va rog un sfat pt. pescuit cu lansetele pe dunare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai.riciu
junior
junior

va rog un sfat pt. pescuit cu lansetele pe dunare

Mesaj de mihai.riciu » 25 Mar 2007, 10:04

va rog mult sa-mi dati un sfat cum pot sa dau cu lansetele pe dunare .am dat anul trecut o singura data cu lansetele,restul cu undita.am avut plumb plat de 100gr,aproape la fiecare scoatere de lanseta agatam si lasam forf. in apa probabil plumbul era prea greu nu ? am dat cu toate momelile posibile,doar la viermus am luat o platica de 2kg in rest cum aruncam putin mai departe luam numai guvizi mari si negri.am pus lansetele in sus cam la 50 de grade, curentul in acel loc nu era chiar asa de puternic cam peste 20m incepea sa fie puternic.va rog ajutati-ma si dati-mi un sfat cu ce plumb sa dau ,forf.cum trebuie sa il fac,daca exista o metoda de forfac care nu se agata de pietre, cam la ce distanta sa dau.multumesc mult mult de tot celor care imi vor raspunde. :oops:
Pescarul inrait

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 25 Mar 2007, 10:39

Nu prea stiu ce sa-ti spun.........la Dunare sunt agatatori cu duiumul.E drept ca si unde sunt copaci scufundati ai sansa mai mare la somn sau shalau.Pana gasesti un loc mai curat lasi destui plumbi.Incearca sa legi plumbul cu fir mai subtire ca sa nu pierzi si carligele.Poti sa mai incerci si intre ape cu pluta mai grea,culisanta, daca zici ca nu-i curentul prea mare.
Mai poti incerca si varianta recuperarii cu smucitura, ca sa desprinzi repede plumbul de fundul apei si apoi recuperare rapida sa o ia mai pe sus.Dar daca s-a agatat de cum a atins fundul apei,asta este.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 25 Mar 2007, 10:48

incearca un forfac serios, integral din textil si un fir principal mai gros 0.40....stiu ca pare mai badaran dar la dunare in astefel de locuri trebuie sa ai ceva mai serios decat in mod normal. si inca ceva, foloseste doar un ac
:)
Obiectiv: 8,1 kg !

mihai florescu
veteran
veteran

Re: va rog un sfat pt. pescuit cu lansetele pe dunare

Mesaj de mihai florescu » 25 Mar 2007, 11:32

mihai.riciu scrie:va rog mult sa-mi dati un sfat cum pot sa dau cu lansetele pe dunare .am dat anul trecut o singura data cu lansetele,restul cu undita.am avut plumb plat de 100gr,aproape la fiecare scoatere de lanseta agatam si lasam forf. in apa probabil plumbul era prea greu nu ? am dat cu toate momelile posibile,doar la viermus am luat o platica de 2kg in rest cum aruncam putin mai departe luam numai guvizi mari si negri.am pus lansetele in sus cam la 50 de grade, curentul in acel loc nu era chiar asa de puternic cam peste 20m incepea sa fie puternic.va rog ajutati-ma si dati-mi un sfat cu ce plumb sa dau ,forf.cum trebuie sa il fac,daca exista o metoda de forfac care nu se agata de pietre, cam la ce distanta sa dau.multumesc mult mult de tot celor care imi vor raspunde. :oops:
foloseste un plumb cu aripioare, sa "decoleze" repede cind doesti sa recuperezi montura.(se numesc trilob)
Imagine

Scrie răspuns