Taimenul, pastravul gigant

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 15 Oct 2009, 12:04

Fario_nebunu scrie:Ma ganesc ca s-ar putea incrucisa taimen cu lostrita si hibridul se va adapta pe ape de munte si colinare cu debit puternic si nu f poluate: Olt, Mures etc. :lol:
Nu ai cum sa le incrucisezi pt ca sunt ... unul si acelasi peste.
Desi multa vreme s-a crezut ca este vorba de 2 specii diferite, mai nou biologii au ajuns la o concluzie:

Hucho hucho si Hucho taimen sunt una si aceasi specie. Difera coloritul si viteza de crestere in functie de arealul in care traieste.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Oct 2009, 07:42

iliuta goean scrie:
Fario_nebunu scrie:Ma ganesc ca s-ar putea incrucisa taimen cu lostrita si hibridul se va adapta pe ape de munte si colinare cu debit puternic si nu f poluate: Olt, Mures etc. :lol:
Nu ai cum sa le incrucisezi pt ca sunt ... unul si acelasi peste.
Desi multa vreme s-a crezut ca este vorba de 2 specii diferite, mai nou biologii au ajuns la o concluzie:

Hucho hucho si Hucho taimen sunt una si aceasi specie. Difera coloritul si viteza de crestere in functie de arealul in care traieste.
OK, deci taimenul e lostrita siberiana. Atunci se poate popula cu taimeni macar un rau din Romania. Se pot aduce icre embrionate in cutii Vibert.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Oct 2009, 16:10

lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google

doar suntem pescari.... :lol: :lol:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 23 Oct 2009, 16:29

HellRAISER scrie:lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google

Cand eram eu pusti (haaaat acum o grama' da vreme), am citit o carte care se numea "Lacuri de munte-pescuit si drumetie" scrisa de Paul Decei. Acolo era scris ca pe raul Bistrita se gasea lostrita multa. Mai stie cineva ceva despre pescuitul pe raul asta ?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Oct 2009, 17:11

da, mai sunt cativa clenisori de 10-15cm. i-am vazut anul trecut.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Oct 2009, 01:31

ANDREI RIGA scrie:
HellRAISER scrie:lostrita este pe un rau numit lungsoara.....dati un sarci pe google

Cand eram eu pusti (haaaat acum o grama' da vreme), am citit o carte care se numea "Lacuri de munte-pescuit si drumetie" scrisa de Paul Decei. Acolo era scris ca pe raul Bistrita se gasea lostrita multa. Mai stie cineva ceva despre pescuitul pe raul asta ?
Imposibil sa fi disparut complet lostrita din Bistrita mai ales ca au dat jos stavilarul de la Zugreni si poate circula libera! Evident e ff rara, din pacate..,.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 25 Oct 2009, 13:04

Fario_nebunu scrie:
ANDREI RIGA scrie:

Imposibil sa fi disparut complet lostrita din Bistrita mai ales ca au dat jos stavilarul de la Zugreni si poate circula libera! Evident e ff rara, din pacate..,.
2 buc ??? si aia masculi :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 26 Oct 2009, 10:51

ma edi, oi avea eu un cocos cu orientare sexuala anapoda(si-o pune cu alti cocosi) dar si lostrite gay???? :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 26 Oct 2009, 10:52

ma edi, oi avea eu un cocos cu orientare sexuala anapoda(si-o pune cu alti cocosi) dar si lostrite gay???? :lol: :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 26 Oct 2009, 22:14

era o gluma ca ar mai exista lostritza,pana nu vad poze nu cred hehe

dac ai un cocos gay eu zic sa-i faci felu si sa il arunci nu de alta dar daca il mananci poate se ia si e grav hehe :wink: :wink:

Scrie răspuns