Studiu de caz....

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan
junior
junior

Studiu de caz....

Mesaj de razvan » 08 Noi 2004, 00:34

Se da urmatorul caz:
-lac(de acumulare) scazut cca. 5-6 m
-pescari la greu
-hop si filiala(dar a trecut ca si neobservata)
-jiguit de dimineata pana aproape seara
-frig la greu...(mai ales in barca).... :D
-daca nu punem la socoteala cei 3-4 pui de strapi, rezultate 0
-------------------------------------------------------------------------------------
Cerinte:
-explicati unde se afla dintzosu in aceste conditii;
-explicati daca era plecat din cauza scaderii nivelului;
-explicati de ce daca nu era plecat nu a pus botul;
-------------------------------------------------------------------------------------
timp efectiv de lucru: 3 ore

:D :D :D
Am deschis topicul in aceasta forma deorece am ajuns la concluzia ca pescuitul salaului la plastice tinde sa devina( sau este) o stiinta exacta care duce spre matemetica sau fizica..(eventual si chimie)
Astept..(si nu numai eu)...parerile voastre!!!

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 08 Noi 2004, 09:40

Instinctul pestelui, mai ales al rapitorului, imediat ce scade apa, ii spune ca aparitia tot mai accentuata (5-6m!!!) a uscatului, inseamna pericol. Astfel, cred eu, se retrage in locurile cu apa adanca, dar isi rezerva posibilitatea de a "disparea" chiar si de acolo. Deci, in cazul tau, este posibil sa se fi plasat mult spre coada lacului. Exista pescari (foarte multi), care spun ca daca scade apa pestele este mai usor de gasit si de prins, pentru ca se comaseaza intr-un loc. Eu cred ca nu mananca pentru ca nu numai rapitorul este obigat sa se duca in locurile cu apa relativ adanca, ci si obletele si puietul (total dezorientat), caz in care acesti pesti sunt prada usoara si din belsug pentru rapitori. Nu a "pus botu'" pentru ca avea mancare.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 08 Noi 2004, 09:55

@ razvan
Factorii ce intervin in declansarea atacului sunt multipli, dar prezenta hranei cred ca e printre ultimii de pe lista. Am prins nenumarati salai cu stomacul atit de plin incit nu mai incapea nici un ac si care totusi au atacat twisterul sau voblerul.
Datele pe care le-ai dat nu spun mare lucru. Scaderea de nivel a fost brusca/lenta, frigul s-a instalat rapid, fronturi atmosferice etc.
Ai mai prins in acelasi loc, cu aceleasi momeli, la alt nivel al lacului?

razvan
junior
junior

Mesaj de razvan » 08 Noi 2004, 12:56

Bogdane, lacul era scazut de o saptamana (scazut brusc atunci).....frigul se lasase de vreo 2-3 zile....si mai prinsesem la alt nivel al lacului cu aceleasi momeli....conditii atmosferice: ceata dimineata (nu vedeai la 10 m) , cer senin (fara conditii de ploaie), putin vant de dimineata....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Noi 2004, 14:46

razvane, nu cumva ai uitat apa extrem de limpede ?
eu zic ca este de la apa foarte limpede :lol: :lol:

si fac pariu ca noaptea nu ai dat, cand ai fi avut sanse mai mari in conditiile astea, mai ales ca dintosul de care vorbesti tu pe barajele pe care le banuiesc eu are obiceiul sa o ia noaptea mai bine la ora asta....

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 08 Noi 2004, 15:02

El n'a dat noaptea, dar ati dat voi :lol:

Aia nu e apa limpede, foarte serios vorbesc. Am fost la Ipotesti si am vazut apa cu adevarat limpede, vedeai shadul cum vine de la 7-8 m adancime, infiorator, nici nu'ti venea sa pescuiesti.

Eu unul m'am saturat sa caut explicatii pentru comportamentul GREGAR al salaului, pentru modul in care paraseste uneori locurile unde vaneaza de obicei, nu am inteles niciodata de ce strapazanii raman cand ceilalti mai mari pleaca, de ce cateodata mananca mai bine dupa masa decat dimineata si invers, de ce cand mananca bine NU mananca deloc bine - vezi culcat pe twister si rateuri gramada, de ce eu prind strapi si razvan nu prinde :) samd.

Nu imi mai toc nervii si rabdarea pe teme din astea, in fond ma duc la pescuit, nu la prins.

Numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Noi 2004, 15:05

noi am vrut sa dam dar era prea vant si frig, deci n-am dat
si cand am dat pe apa limpede a mers mai bine pe intuneric

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 08 Noi 2004, 15:10

E adevarat, din cauza asta la Ipotesti s'a prins numai noaptea, din cate am auzit.

Mihai a zis ca a avut cateva tzacuri noaptea, sau asta era mai demult?

Numai bine!

Scrie răspuns