Un peste ce insufla respect

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

xmaniack
staff
staff

Mesaj de xmaniack » 04 Aug 2004, 16:49

nu neparat pe un alt server. ci in alt director spre exemplu.

dar in principal asta e explicatia.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 04 Aug 2004, 16:56

de ex. ... un alt server :D

Tack! :)
Fir intins!
Borealis F

Michael
Moderator
Moderator

Re: Un peste ce insufla respect

Mesaj de Michael » 04 Aug 2004, 17:25

Petru Dima scrie:http://www.altaposten.a.nns.no/i/2a9ba/1049279.jpg/zoom

A fost cam de 1 m lungime si 3-4 kg in greutate. Se hraneste cu scoici, crabi si raci. Este un peste ce traieste in ape adanci.

Dar in intampalrea descrisa in acest articol el s-a aventurat in apa de 15-20 cm, pe un strand public, plini de norvegieni la baie. Dintii pestelui sunt grosi si ascutiti. Zdrobesc oase daca apuca sa sii inclesteze.
Cei ce ce se aflau in apa facand baie au fungit pe mal. De doua ori au crezut ca primejdia a trecut si de doua ori pestele s-a reintors. Pana la urma barbatul din poza l-a prin de coada si la azvarlit pe mal, trimitandu-l rapid in lumea vesnica.

Se banuie ca a fost bolnav si dezorientat.

Carnea este buna la gust. Dar pestele arata infiorator. :-)

http://www.altaposten.a.nns.no/avis/?si ... &nav=bilde
Poate ca el e smecherul care le musca pe fete de talie. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 05 Aug 2004, 00:01

Asta nu musca asta daca pune gura ..."zdrobeste" :twisted: ... craaa
Fir intins!
Borealis F

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 09:50

Eu am incercat sa postez o imagine care pina la urma a devenit un link. Explicatia lui xmaniack poate suna a suedeza (nu te supara Petru, e o gluma nevinovata) pentru cei neinitiati in "slang"-ul profesionistilor in ale calculatoarelor. Traducerea in "romaneste" ar fi urmatoarea: "tag"-ul [img]nume[/img] este un "pointer" (indicator care arata "calea" spre imagine). Daca numele imaginii este tot un "pointer", atunci functia nu lucreaza (Codul BB nu accepta inlantuirea de "pointer"-e)

In alta ordine de ideei, dupa cum arata pestele ala, pare sa fie un fel de cod. Care este numele lui, de fapt?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Vizitator

peste straniu

Mesaj de Vizitator » 31 Aug 2004, 07:04

pestele din fotografie (din postul original, ca dupa aia subiectul s-a cam schimbat) e un wolf eel. am prins destui ca sa-i recunosc imediat, desi nu am nici un chef sa-l privesc in ochi. prefer sa-l admir pe tava, la masa. Desi e copilaresc ca incerc o traducere cuvant la cuvant, s-ar traduce *tipar lup*. traieste in regiunea coastelor nordestice si nordvestice ale SUA, si dupa cum se vede, nu doar acolo.

e absolut delicios, de altfel ca toti tiparii de mare. traieste la adancimi intre 30m si funduri de ocean, si precum toti pestii de apa adanca, cu toate ca e activ noaptea cand se ridica spre suprafata sa se hraneasca si poate fi prins cu jig metalic, cand e bolnav iese la suprafata si ziua.

salutare

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 31 Aug 2004, 12:05

"Steinbit" - este numele in norvegiana. O traducere cuvant cu cuvant, este:
stein = piatra
bit = bucata

Dar este clar ca nu sub forma asta trebuei privit. :)
Ar fi interesant poate numele latin. Nu am cautat prea mult ... dar nu l-am gasit.
Fir intins!
Borealis F

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 31 Aug 2004, 12:21

Petru Dima scrie: Ar fi interesant poate numele latin. Nu am cautat prea mult ... dar nu l-am gasit.
Cred ca asta este: Anarrhichthys ocellatus
http://oceanlink.island.net/oinfo/biodi ... lfeel.html

In norvegiana este putin diferit, parca: http://www.tjener.uninett.no/~karlsoy/fisk/steinbit.htm

Toate cele bune!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 31 Aug 2004, 13:08

Bine ca nu Astronotus Ocellatus, ca din astia am eu in acvariu :lol:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 31 Aug 2004, 13:21

1. Gråsteinbiten (Anarhichas lupus) forekommer hovedsaklig på tangbevokst steinbunn, i gytetiden ofte helt opp i fjæra. Gytingen foregå i månedene november-februar på 40 - 200 m dyp, tidligst i nordlige og senest i sørlige områder.

Anarhichas lupus - este intalnit in zone cu fund pietros si iarba marina. Se reproduce in noembrie-februarie la adancimi cuprinse intre 40-200 m.

2. Flekksteinbiten (Anarhichas minor) har en mer arktisk utbredelse. Fangstingen skjer i Barentshavet og på de nordnorske bankene. Det pågår i dag et omfattende forsknings- og utviklingsarbeid med tanke på et fremtidig oppdrett av steinbit.

Anarhichas minor - are o raspndire mai limitata, in zona arctica. Se pescuieste in Marea Barents si pe platforma nordica a Norvegiei.

Se desfasoara o intensiva munca de cercetare in privinta cultivarii in crescatorii a acestui specimen.

Komentar: - se pescuieste si in perioada de reproductie iar icrele se gasesc in magazin sub numele de "Steinbit rom".
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns