Accesorii pescuit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Accesorii pescuit
1. Exista vreun dispozitiv de crestat bilele de plumb (alice) ? Daca da, unde se poate gasi si daca nu, cum se poate realiza unul mai simplu.
Eu folosesc alice si, in afara de bila crestata (pe care nu o folosesc, fiind prea mare) nici una nu este crestata. Nu e o problema ca le crestez cu un cutit, dar de multe ori se intampla sa "fuga" si sa tai bucatele din ele sau sa le tai de tot.
Multumesc!
Eu folosesc alice si, in afara de bila crestata (pe care nu o folosesc, fiind prea mare) nici una nu este crestata. Nu e o problema ca le crestez cu un cutit, dar de multe ori se intampla sa "fuga" si sa tai bucatele din ele sau sa le tai de tot.
Multumesc!
- Wavedancer
- veteran
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
Eu as incerca cu "trei la roata" la capriori. La mistreti... merge un "brenecheu" sau cum se zice. Cat despre taiatul degetelor...costica_fishing scrie:"trei la roata" = "trei la fund", adica alice grele pt mistreti?
Apropos de crestat alice. Sa tai o parte din alica e parfum, eu am taiat din deget!

Vorbesti serios? Pesti impuscati? pai in perioada in care ies ei la bataie, nu prea mai este deschis sezonul de vanatoare, sau ma insel?Wavedancer scrie:La stiuca nu cred ca tine, dar am vazut zeci de crapi impuscati cu alice, cind erau "la bataie"
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Diametrul maxim admis de lege pt alicele din cartusele de vanatoare este de 5mm, deci "trei la fund" (alice de 9 mm) sunt intezise la orice fel de vanat.costica_fishing scrie:Parca nu mai e voie cu "trei la fund la mistreti"
Oricum eu nu sunt (inca) vanator.
:
Sfatuiesc pe oricine are inclinatii sau pasiune pt. vanatoare sa devina vanator.
Ajunge cu asta, ca suntem pe forum de pescuit si ne injura lumea.