Voi ati patit asa ceva? :D

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

feugen
veteran
veteran

Voi ati patit asa ceva? :D

Mesaj de feugen » 20 Iul 2011, 12:57

Am fost in dimineata asta la o balta cu stiuca. Balta este acoperita cu bradis in proportie de 90% si am pescuit cu popper. Am avut cel putin 30 atacuri si toate fara finalizare. Parca sarea sa mute naluca :lol: Am folosit naluci mari, medii, mici, cu fulgi la ancora din spate, fara fulgi. La absolut toate poppere-le am avut atacuri si... nicio intapatura. Am gresit eu ceva sau gagica pur si simplu nu avea chef sa se hraneasca atacand doar pentru a-si apara teritoriul?
Toate atacurile au fost intre orele 5:30 si 10. Dupa ora 10 parca nu mai era nicio cumatra in acel lac :lol:
Bucuresti

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Iul 2011, 13:35

Am patit dar nici chiar fara finalizare. Dar nu dau numai cu popper. Mai un peste cu elicie, cate un worm cu carlig offset fara lest, cate un stick bait sau un spinner bait...
Trebuie profitat atata vreme cat sunt atacuri caci dupa un timp, asa cum spui, parca nu mai e peste in apa.
Cocluzia ar fi : daca ataca numai ca sa deplaseze naluca trebuie schimbata aceasta cu alta cat se poate de diferita.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 20 Iul 2011, 13:53

Incearca sa faci pauza mai lunga in momentul in care vezi atacul. Asa am patit si eu pescuind cu slidere, iar pauza ceva mai lunga a adus si cumetre in bat.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 21 Iul 2011, 12:53

Cand patesc asa ceva, folosesc voblera care merg exact in pelicula, de genul asta:
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104637780
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 21 Iul 2011, 13:09

Daca ne spui la ce balta ai fost,poate te-om ajuta.(':D')Incearca sa lasi popper-ul pe loc citeva secunde,iar daca se vede atacul misca-l putin ,pe loc,agita-l putin,am avut si eu atacuri nefinalizate si asa am mai facut citeva capturi.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 21 Iul 2011, 13:36

Nick scrie:Cand patesc asa ceva, folosesc voblera care merg exact in pelicula, de genul asta:
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104637780
Este exclus sa poti folosi asa ceva acolo deoarece se pescuieste in ochiuri de bradis si naluca prezentata de tine daca ia un firicel de verdeata la barbeta s-a terminat.
Bucuresti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 21 Iul 2011, 13:38

kleniacul scrie:Daca ne spui la ce balta ai fost,poate te-om ajuta.(':D')Incearca sa lasi popper-ul pe loc citeva secunde,iar daca se vede atacul misca-l putin ,pe loc,agita-l putin,am avut si eu atacuri nefinalizate si asa am mai facut citeva capturi.
Nu a fost prima oara cand folosesc acest tip de naluca. Am facut si pauze mai lungi si pauze mai scurte. Pur si simplu era deranjata de naluca. Pescuiesc pe acea balta de cca 8 ani si nu am patit nicio data fenomenul asta. Cred ca dintoasa statea rau cu "bioritmul" :lol:
Bucuresti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 21 Iul 2011, 13:40

tudor scrie:Am patit dar nici chiar fara finalizare. Dar nu dau numai cu popper. Mai un peste cu elicie, cate un worm cu carlig offset fara lest, cate un stick bait sau un spinner bait...
Trebuie profitat atata vreme cat sunt atacuri caci dupa un timp, asa cum spui, parca nu mai e peste in apa.
Cocluzia ar fi : daca ataca numai ca sa deplaseze naluca trebuie schimbata aceasta cu alta cat se poate de diferita.
Tudor, naluca cu elice am si eu insa nu poate fi folosita deoarece pe bradis mai sunt resturi aproape putrede de matasea broastei. Un cauciuc cu offset nu o atrage in mod deosebit, popper-ul facand legea aici dar asta in conditii normale, nu ca ieri :lol:
Bucuresti

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Iul 2011, 13:45

incearca si asa ceva in cazul in care reusesti sa dai de el ... deps basirisky ... si mai nou sunt mai multe firme care fac ceva foarte foarte asemenator si la un pret mai OK ...

Imagine

poti sa il primbli pe unde vrei tu fara sa agate nici macar un firicel de iarba ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Iul 2011, 13:48

Incearca asta

Imagine

sau

Imagine

si vei vedea daca nu le atrage. Ma rog sunt exemple, modele sunt foarte multe, soparle, creaturi etc...

Scrie răspuns