Doresc sa cumpar un ceaun cu pirostriile aferente pentru a-mi servi in balta, ce-mi recomandati si de unde ? Vreau ceva bun si cu utilizare imediata, sa nu mai fiu nevoit sa trec prin nu stiu cate arderi, fierturi si spalari pana sa-l folosesc.
Multam' !
			
			
									
									
						"Accesorii" la pescuit
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
In ardeal exista un termen unguresc - bogracs - (citeste bograci) pentru mancarea facuta in ceaun, neaparat cu carne multa si nu in mod obligatoriu cu boia picanta din greu. 
Cele mai apreciate ceaune sunt cele emailate - usor de spalat - si care au in punctul superior al trepiedului o rozeta ce se poate actiona manual, rotind ceaunul si continutul acestuia, evitand astfel prinderea/afumarea mancarii pe fundul si peretii laterali.
Concluzie: ia unul emailat, e plug and play , de la cei ce vand 'artizanat' pe marginea drumului, poate obtii bonus un prosop cu tzatze.
 , de la cei ce vand 'artizanat' pe marginea drumului, poate obtii bonus un prosop cu tzatze.
			
			
									
									
						Cele mai apreciate ceaune sunt cele emailate - usor de spalat - si care au in punctul superior al trepiedului o rozeta ce se poate actiona manual, rotind ceaunul si continutul acestuia, evitand astfel prinderea/afumarea mancarii pe fundul si peretii laterali.
Concluzie: ia unul emailat, e plug and play
 , de la cei ce vand 'artizanat' pe marginea drumului, poate obtii bonus un prosop cu tzatze.
 , de la cei ce vand 'artizanat' pe marginea drumului, poate obtii bonus un prosop cu tzatze.Daca nu e cu suparare...iti pun o reteta din Bihor  
   
   
   
 
http://www.gustos.ro/retete-culinare/gu ... bihor.html
			
			
									
									 
   
   
   
 http://www.gustos.ro/retete-culinare/gu ... bihor.html

@Adriann
...aseara am bagat ceva asemanator , preparat de un "bucatar" din Satu Mare, doar ca a avut si carne de porc si ceva fasole si inainte ... o palinca ...auauauuuuu!
...ca sa fiu on-topic....ceaunul a fost din inox , de aprox 10 l si mie mi s-a parut a fi OK pentru prepararea unei ciorbe sau chiar a unei mamaligi.... 
 
...daca ajuta cu ceva , pot da si o sugestie , doua...:
http://www.grataredegradina.ro/ceaune/c ... gory_id=23
sau daca vrei unul pe care sa-l folosesti si pe post de ancora la barca...
http://www.grataredegradina.ro/ceaune.h ... gory_id=22
 
			
			
									
									
						...aseara am bagat ceva asemanator , preparat de un "bucatar" din Satu Mare, doar ca a avut si carne de porc si ceva fasole si inainte ... o palinca ...auauauuuuu!
...ca sa fiu on-topic....ceaunul a fost din inox , de aprox 10 l si mie mi s-a parut a fi OK pentru prepararea unei ciorbe sau chiar a unei mamaligi....
 
 ...daca ajuta cu ceva , pot da si o sugestie , doua...:
http://www.grataredegradina.ro/ceaune/c ... gory_id=23
sau daca vrei unul pe care sa-l folosesti si pe post de ancora la barca...
http://www.grataredegradina.ro/ceaune.h ... gory_id=22







