discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
anem
- veteran

Salut ...
ma bate gandul sa achizitionez un multiplicator si m-ar interesa ceva pareri despre Abu Garcia Revo SX sau STX ... daca il are cineva isi poate da cu parerea pe aici ?
ma intereseaza pentru naluci intre 10-20 de grame tin sa precizez ...
de citit, pe net am citit doar chestii bune despre el dar as fi curios sa aflu si parerea "omului de rand"
merci anticipat ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
XquiZZiT
- utilizator constant

-
Parerea omului de rand: fericit posesor de Revo SX, absolut nimic de reprosat la adresa acestei mulinete. O folosesc cu predominanta la pescuitul cu naluci destul de grele (jerkbaituri de 40-90 de grame) dar si la bibaneli-viteza cu spinnere sau silicoane. Cu lanseta potrivita si un pic de tehnica se pot trimite si naluci usoare la distante apreciabile. Daca esti nou in baitcasting o sa ai ceva peruci de desfacut mai ales daca folosesti fire subtiri.
-
anem
- veteran

merci de raspuns ...
nu sunt tocmai nou in stilul asta de pescuit si pana acum aveam un alt multiplicator putin cam prost, adica nu puteam lansa orice naluci cu el, strict cele de jerkbait care aveau o greutate considerabila ... acum m-am gandit sa trec la ceva mai bun si mi-au sarit ochii la Abu Garcia asta ...
nu intentionez sa il folosesc cu fire prea subtiri deci nu cred ca va fi o problema prea mare chestia asta ... oricum, spre deosebire de mulinetele de spinning, in cazul castingului nu prea are mare importanta grosimea firului, adica nu afecteaza distanta lansari ...
-
XquiZZiT
- utilizator constant

-
Ai perfecta dreptate, grosimea firului nu face mare diferenta in baitcasting, dar numai atunci cand vine vorba de distanta lanseului. Daca la stiuca folosesc Tuff line xp de 30 lb, nu pot folosi acelasi fir si la pastrav.
-
anem
- veteran

ai dreptate XquiZZiT in privinta asta, evident ca nu poti sa pescuiesti cu acelasi fir la stiuca si la pastrav ... asta imi aduce aminte de o alta intrebare pentru posesorii de Abu Garcia ... se ofera cumva si un tambur de rezerva in pachet in momentul in care cumperi un multiplicator de la ei sau trebuie cumparat unul separat ?
Merci
-
Cristi E
- senior

mulinetele de baitcasting nu au tambur de rezerva inclus.
-
zvic
- veteran

Eu am un revo stx si sunt multumit de ea, cu lanseta potrivita lanseaza fara probleme naluci de la 10 grame in sus. Inainte am avut o daiwa advantage, fata de daiwa la revo reglajele se fac putin diferit, trebe reglata o presiune mai mare pe tambur si sa ai grija sa nu fortezi pentru ca face peruci, nu e la fel de "iertatoare" ca o daiwa dar dupa ce te obisnuiesti cu ea nu sunt probleme.
Pentru jerkbaituri si alte naluci mari totusi as prefera ceva mai solid, un round profile, eu mi-am comandat un ABU C3 pentru jerking.
-
anem
- veteran

merci zvic de informatie ...
nu ma intereseaza pentru jerkbait multiplicatorul asta pentru ca am unul altul dedicat acestui stil ... ma interesa pentru alte voblere in general de dimensiuni mai mari cu greutatile peste 10 g ...
din cate am citit lansarile cu el (dupa ce te inveti desigur) ar fi foarte lungi si multa lume il recomanda ptr. naluci care se invarte in jurul greutatii asteia ... cica la pretul asta e o achizitie buna ...
-
anem
- veteran

e frumoasa nu zic, dar nu stiu daca se justifica diferenta de pret intre ele ... mai degraba as prefera STX-ul parca ...
atat de putine pareri despre multiplicatorul asta ?