stie cineva un loc bun de oblete?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Dec 2005, 20:20

Hai pe Mures la Nadlac, chiar unde iese din tara, e acolo un loc unde se varsa ceva apa menajera, sunt tone...si merita drumul! :lol:

Jean Scurtu

Re: stie cineva un loc bun de oblete?

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Dec 2005, 21:42

sprosalmorapala scrie:yo-zuri ...mai dureaza..si in rest...americaa..oo tara minunilor..ce dreaq de site e asta ..numa de pescuit nu se vorbeste sa mor io...
apropo..locu`de oblete ..astept raspuns numa din america..
va pup si ne vedem pe apa...
Cred ca ai primit deja raspunsul pe privat din......America!!! Poate o sa am odata ocazia sa-ti arat cum se prind peste 200 obleti intr-o ora,daca nu cumva m-au lasat reflexele!!!!

Jean Scurtu

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 20 Dec 2005, 02:28

americane`n-am primit nici un raspuns pe privat..!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 20 Dec 2005, 04:42

sprosalmorapala scrie:americane`n-am primit nici un raspuns pe privat..!
Imi pare rau dar eu ti-am scris pe privat si intre altele iti spuneam ca nu mai stiu locuri de obleti in jurul Brasovului,si ca pe vremea tineretii mele pe OLT in zona Bod-ului meu natal,abia puteai prinde cativa obleti atata stiuca si avati erau,obletele era raritate nu rapitorii.Iti mai spuneam ca pot sa-ti spun cum sa faci o nada buna de oblete si eventual daca vom avea vreodata ocazia si daca gasim un loc bun de oblete sa-ti arat (daca relexele si ochii nu m-au lasat) cum se pot prinde peste 200 obleti intr-o ora(nu e greseala!!!!).

Jean Scurtu

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 20 Dec 2005, 11:34

nu m-am putut abtine :lol:
cum se pot prinde peste 200 obleti intr-o ora
sunte-ti frate cu ilustrul critic dady? :roll:
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 20 Dec 2005, 14:33

Pe la inceput de martie '93, impreuna cu cativa prieteni din Ploiesti am colaborat cu Victor Tarus si Radu Silea pentru a face o emisiune "Fir Intins" avnd ca tema pescuitul bibanului. Locatia o alesesem a fi Dridu, pe canal. Inca nu explodase moda plaselor mono, si era destul peste acolo. Pana sa vina Victor, deja testasem fara succes diferite momeli si metode, dar nu prinsese nimeni nici un biban. In schimb obletele sarea in draci. Am scurtat o undita la 3 m, si cu un viermus in carlig am inceput sa prind obleti unul dupa altul. A venit si Victor apoi, si vazand "genocidul" a schimbat pe loc subiectul emisiunii in ...pescuitul obletelui. Si-a scos si el o undita, si cot la cot am pescuit aproape o ora, frecventa fiind cam de un peste la 5-10 secunde! Nada folosita: ceva unguresc pentru albitura pe care o avea Victor, pe care am amestecat-o cu doua kg. de faina proteica pentru piscicultura de granulatie fina, de culoare aproape neagra, si o mana de viermusi.
Dar asta a fost atunci...
O nada buna este "Marcel Van Den Eyde - TURBO ROACH", de culoare maron inchis, si granulatie foarte fina. Merge la orice peste de dimensiuni mici.

Cu scuzele de rigoare pentru "out of topic",

al. trentea

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 20 Dec 2005, 14:52

blackmind scrie:nu m-am putut abtine :lol:
cum se pot prinde peste 200 obleti intr-o ora
sunte-ti frate cu ilustrul critic dady? :roll:
Vezi si asta ne diferentiaza ,ca si eu si Dady stim cum ,iar tu nu vei afla poate niciodata(si noi am dovedit-o in concursuri nu pe forum).

Jean Scurtu

noname
veteran
veteran

sad

Mesaj de noname » 20 Dec 2005, 17:13

N-am numarat niciodat obletii prinsi da ma pot apropia fara probleme de numar si timp( o zic zcuma iarna :lol: ):lol:

paul
Moderator
Moderator

Re: sad

Mesaj de paul » 21 Dec 2005, 10:44

gippa scrie:N-am numarat niciodat obletii prinsi da ma pot apropia fara probleme de numar si timp( o zic zcuma iarna :lol: ):lol:
Gippa.. erau mai demult destui obleti pe garla (pe Buzau) , dar asta acum vreo 20 ani... De mult nu am mai vazut obleti. Acum, daca e sa dai la viermusi, rame etc, te mananca latetzul si puracul (porcusorul)

noname
veteran
veteran

dsd

Mesaj de noname » 21 Dec 2005, 13:15

Dap asa am auzit de la multi si am observat-o si eu de cativa ani obletele e pe cale de disparitie pe Buzau. Am vb cu pescari "de Buzau" care sustin exact ceea ce ziceai tu... eu pescuiesc oblete pe Siret si si pe acolo a cam inceput a se duce :roll: probabil avatii :lol:

Scrie răspuns