Legea e lege, si harponarea intra sub incidenta ei.byteworks scrie:Pentru pescuit la harpon/arbaleta este nevoie de vizibilitate destul de mare in apa, oricum cativa metri macar, mira-m-as sa fie asa ceva undeva in Ro, inclusiv in lacuri si litoral, timp de trei luni.
Problema nu e neaparat metoda, acceptata larg in multe alte tari (majoritatea cu traditie), ci limita de retinere.
Limita de harponare, in acest caz.
Un nou tip de braconaj in dolj
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Un nou tip de braconaj in dolj
-
- utilizator nou
byteworks scrie:Pentru pescuit la harpon/arbaleta este nevoie de vizibilitate destul de mare in apa, oricum cativa metri macar, mira-m-as sa fie asa ceva undeva in Ro, inclusiv in lacuri si litoral, timp de trei luni.
Problema nu e neaparat metoda, acceptata larg in multe alte tari (majoritatea cu traditie), ci limita de retinere.
Limita de harponare, in acest caz.
garantez eu ca e in romania,dolj mai exact in zona orasului filiasi la confluenta dintre raurile motru si jiu unde vara jiul mai ales in periada de canicula este extraordinar de limpede si mic .
de exemplu sunt zone de 1 km in care exista doar 2 sau 3 locuri cu apa de 2m(zona cu copaci cazuti in apa) in rest este foarte scazut nivelul apei.In aceste locuri crapii si somni isi gaseau refugiu pana anul acesta cand a aparut acest individ.
eu personal nu l-am gasit in apa cu harponul(garantat sunam la jandarmerie) dar intamplator am asistat la o comercializare a pestelui prins de acesta(poza 2) si am vorbit cu persoane care l-au vazut in apa,deci e clar ce face nenorocitul.
In 2014 suntem cativa care i-am pus gand rau,trebuie sa-l rezolvam pe fraier

Trimite pozele si un comentariu la ANPA pe cale oficiala, si in 30 de zile or sa-ti raspunda.
De asemenea poti sa lasi la registratura politiei din localitate pozele cu solicitarea de a lua masuri si dupa 30 zile sa le ceri raspunsul.
Si de asemenea poti trimite plicul si la ministerul de interne ca sa-i sperii un pic pe locali.
Chiar daca crezi ca nu se va rezolva nimic, e dreptul nostru sa facem acest lucru.
De asemenea poti sa lasi la registratura politiei din localitate pozele cu solicitarea de a lua masuri si dupa 30 zile sa le ceri raspunsul.
Si de asemenea poti trimite plicul si la ministerul de interne ca sa-i sperii un pic pe locali.
Chiar daca crezi ca nu se va rezolva nimic, e dreptul nostru sa facem acest lucru.
Daca nu l ''rezolvati ,,ori pe cale oficiala ori pe alte cai..sigur va ''rezolva ,,..branconerul de peste.
Daca nu-l rezolva cine trebuie,pt.ceilalti este mai greu....Pif. scrie:Daca nu l ''rezolvati ,,ori pe cale oficiala ori pe alte cai..sigur va ''rezolva ,,..branconerul de peste.
O bataie buna sigur il va convinge ca nu e bine ceea ce face.
Facuta discret si bine organizat, ca individul e posibil sa aibe "spate" si sustinere pe plan local cel putin. Scuze daca incalc regulile forumului prin "Indemn la violenta" dar sunt de parere ca "iustitia triumphantes" indiferent de mijloacele utilizate.dumi_id scrie:O bataie buna sigur il va convinge ca nu e bine ceea ce face.
Pe aici se procedeaza astfel ce indivizi de genul asta.
Nu cred ca vine pe jos pe malul raului. Voi stiti ce usor si repede arde o masina ? Mai mult nu trebuie sa spun !
Nu cred ca vine pe jos pe malul raului. Voi stiti ce usor si repede arde o masina ? Mai mult nu trebuie sa spun !

Din pacate masurile trebuie luate de catre autoritati ,binenteles ca trebuie sa denuntam noi...daca tipul are ,,spate" si te vede cineva in timp ce ai rezolvi masina,risti sa faci si ceva ani de puscarie.... 

Nu te vede nimeni. Doar treci pe langa masina si dupa 5 minute incepe sa arda. Intamplare.