Tertipuri anti braconaj
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Tertipuri anti braconaj
Sint printre forumisti ,multi care se pricep la legislatie,ierarhii in diferite institutii,cine de cine se teme....etc. Cum se pot determina jandarmii sa reactioneze,cum sa-i tremure gusha la doamna de la Apele Romane,cind primeste un telefon de la pescarul ce a zarit o trupa de braconieri? Civilizatia trebuie facuta cu parul,chiar si in Canada dar aici parul cade intotdeauna,pe cind in Romania,ramine in cui de cele mai multe ori. Cu saru-mina s-a observat ca nu merge, deci trucuri,tromboane, aluzii la vreun nume celebru..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
Jandarmii reactioneaza la un simplu telefon+citeva informatii despre locul unde se produce braconajul.Spre deosebire de alte organe abilitate ,sa zic asa,vin prompt la fata locului si nu iarta nimic.Problema incepe de aici incolo,adica la un dosar pt braconaj cu setca se da neinceperea urmaririi penale pt ca cica nu exista pericol social.Adica jandarmul isi face treaba si procurorul le da drumul,de ce nimeni nu stie.Si cu ocazia asta as vrea sa intreb daca are cineva cunostinta despre persoane prinse braconind si care au si raspuns penal pentru asta.Totusi,ca o masura compensatorie foarte eficace, ANPA amendeaza tot ce nu are permis sau retine platicuta sub dimensiune contribuind decisiv prin astfel de masuri la mentinerea faunei piscicole la cote europene.
-
- veteran
problema e ca multi dintre pescarii din rom sunt semibraconieri ;cand ai infipte in dig 20 de lansete cu pestisor, juvelnicul plin de strapi si vezi setcarii nu prea ai chef sa chemi jandarmii.
ca sa nu ami vorbesc ce ramane dupa hoarda de lansetisti,pe mal .
romania e o menajerie prost administrata .
walleye
Raspund penal doar daca dau cu parul in cap pescarilor sportivi sau turistilor, altfel nu.semlecangheorghe scrie:Si cu ocazia asta as vrea sa intreb daca are cineva cunostinta despre persoane prinse braconind si care au si raspuns penal pentru asta.
http://www.stirilocale.ro/Arestati_dupa ... 91345.html
- serbanhbk!!
- veteran
sunati la 112! Apelurile astea trebe inregistrate si Politia sau jandarmii trebuie sa comunice masurile luate.Deci, in mod normal, solutia asta ar trebui sa mearga.Daca mai ai si un aparat foto si niste martori pentru a servi ca mijloace de proba e foarte bine. In ceea ce priveste sanctiunile pe care le primesc braconierii: nu o sa vedeti niciodata in puscarie niste indivizi care au bagat niste plase in Mures, Somes, Siret etc. Dar nici bine nu o sa le fie cu cazierul "patat". Vara mai baga o plasa in apa, iarna mai fura un lemn si am scapat de ei o perioada
A si sa nu uitam de atitudinea civica:
poate asa s-ar rezolva mai multe
ca romanu se teme de bataie...

-
- veteran
adevarul este ca raul este adanc inradacinat in creierele romanilor !!! m-i s-a intamplat chiar mie, mergand pe Moara Vlasiei cu un var care pescuieste doar cand il iau prietenii la o partida, sa trebuiasca sa-i explic toata ziua de ce trebuie sa-i dam drumul pestelui si nu sa-l aruncam in masina atunci cand nu se uita paznicii. Iar ca sa scapam de braconaj industrial, trebuie sa se schimbe multe in romania si in creierele oamenilor. Gandestete ca pe o apa undeva la tara unde locuitorii comunei/satului invecinat braconeaza in mod natural si traditional primii care trebuie sa intervina sunt politistii postului din comuna. Credeti ca au curajul sa intervina( ei locuind tot in comuna )? Ba mai mult, mananca si ei cu siguranta din pestele braconat. amintiti-va de filmuletul cu Dridu!adrian frunza scrie:problema e ca multi dintre pescarii din rom sunt semibraconieri ;cand ai infipte in dig 20 de lansete cu pestisor, juvelnicul plin de strapi si vezi setcarii nu prea ai chef sa chemi jandarmii.

foarte bine spus, doar un mic amendament, nu cred ca in romania mai administreaza cineva, cevaadrian frunza scrie:problema e ca multi dintre pescarii din rom sunt semibraconieri ;cand ai infipte in dig 20 de lansete cu pestisor, juvelnicul plin de strapi si vezi setcarii nu prea ai chef sa chemi jandarmii.

pe cine crezi ca intereseaza cazierul pata??crezi ca ii doare la basca pe braconieri sau pe cei certati cu legea?? aiureaserbanhbk!! scrie:nu o sa vedeti niciodata in puscarie niste indivizi care au bagat niste plase in Mures, Somes, Siret etc. Dar nici bine nu o sa le fie cu cazierul "patat". Vara mai baga o plasa in apa, iarna mai fura un lemn si am scapat de ei o perioada . A si sa nu uitam de atitudinea civica: poate asa s-ar rezolva mai multe ca romanu se teme de bataie...
care lege tin sa te anunt ca in romania protejeaza tot pe infractor (divagand,- incearca tu sa recuperezi prin lege niste bani de la o societate datornica tie si sa vezi atuncea lege,dreptate si justitie romaneasca

deci, niste "amarati" care baga si ei un lemn in soba si manca o coada de peste (la figurat vorbind) nu vor infunda puscariile romanesti nicioadata si vor parazita malurile apelor si padurile oamenilor.
sincer, eu as face drumuri si autostrazi cu ei

ahhh si inca ceva, romanul nu se mai teme de bataie,nu se mai teme cam de nimic, uitate la un jurnal de stiri pe orice post TV si te convingi singur

- serbanhbk!!
- veteran
- storm fish
- veteran
Chestia cu sunatu la 112 e haioasa tare.Am sunat eu cand pe un lac de munte cativa angajati ai unui baraj intindeau tailandeze.
Dupa cateva minute sunt sunat de politaiul din satul apropiat sa ma intrebe unde sunt pozitionat.
I-am zis:"Stimabile eu stiu ca sunteti un celebru braconier,si daca astia(centrala 112)mi-au facut legatura la tine e clar ,am rezolvat problema"
Cel mai util este sa sunati direct jandarmeria-sunt mai drastici si nu prea "pun botu'"
Dupa cateva minute sunt sunat de politaiul din satul apropiat sa ma intrebe unde sunt pozitionat.
I-am zis:"Stimabile eu stiu ca sunteti un celebru braconier,si daca astia(centrala 112)mi-au facut legatura la tine e clar ,am rezolvat problema"
Cel mai util este sa sunati direct jandarmeria-sunt mai drastici si nu prea "pun botu'"
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....