxim motorul ( adica daca jarvis 34 lb consuma 32 Ah bateria sa fie minim 32+16 A ) , grija in utilizare si incarcare face viata bateriei . alege capacitatea bateriei in functie de autonomia de care ai nevoie si in functie de afectiunile medicale ( probleme la coloana , ligamente , etc ) o baterie deep cycle de 100 A are 28 pina la 34 kg . eu prefer bateriile de 100 A pt ca imi ofera o autonomie mare ( 3 pina la 4 zile de pescuit ) daca e cazul poti folosi 2 bateri mai mici pe care sa le poti transporta mai usor .
cam atit cu bateriile ca ne repetam inutil
acum cu motoarele .
cunosc doar minn kota endura 30 lb ( al unui partener de pescuit ) , cel vechi nu cel ,, NEW " pe asta NEW nu am pus mina sa il folosesc deci nu vorbesc despre el . comparind doar endura 30 cu jarvis marin 34 lb ( jarvisul are la mine 3 ani de utilizare intensa si ,, barbara " in toate anotimpurile si in toate conditiile . doar gheata groasa ma impiedica sa ies cu barca in rest nimic

)
jarvisul consuma 32 Ah iar minn kota 30 Ah nesemnificativa diferenta . jarvisul e mult mai rapid ca turatie ( vizibil la ochi ca nu am avut chef sa pun un turometru ) iar elicea e mai mare in diametru si suprafata de unde vine un plus de viteza si un plus de forta ! minn kota impinge 830 kg iar jarvis 1200 kg . navigind pe curent se vad foarte bine diferentele unde minn kota nu poate in treapta a 5 a jarvis poate linistit ( testat cu aceeasi barca ambele motoare si acelasi incarcatura si acelasi barcagiu . )
probleme la minn kota zero , la jarvis un semering de 4 lei schimbat de mine in 8 minute
din cauza celor scrise mai sus eu nu asi cumpara si folosi minn kota . prefer jarvis marine . mai sunt si alte detalii cum ar fi etajarea consumului pe trepte de viteza dar acestea sunt chestii mult prea tehnice si nu merita discutate .
daca nu vrei ,, musai " Minn Kota sau Jarvis Marine ( adica daca nu te cramponezi la un nume de firma ) sunt si alte motoare bune in bani mai putini doar ca le cheama baracuda , excursion , etc ... .
spor la cumparaturi si fire intinse