A pescuit cineva un Abu Garcia Revo Premier ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

A pescuit cineva un Abu Garcia Revo Premier ?

Mesaj de crapmaniacul » 24 Iul 2016, 10:40

Eram curios daca a pescuit cineva cu acest model de mulineta si daca ne poate lasa aici o opinie, un feed-back ?
Din specificatiile tehnice, dupa review-urile "de afara", dar si dupa pret pare o mulineta cu multe calitati ... Chiar asa se prezinta ?

http://www.abugarcia.com/abugarcia-reel ... 73558.html

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: A pescuit cineva un Abu Garcia Revo Premier ?

Mesaj de crapmaniacul » 25 Iul 2016, 20:45

Nimeni nu a incercat si modelele de top de la ABU ? 95% Daiwa & Shimano cel mai probabil ... E drept ca nu am vazut modelele ABU aduse (implicit promovate) la magazinele de pe la noi , deci oarecum explicabila slaba popularitate a lor printre pescari ...
Poate totusi cineva a testat unul din modelele noi si ne poate spune o parere ...
Am gasit doua modele de top la ABU:

1. Abu Garcia Revo MGX la cca. 270 USD
2. Abu Garcia Revo Premier la cca. 230 USD

Espasia
junior
junior

Mesaj de Espasia » 01 Aug 2016, 18:26

Stimate d-le Crapmaniac,
Asa este cu promovarea Abu Garcia in Romania. Am vazut ca din acest an mai precis din primavara, Total Fishing are in oferta o gama extrem de larga de AbuGarcia.
Iti pot spune doar ca un prieten al meu si-a achixitionat un Revo MGX, acum aproximativ o luna de zile. Era prima lui mulineta de baitcast, si are un bat Cormoran, destul de fin. Nu tin minte caracteristicile lui. Pleaca undeva de la 6g.... Pana atunci pescuia la spinning si fly. Si pescuia bine cu acest stil.
Pot sa spun ca este incantat de acest stil de pescuit, si a reusit dupa 4 partite sa lanseze greutati de 3...4 g. Eu m-am jucat cu ea si am ramas si eu incantat de ce poate mulineta.
Ca sa intelegi incantarea mea, compar cu ce folosesc eu. Eu acum am un Shimano Chronarch 201e, o Daiwa Tatula, un AbuGarcia AMbassador C4, seria 5601, (round profile), si o "jucarie" Abu Garcia BlackMax 2.
La primele 3 le-am pus si rulmenti Boca, si merg foarte fain. A patra este ptr decor. :P :P :P .
Dar dupa ce m-am jucat cu MGX-ul, am facut imediat o comanda in Japonia pentru un Abu Garcia new Rexo LTX BF8, modelul 2016. Pentru pescuit finesse, clean si pastrav si bibani, cu naluci usoare.
Desi cu Shimano pot lansa naluci usoare, 4g...5g pe o distanta rezonabila (rezonabila in conceptul meu, bine inteles), fara sa fac peruci, MGX ul m-a imbolnavit, ce bine functioneaza. Si fluid. Sunt convins ca si Daiwa sau Shimano sau Lew's fac mulinete de top, (nu am avut ocazia sa incerc modelele lor scumpe) dar eu am ales acest LTX. Am vazut comentariile lui Andrei Sava, privind un LTZ, comparativ cu Daiwa si Shimano. Testul lui a fost foarte elocvent si bine documentat.
Dupa ce primesc "mosorelul" si fac cateva ture, pot sa iti impartasesc din parerile mele.
Ca si completare prietenul meu si-a mai comandat un AbuGarcia Revo TORO, pentru aplicatii mai "grele", desi MGX ul am inteles ca raspunde ok si pentru capturi mai mari. (Stiuca, salau, sau eventual un somn mai mititel). Asa s-a indragostit de acest stil. Cred ca am avut si eu un pic de "vină".
Sper ca aceste observatii sa iti formeze o idee. Sau in momentul in care ai posibilitatea sa te convingi singur.

Cu stima,

Espasia
junior
junior

Mesaj de Espasia » 01 Aug 2016, 18:30

ERATA.
Scuza-ma, din viteza nu am citit link-ul sa vad ca este vorba de spinning. Imi cer scuze, Abu Garcia are acelesi denumiri si pentru cast, dar sper ca acest comentariu al meu sa fie de folos si altora ce folosesc acest stil de pescuit.

Espasia
junior
junior

Mesaj de Espasia » 01 Aug 2016, 18:31

ERATA.
Scuza-ma, din viteza nu am citit link-ul sa vad ca este vorba de spinning. Imi cer scuze, Abu Garcia are acelesi denumiri si pentru cast, dar sper ca acest comentariu al meu sa fie de folos si altora ce folosesc acest stil de pescuit.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Aug 2016, 06:14

Multumesc ptr observatiile facute si care desi nu sunt direct la subiect, sunt totusi interesante si utile ptr cei care au ales cast-ul ca si mod de exprimare.

Scrie răspuns