Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
iliuta goean
- utilizator constant

Fario_nebunu scrie:Ma ganesc ca s-ar putea incrucisa taimen cu lostrita si hibridul se va adapta pe ape de munte si colinare cu debit puternic si nu f poluate: Olt, Mures etc.

Nu ai cum sa le incrucisezi pt ca sunt ... unul si acelasi peste.
Desi multa vreme s-a crezut ca este vorba de 2 specii diferite, mai nou biologii au ajuns la o concluzie:
Hucho hucho si Hucho taimen sunt una si aceasi specie. Difera coloritul si viteza de crestere in functie de arealul in care traieste.
-
Fario_nebunu
- veteran

iliuta goean scrie:Fario_nebunu scrie:Ma ganesc ca s-ar putea incrucisa taimen cu lostrita si hibridul se va adapta pe ape de munte si colinare cu debit puternic si nu f poluate: Olt, Mures etc.

Nu ai cum sa le incrucisezi pt ca sunt ... unul si acelasi peste.
Desi multa vreme s-a crezut ca este vorba de 2 specii diferite, mai nou biologii au ajuns la o concluzie:
Hucho hucho si Hucho taimen sunt una si aceasi specie. Difera coloritul si viteza de crestere in functie de arealul in care traieste.
OK, deci taimenul e lostrita siberiana. Atunci se poate popula cu taimeni macar un rau din Romania. Se pot aduce icre embrionate in cutii Vibert.
-
Hell
- veteran

-
lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google
doar suntem pescari....

-
ANDREI RIGA
- veteran

-
HellRAISER scrie:lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google
doar suntem pescari.... :lol: :lol:
Cand eram eu pusti (haaaat acum o grama' da vreme), am citit o carte care se numea "Lacuri de munte-pescuit si drumetie" scrisa de Paul Decei. Acolo era scris ca pe raul Bistrita se gasea lostrita multa. Mai stie cineva ceva despre pescuitul pe raul asta ?
-
ovidiu
- veteran

-
da, mai sunt cativa clenisori de 10-15cm. i-am vazut anul trecut.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Fario_nebunu
- veteran

ANDREI RIGA scrie:HellRAISER scrie:lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google
doar suntem pescari....

Cand eram eu pusti (haaaat acum o grama' da vreme), am citit o carte care se numea "Lacuri de munte-pescuit si drumetie" scrisa de Paul Decei. Acolo era scris ca pe raul Bistrita se gasea lostrita multa. Mai stie cineva ceva despre pescuitul pe raul asta ?
Imposibil sa fi disparut complet lostrita din Bistrita mai ales ca au dat jos stavilarul de la Zugreni si poate circula libera! Evident e ff rara, din pacate..,.
-
edâ„¢
- veteran

-
Fario_nebunu scrie:ANDREI RIGA scrie:HellRAISER scrie:lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google
doar suntem pescari....

Imposibil sa fi disparut complet lostrita din Bistrita mai ales ca au dat jos stavilarul de la Zugreni si poate circula libera! Evident e ff rara, din pacate..,.
2 buc ??? si aia masculi

-
Hell
- veteran

-
ma edi, oi avea eu un cocos cu orientare sexuala anapoda(si-o pune cu alti cocosi) dar si lostrite gay????

-
Hell
- veteran

-
ma edi, oi avea eu un cocos cu orientare sexuala anapoda(si-o pune cu alti cocosi) dar si lostrite gay????

-
edâ„¢
- veteran

-
era o gluma ca ar mai exista lostritza,pana nu vad poze nu cred hehe
dac ai un cocos gay eu zic sa-i faci felu si sa il arunci nu de alta dar daca il mananci poate se ia si e grav hehe