Achizitionare scule ...Rog sfaturi
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Achizitionare scule ...Rog sfaturi
Salutare tuturor !
Doresc sa-mi achizitonez o lanseta si o mulineta pe care intentionez sa le folosesc in special in pescuitul stiucii. Mentionez ca am un buget de 600 Roni. Va rog sa ma ajutati sa nu arunc banii aiurea. I-am adunat cu greu si v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa fac o alegere corecta.
Ce parere aveti despre lansetele SHIMANO si mulinetele RYOBI ?
Este de preferat un ansamblu (mulineta/lanseta) provenind de la o singura firma ?
Va multumesc tuturor celor care aveti bunavointa sa-mi oferiti un sfat .
Doresc sa-mi achizitonez o lanseta si o mulineta pe care intentionez sa le folosesc in special in pescuitul stiucii. Mentionez ca am un buget de 600 Roni. Va rog sa ma ajutati sa nu arunc banii aiurea. I-am adunat cu greu si v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa fac o alegere corecta.
Ce parere aveti despre lansetele SHIMANO si mulinetele RYOBI ?
Este de preferat un ansamblu (mulineta/lanseta) provenind de la o singura firma ?
Va multumesc tuturor celor care aveti bunavointa sa-mi oferiti un sfat .
- costica_fishing
- veteran
au nu as merge pe lansete Shimano! Preturile de la Gipo sunt pur si simplu prea mari fata de ce ofera batul respectiv.
Daca tot vrei sa dai +200 USD, ia-ti un combo de la Cabelas!
daca esti baiat grijuliu: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=51558
Faci fata si la salau si la stiuca. Merge si din barca si de pe mal.....numai sa nu dai cu ghiulele peste 15 g. Cam toate lingurile si voblere (de bun simt) sunt pana in gramajul asta.
Daca tu crezi ca nu merita, ia o varianta mai "subtire"
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=51995
Shimano (prin Gipo) nu! Ryobi la 100-150 RON cred ca merge!
Parerea mea!
Daca tot vrei sa dai +200 USD, ia-ti un combo de la Cabelas!
daca esti baiat grijuliu: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=51558
Faci fata si la salau si la stiuca. Merge si din barca si de pe mal.....numai sa nu dai cu ghiulele peste 15 g. Cam toate lingurile si voblere (de bun simt) sunt pana in gramajul asta.
Daca tu crezi ca nu merita, ia o varianta mai "subtire"
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=51995
Shimano (prin Gipo) nu! Ryobi la 100-150 RON cred ca merge!
Parerea mea!
near the beer
-
- veteran
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
eu as zice sa fi atent la mulinetele balzer pt ca eu am vreo 6 si nu cred ca a scapat vreuna fara sa aibe arcul de la pikup rupt si dadeam la stationar deci nu faceam atitea lanseuri ca la spinning
si eu sint incepator si stiu cit e de greu sa te decizi asupra echipamentului dar inainte de toate incerca toate sculele prietenilor ca sa iti faci o idee sau umbla prin magazine si studiaza tot ce au ca sa-ti faci o idee despre echipament.Orcum la un moment dat nu o sa fi multumit de ce ai si o sa vrei altceva
important e sa inveti cam ce echipament ai nevoie
si eu sint incepator si stiu cit e de greu sa te decizi asupra echipamentului dar inainte de toate incerca toate sculele prietenilor ca sa iti faci o idee sau umbla prin magazine si studiaza tot ce au ca sa-ti faci o idee despre echipament.Orcum la un moment dat nu o sa fi multumit de ce ai si o sa vrei altceva

Salut!
S-a mai zis pe aici dar merita repetat:incearca betele la ...pescuit daca poti, apoi alege! Este foarte important sa te potrivesti cu "scula"! Si chiar difera gusturile de la pescar la pescar ; e foarte corecta afirmatia ca oricum ,cu timpul, nu o sa te mai satisfaca batul, molineta, etc.Stii de ce?La un moment o sa ai in mana un alt bat ca ti se va potrivii mai bine !
Asa ca e foarte corect sfatul de a-ti "ataca" prietenii
Oricum de banii de care vorbesti vei gasi ceva decent.Parerea mea!
S-a mai zis pe aici dar merita repetat:incearca betele la ...pescuit daca poti, apoi alege! Este foarte important sa te potrivesti cu "scula"! Si chiar difera gusturile de la pescar la pescar ; e foarte corecta afirmatia ca oricum ,cu timpul, nu o sa te mai satisfaca batul, molineta, etc.Stii de ce?La un moment o sa ai in mana un alt bat ca ti se va potrivii mai bine !
Asa ca e foarte corect sfatul de a-ti "ataca" prietenii

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Depinde si de unde dai;din barca o lanseta lunga te cam incurca.Parerea mea e ca 2,10-2,40 ar fi cam destul.Chiar si de pe mal, daca dai pe sub pomi,salcii e mai bine sa o poti manui mai usor.
Mulineta, indiferent de firma, trebuie sa fie robusta, ca faci lanseuri multe.Daca dai de pe mal trebuie un tambur mai incapator in caz ca vine Moby Dik,dar din barca nu-i nevoie.In cel mai rau caz te duci cu barca spre peste.
Mulineta, indiferent de firma, trebuie sa fie robusta, ca faci lanseuri multe.Daca dai de pe mal trebuie un tambur mai incapator in caz ca vine Moby Dik,dar din barca nu-i nevoie.In cel mai rau caz te duci cu barca spre peste.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!