Totusi asociatiile...incotro?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 03 Feb 2006, 21:20

Daca insa se vorbeste de concesionare luciu de apa, organizare concursuri ... sau mai stiu eu ce altceva (constituire federatie pentru a avea acces la fonduri publice ori atragere de sponsori) ... eu deja m-am retras. Pentru ca acolo unde apare interesul vor aparea si conflictele de interese. Iar pentru mine pescuitul este si vreau sa ramina destindere si nimic altceva.
Cui nu-i place o partida de pescuit de agrement reusita in care sa se destinda si sa uite pana si cum il cheama?....sincer? Cand spui "concesionare" crede-ma ca intelegi gresit termenul in contextul dat....este o corvoada pentru cine "concesioneaza" un luciu de apa,nu ai nimic material de castigat...trebuie sa fii doar iubitor de natura si jos palaria pentru cine face asa ceva.Faptul ca se vrea o federatie de pescuit sportiv nu inseamna ca este ceva rau in asta din perspectiva fondurilor primite de la stat pentru ca daca esti "anti_bani" poti sa nu ceri fonduri la ANS,dar ar fi absurd sa nu faci asta in ideea in care ai accepta ca dintre pescarii de agrement se desprind unii cu "spirit de intrecere"si doresc o competitie bine reglementata cu reguli clare.Cine s-ar simti lezat in drepturi de o federatie bine organizata care sa atraga cat mai multe fonduri spre a le investi intr-un sistem competitional complex care sa cuprinda nu numai campionatul national?......
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 21:34

Dan Cotelici scrie:Pe un alt topic cineva descrie modul in care e condusa o asociatie din Franta.Conducerea aleasa decide pe vtoata perioada mandatului.Cui nu-i convin deciziile are doua variante, sa plece sau sa ramana si sa nu-i mai voteze la viitoarele alegeri.
Ar fi de precizat un "mic" detaliu: asociatia aia are 200 de membri, o adunare generala la care ar veni toti ar semana cu congresul unui partid marisor de la noi. Cand ai insa 20 de membri, care se cam cunosc intre ei, si pe care cu un simplu telefon ii poti aduna intr-o seara la un club, devine oarecum penibila aplicarea acestui model.
Cu lacrimi Bastus!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 04 Feb 2006, 00:04

musKloiu scrie:
Daca insa se vorbeste de concesionare luciu de apa, organizare concursuri ... sau mai stiu eu ce altceva (constituire federatie pentru a avea acces la fonduri publice ori atragere de sponsori) ... eu deja m-am retras. Pentru ca acolo unde apare interesul vor aparea si conflictele de interese. Iar pentru mine pescuitul este si vreau sa ramina destindere si nimic altceva.
Cui nu-i place o partida de pescuit de agrement reusita in care sa se destinda si sa uite pana si cum il cheama?....sincer? Cand spui "concesionare" crede-ma ca intelegi gresit termenul in contextul dat....este o corvoada pentru cine "concesioneaza" un luciu de apa,nu ai nimic material de castigat...trebuie sa fii doar iubitor de natura si jos palaria pentru cine face asa ceva.Faptul ca se vrea o federatie de pescuit sportiv nu inseamna ca este ceva rau in asta din perspectiva fondurilor primite de la stat pentru ca daca esti "anti_bani" poti sa nu ceri fonduri la ANS,dar ar fi absurd sa nu faci asta in ideea in care ai accepta ca dintre pescarii de agrement se desprind unii cu "spirit de intrecere"si doresc o competitie bine reglementata cu reguli clare.Cine s-ar simti lezat in drepturi de o federatie bine organizata care sa atraga cat mai multe fonduri spre a le investi intr-un sistem competitional complex care sa cuprinda nu numai campionatul national?......
N-am zis ca e ceva rau ... si toata stima pentru cei care se incumeta sa administreze un luciu de apa sau sa promoveze si un altfel de pescuit decit cel de agrement. Pentru asta au nevoie de mijloace si realizarea scopului propus depinde de obtinerea lor.
Ce-am vrut sa spun e ca eu nu asta imi doresc. Nu ca as avea ceva impotriva cuiva ... ci pentru ca in conditiile in care in viata cotidiana tot ce fac are o miza ... pur si simplu vreau sa fac si ceva fara de miza. Si nu e vorba ca nu depind de pestele pe care-l prind sau nu ... priceperea intr-ale pescuitului, stilul de pescuit, sculele de care dispun sunt chestiuni personale ... La fel locul de pescuit, partenerul de pescuit, ziua in care pot pescui ... Daca va fi sa intru intr-o asociatie de pescari vreau sa o fac din convingere - nu pentru ca ma obliga legea sa platesc o cotizatie unei asociatii.

Mai observ ca institutiile statului care gestioneaza apele publice respectiv administreaza pescuitul in ape publice nu numai ca nu prea se inghesuie sa le si pazeasca, nici macar nu-si aduna cu personal propriu taxele care stabilesc ca li se cuvin. In viziunea lor asociatiile de pescari sunt bune de pus sa traga la jug.
Ajung sa cred ca acest mastodont numit AGVPS le sta in git pentru ca nu-l pot face sa joace cum cinta ei. De aceea nu-l lasa fara obiect de activitate ... ar avea nevoie de el daca l-ar putea pune la treaba.
Uite asa - de-al dreaq :evil: :!: - am decis sa platesc cotizatia de membru pescar in cel mai prost loc posibil (dupa vocea multora de pe aici). Asta pentru ca exista in continuare un astfel de loc si exista in continuare o astfel de obligatie. Si sper ca un astfel de gest sa adinceasca criza ... pentru ca rezolvarea ei sa fie favorabila pescarilor.

..... Si uite asa ... de atita grija sa nu ajung un simplu glonte in razboiul "greilor" ... risc sa nu mai pot merge sa beau o bere cu Teodor ! Nu era mai bine sa stau eu in banca mea si sa-mi vad eu de pescuitul meu (fara miza) ... si de berea pe care o bem (tot fara miza) ?

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 04 Feb 2006, 08:07

Nelu, :lol: ,diferentele de opinii nu o sa ne opreasca niciodata sa nu putem sta la o bere.Tu consideri ajvps viabil ptr ca iti ofera Prutul,dar pe care nu il pazesc ei,ci pol de frontiera.Daca era braconat si nu mai era peste pe Prut injurai si tu ajvps.Dar sa nu ne abatem de la subiect.Vad ca viitoarea federatie incepe sa se clatine.Unele societati se scindeaza,altele incep sa faca tabere,si daca stai si te gandesti,suntem numai cateva,cand or sa fie 50 :lol: ,cum o sa ne intelegem?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Feb 2006, 11:42

Nick...TOATA STIMA :)

MAREAN
junior
junior

Mesaj de MAREAN » 04 Feb 2006, 22:01

Explicatia pentru care cotizantii AJVPS-urilor par mai "disciplinati" este foarte simpla: asociatiile judetene sunt perfect ermetizate, iar cine ridica vocea (vezi cazurile de la Valcea - Dady Draghicescu si vanatoruldepesti), cu aprobarea tacita a lui N.Selaru, sunt exclusi si li se interzice public sa mai pescuiasca in judet! Exista, tot la Valcea, cazul unui preot care a luat bataie de la angajatii AJVPS si, in aceeasi nota, i s-a interzis sa pescuiasca in Valcea. Oamenii ceilalti, saracii, decat sa se puna cu idiotii de la AGVPS Romania, mai bine platesc, tin gura inchisa, se fac ca nu vad ce se intampla si pescuiesc. De fapt, acesta este deja un gest reflex al multor romani tarati de practicile comunismului si, cum AGVPS nu este altceva decat tot un copil al comunismului-stalinist din anii '50, procedeele sunt identice si acum.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 05 Feb 2006, 19:11

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Disciplina agvps-ului.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daca mai aud odata una ca asta arunc calc pe fereastra! :evil:
Chiar, nu credeti ca unii dintre noi ar trebui sa tina gura inchisa si sa acorde si celorlalte asociatii, in afara banditilor din agvps, ingaduinta pentru urmatorii 15 ani? Orice ar face noile asociatii, nu pot distruge si contamina pescuitul si acvacultura mai mult decat au facut-o N.Selaru&Co. Cel putin nu ar putea fura prin "suveica" banii platitorilor de permise... :twisted:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Feb 2006, 22:52

[quote="Nick"]Vad ca viitoarea federatie incepe sa se clatine.Unele societati se scindeaza,altele incep sa faca tabere,si daca stai si te gandesti,suntem numai cateva,cand or sa fie 50 :lol: ,cum o sa ne intelegem?[/quote]

Si eu zic tot asa ca Dr.Pike .

Vinatorule , cu tot respectul , dar daca bine imi amintesc cred ca prin preajma alegerilor la presedentie , am intrebat pe forum ceva de genul " ce asteptati de la noua conducere " . Nu mi-a raspuns nimeni . Da un lucru mi-l amintesc sigur , si anume ca toti voiau un alta conducere . si tot eu am zis ca poate sa vine si Bush in persoana , ca tot un drac ii .

Fir Intins!!!

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 06 Feb 2006, 13:29

@SF
Am tot sperat ca o sa se schimbe ceva si ca, in sensul acesta, se vor zgudui si ajvps-urile. Poate nu ar trebui sa ne grabim, deoarece se pare (spun se pare) ca lucrurile au tendinta de a se misca in alta directie. Nu as vrea sa fiu egoist in judecata, dar gandeste-te la mine, SF: cat timp numai ajvps Valcea putea sa imi acorde mie dreptul de pescuit in apele pe care le iubesc ca pe ochii din cap si, asa cum probabil ai citit, imi era interzis public acest lucru chiar de catre directorul ajvps, ion antonescu, acum am si eu o oarecare libertate. Pacat ca Dady Draghicescu, posibil scarbit si deziluzionat, nu numai de ajvps-isti, ci si de ceilalti pescari ce vorbesc doar dupa stuf, nu intra in amanunte si nu va povesteste mai multe. Sa stii ca nu-i un sentiment prea placut sa te bati 2-3 oameni contra un intreg sistem pentru toti pescarii si sa te trezesti intr-un moment ca nici nu te mai lasa sa pescuiesti, te si hartuiesc si se feresc si pescarii sa fie vazuti cu tine pe malul apei. Dady era destul de ocupat cu concursurile interne si internationale, cu cererile de voblere si plute, pe desupra ii place extraordinar si spinningul, care in Valcea nu se poate practica civilizat decat pe Olt, spre Sibiu, iar eu pescuiesc exclusiv la spinning. Crede-ma, putea sa ne doara undeva de baltile din municipiu (in care nu prea exista rapitor, de fapt nu prea exista peste) si sa-i lasam pe altii sa isi ceara drepturile si sa intrebe ce se intampla cu banii lor. Cel putin acum, daca nu imi convine ce face asociatia X cu banii mei, ma indrept spre asociatia Y, sau Z. Nu este asa?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Feb 2006, 14:56

[quote="vanatoruldepesti"][b]@SF[/b]
Cel putin acum, daca nu imi convine ce face asociatia X cu banii mei, ma indrept spre asociatia Y, sau Z. Nu este asa?[/quote]

Asa este . Eu nu am facut decit sa-ti spun parerea mea , si eu cred ca nu sistemul si legislatia ii de vina ci oameni care il compun . Nu am nici un motiv sa cred ca daca dispare AGVPS au sa dispara problemele asa , ca luate cu mina , pe de alta parte i-ti dau iarasi dreptate ii mai bine sa incerci ceva decit sa stai cu miinile in sin . Numai bine !

Fir Intins!!!

Scrie răspuns