Nu sunt un mare " doctor " in asa ceva si vreau sa ma sfatuiti.
Ma duc maine la tara si vreau sa pescuiesc pe raul teleorman.
Este un rau mic si acum f limbede.
Vara e plin de clean si am facut ravagii la voblere si lingurita.
Nu am pescuit pe vremea ca asta la asa ceva.
Se merita sa incerc...la acest stil avand in vedere ca apa e f scazuta, limpede si nu se mai vede nici un peste in apa.
Daca da va rog sa imi spuneti ce voblere sa folosesc.
Multumesc anticipat pentru tot.
Va rog sa ma ajutati - pescarii de clean.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Va rog sa ma ajutati - pescarii de clean.
In ce zona vei pescui?
teleorman, alexandria
Incearca o lingurita 00 trasa usor pe langa mal. Argintie .
Ideal ar fi un streamer daca ai.
Saptamana trecuta am luat'o in brate rau de tot. Un singur clenut la streamer, in rest canci. Apa-i foarte scazuta si limpede.
Mai merge incercat si cu vobler, recuperezi, stopezi cateva secunde, iar recuperezi. Important e stopajul, nu recupera continuu si repede.
Ideal ar fi un streamer daca ai.
Saptamana trecuta am luat'o in brate rau de tot. Un singur clenut la streamer, in rest canci. Apa-i foarte scazuta si limpede.
Mai merge incercat si cu vobler, recuperezi, stopezi cateva secunde, iar recuperezi. Important e stopajul, nu recupera continuu si repede.
Multa lume o sa iti spuna ca nu merge cleanul in sezonul de iarna. Parerea mea este ca e total gresit. Oricum iarna nu-i ca vara. Nu te astepta la urmariri, atacuri la suprafata si frecventa atacurilor din timpul verii. Cu niste voblere sinking si ceva rotative de 0 chiar 1 poti sa ai partide bune si in sezonul rece. Cauta cleanul pe bulboane, pe sub cioate si sigur o sa ai activitate, dar obisnuieste-te cu ideea ca rotativele si voblerele sunt consumabile pentru ca iarna la clean lasi foarte multe prin cioate. Ca si modele de voblere parerile sunt impartite si difera de la un rau la altul. Eu personal iarna cautam cleanul cu voblere pe paternuri naturale, scufundatoare si cu o amplitudine moderata, care sa coboare bine pe scufundare. Fereste-te de mitraliere gen salmo hornet si alte voblere cu o vibratie puternica. De-a lungul timpului am observat ca iarna cand pestii sunt reticenti, genul acesta de voblere ii cam sperie. Poti folosi dorado magic (ieftine, mici si bune), Strike pro, cel de 2.5cm countdownul de la rapala CD1 sau CD3, ceva cozma paternuri naturale modele de 3 cm, rotative. Oricum tot timpul am fost de parere ca iarna chiar daca atacurile sunt anemice si rare, poti prinde cleanul vietii. Clenii mici in general iarna sun mai reticenti la naluci, avand metabolismul usor incetinit fata de cei mari. Nu trebuie decat sa insisti si sa ai incredere ca locul unde dai tine clean. Ca o parere personala incearca usor sa tatonezi locul cu ceva rotative argintii de 0. Sunt mai ieftine si le poti sacrifica fara sa te doara la buzunar prea tare. Trebuie sa te gandesti ca acum nu il vei prinde de pe repezisuri, ci din bulboane adanci pline de cioade sau la cativa cm de malul opus, de sub mal. Fir intins sa ai si spune-ne ce ai facut.
spinning la scobar
-
- veteran
AZi am pescuit la clean,sper ca nu e ultima partida pe anul asta.COnditii:frig,4-5 grade,vint mediu,ceata deasa,riu mic,foarte limpede.REzultate:5 cleni ,2 mai mari decit palma,restul mai mici,plus un rateu.NAluca a fost o musca uda,o imitatie de scorobete pescuita in dinti de fierastrau.CLenii au fost activi,deci,si pe vremea asta.