Stiuca pe Snagov..cu totul altfel decat pe ape salbatice
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Stiuca pe Snagov..cu totul altfel decat pe ape salbatice
Inca de pe la sfarsitul lunii August am inceput sa alerg dupa stiuca pe Snagov. Cu toate ca multi m-au sfatuit sa nu
pierd timpul, m-am incapatanat si am continuat sa "alerg" ori de cate ori am avut 2-3 ore libere.
Astazi pe la 11;30, cand era ploaia in toi, eu m-am urcat in barca, si m-am dus din nou pe langa Astoria... si nu mi-a
parut rau ( 1buc 2.5kg ) insa foarte lenesa.
Ce am invatat din Snagov;
- linguritele nu au mare " cautare"
- de mare succes sunt twisterele de culoare alba si wobblerele; pentru mine rezultate frumoase are wobbler-ul de Jaxon- Holo Select de 10cm, 2 ancore.. Csabi tata super wobbler
- CEL mai IMPORTANT; trebuie mulinat la "foc mic", stiuca de Snagov se comporta complet diferit de stiucile din "salbatic". Asta am invatat greu, pentru ca reflexul meu de tulcean, imi spunea altceva.
Scriu acest post pentru cei care mine, care au fost sceptici ca pe Snagov se mai prinde stiuca !
Fir intins tuturor, si ne vedem pe Snagov
( aproape zilnic sunt pe la Astoria)
P.S. Voi continua sa arunc orice plasa, monofilament, sau "papusa" gasesc in Snagov..
pierd timpul, m-am incapatanat si am continuat sa "alerg" ori de cate ori am avut 2-3 ore libere.
Astazi pe la 11;30, cand era ploaia in toi, eu m-am urcat in barca, si m-am dus din nou pe langa Astoria... si nu mi-a
parut rau ( 1buc 2.5kg ) insa foarte lenesa.
Ce am invatat din Snagov;
- linguritele nu au mare " cautare"
- de mare succes sunt twisterele de culoare alba si wobblerele; pentru mine rezultate frumoase are wobbler-ul de Jaxon- Holo Select de 10cm, 2 ancore.. Csabi tata super wobbler
- CEL mai IMPORTANT; trebuie mulinat la "foc mic", stiuca de Snagov se comporta complet diferit de stiucile din "salbatic". Asta am invatat greu, pentru ca reflexul meu de tulcean, imi spunea altceva.
Scriu acest post pentru cei care mine, care au fost sceptici ca pe Snagov se mai prinde stiuca !
Fir intins tuturor, si ne vedem pe Snagov
( aproape zilnic sunt pe la Astoria)
P.S. Voi continua sa arunc orice plasa, monofilament, sau "papusa" gasesc in Snagov..
Nu uitati stiuca trebuie sa.. o prinzi.. fotografiezi..si da-i drumu', ca ai sa vrei sa pescuiesti si saptamana viitoare.. si tu, si altii.. si nepotii
Re: Stiuca pe Snagov..cu totul altfel decat pe ape salbatice
asta inseamna ca la stiucile "din salbatic" mulinezi ca la avat? ma indoiesc. cred ca tot "lent" e cuvantul de ordine si acolo.nmmarine scrie:CEL mai IMPORTANT; trebuie mulinat la "foc mic", stiuca de Snagov se comporta complet diferit de stiucile din "salbatic".
Sincer, da, asa fac; insa pe Snagov si Gostilele nu merge, decat la foc mic.. alta rasa de esox!grizzly scrie:asta inseamna ca la stiucile "din salbatic" mulinezi ca la avat? ma indoiesc. cred ca tot "lent" e cuvantul de ordine si acolo.nmmarine scrie:CEL mai IMPORTANT; trebuie mulinat la "foc mic", stiuca de Snagov se comporta complet diferit de stiucile din "salbatic".
Nu uitati stiuca trebuie sa.. o prinzi.. fotografiezi..si da-i drumu', ca ai sa vrei sa pescuiesti si saptamana viitoare.. si tu, si altii.. si nepotii
@nmmarine
Tu esti cel de pe snagov cu o barcuta mica si-un motor electric ?

@ DM, nu, eu am un Boston Whaler 150 Dauntless cu un Yamaha de 50CPDM scrie:@nmmarine
http://www./barca-mea-92209.p.html
cel cu barcuta mica e localnic, de aici
eu am o barca alba cu albastru si motor termin
dl Adrian alearga cu un whaler smecherutz
eu am renuntat total la stiuca si acum alerg pe snagov dupa biban si salauti
si intradevar pe snagov stiuca e diferita, e pur si simplu hoatza
uneori am luat stiuca dupa ce a urmarit naluca 4-5 metri si doar ciupea din ea
eu am o barca alba cu albastru si motor termin
dl Adrian alearga cu un whaler smecherutz
eu am renuntat total la stiuca si acum alerg pe snagov dupa biban si salauti
si intradevar pe snagov stiuca e diferita, e pur si simplu hoatza
uneori am luat stiuca dupa ce a urmarit naluca 4-5 metri si doar ciupea din ea
toamna asta asa am patit si eu cu stiuca am prins doar daca am jucat oscilanta cu pauze mari si doar pe fund indiferent daca apa avea 1m sau 3m nu am prins pe recuperare continua si eu pescuiesc pe barajele de pe olt din zona fagaras si e prima toamna in care atacurile sunt asa anemice ,cam toti pescari din zona mea sau plins ca nu a mincat cum trebuie stiuca :roll:
Asta cu atacuri finutze si provocate cu multa munca se pare ca e chestie generala anul asta ...Plus ca scapa usor din carlige/ancore ,etc
Pe la mine stiuca a devenit ,in obiceiuri, salau sadea!
Dar nu salau din ala cu "ciocanul" ...

Pe la mine stiuca a devenit ,in obiceiuri, salau sadea!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
- veteran