suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Alea de 15 kile sunt...mai mult prin visul unora. Realitatea e mult mai crunta. Chestia e ca oltul inca mai are peste, dar trebuie cautat, asa cum am spus, cat mai departe de "civilizatie". Anul asta am gasit niste locuri pe care am prins stiuca (1,5-4,7 kg si am scapat si o bucata sarita de 7 kg), doua dintre ele le-am spus ceva mai sus. Pe unul insa nu-l divulg, acolo am avut cele mai bune rezultate si numai bucati....adevarate. informativ...locul asta e intre podul ala care trece Oltul (cetatea din Fagaras) si pana in barajul ala rudimentar (cred ca e primul baraj de pe Olt) care nu mai functioneaza, ca au furat rrrromi cablurile.Pentru cine are "ochiul format" si e dispus sa faca o excursie in zona, e imposibil sa nu-l gaseasca. Am constatat ca la Dridif, unde anii trecuti se prindeau constant avati de la 2kg in sus...anul asta, datorita pescuitului intensiv la aceasta specie, au disparut bunicii si au ramas numai nepotii lor si va fi din ce in ce mai rau "pescarii sportivi" bagau in traista avateii de 300 de gr . Cu stiuca e cam acelasi lucru in acea zona si nu numai acolo.Si ce am mai constatat e ca, cel putin in perioada in care am pescuit in zona, stiucile erau cam indiferente la oscilante...shirkan scrie:in curand cred ca o sa ramana doar stiucile de 15 kg
- kingofbeasts
- veteran
La ...silicoane de 8 si 10 cm( unele albe si unele portocalii), armate cu jig-uri de 3-7 gr si la spinnerbaits Berti http://www.bertilure.ro/spinnerbait1.htmkingofbeasts scrie:daca nu e secret poti spune la ce au fost receptive stiucile?tito scrie:Si ce am mai constatat e ca, cel putin in perioada in care am pescuit in zona, stiucile erau cam indiferente la oscilante...
Intr-o zi am pescuit la Dridif (pe locul ala unde au mai ramas numai marlite) si majoritatea dadea cu voblere si oscilante. In 3 ore de pescuit am prins 8 buc (media fiind 400gr-1,200kg), iar cei care dadeau la oscilante au avut rezultate mult mai slabe 2 marle. A luat cineva o bucata sarita de 2 kg la un vobler Salmo, dar aia a fost singura. Pe locul...ala productiv, am dat si la oscilante Gipo, Dam (alea cu care faceam ravagii pe vremuri la dintoase) si au intrat numai bucati mai mici si atacuri mult mai rare. De atunci "ruginesc " prin trusa.Acum pescuiesc pe o balta unde e plin de bradis si spatiul dintre bradis si luciul apei de de vreo 25-30 cm, e spectaculos...cu ochelarii polarizati vad cum iese stiuca, precum o racheta, din bradis si inhata siliconul.
Chiar vroiam sa te intreb daca n-ai incercat la spinnerbait-uri...tito scrie:La ...silicoane de 8 si 10 cm( unele albe si unele portocalii), armate cu jig-uri de 3-7 gr si la spinnerbaits Berti http://www.bertilure.ro/spinnerbait1.htmkingofbeasts scrie:daca nu e secret poti spune la ce au fost receptive stiucile?tito scrie:Si ce am mai constatat e ca, cel putin in perioada in care am pescuit in zona, stiucile erau cam indiferente la oscilante...
Intr-o zi am pescuit la Dridif (pe locul ala unde au mai ramas numai marlite) si majoritatea dadea cu voblere si oscilante. In 3 ore de pescuit am prins 8 buc (media fiind 400gr-1,200kg), iar cei care dadeau la oscilante au avut rezultate mult mai slabe 2 marle. A luat cineva o bucata sarita de 2 kg la un vobler Salmo, dar aia a fost singura. Pe locul...ala productiv, am dat si la oscilante Gipo, Dam (alea cu care faceam ravagii pe vremuri la dintoase) si au intrat numai bucati mai mici si atacuri mult mai rare. De atunci "ruginesc " prin trusa.Acum pescuiesc pe o balta unde e plin de bradis si spatiul dintre bradis si luciul apei de de vreo 25-30 cm, e spectaculos...cu ochelarii polarizati vad cum iese stiuca, precum o racheta, din bradis si inhata siliconul.

Nu prea dai gres cu ele

- kingofbeasts
- veteran
@tito
in weeckendul asta cineva cu care m-am imprietenit pe oltet mi-a vandut acelasi pont . cu recomandarea de saduri albe mari si putin cioplite in combinatie cu paleta frunza de salcie. multumesc pentru informatie . locurile cam stiu sa le gasesc dar intradevar majoritatea au cam fost pescuite intensiv cu linguri si acum aceste naluci nu prea mai dau roade. abia astept sa ies pe apa sa testez. am in plan o mica rubrica atelier pentru azi.
@soriniuc
tu stiai de spinerbait si n-ai zis nimic? n-ai aratat tu mie un model -doua pe care ai incredere sa le incerci ? pai se poate

in weeckendul asta cineva cu care m-am imprietenit pe oltet mi-a vandut acelasi pont . cu recomandarea de saduri albe mari si putin cioplite in combinatie cu paleta frunza de salcie. multumesc pentru informatie . locurile cam stiu sa le gasesc dar intradevar majoritatea au cam fost pescuite intensiv cu linguri si acum aceste naluci nu prea mai dau roade. abia astept sa ies pe apa sa testez. am in plan o mica rubrica atelier pentru azi.

@soriniuc
tu stiai de spinerbait si n-ai zis nimic? n-ai aratat tu mie un model -doua pe care ai incredere sa le incerci ? pai se poate

- kingofbeasts
- veteran
-
- utilizator constant
@barthez,barthez0705 scrie:Vreau si eu un spinnerbait, unde gasesc unu bun? sau unu facut de cineva? (am mai mare incredere in cele facute in casa)
vezi aici, alea de la berti

http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=
http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=