Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Armand
- veteran

-
Salut!
Eu recomand alta metoda:
Peste trebuie sa fie foarte proaspat(preferabil viu).
Il curatati, il spalati bine, il stergeti cu un prosop curat, ii dati un praf de sare, il puneti in pungi(eu pun intr-o punga exact cat mananc la o masa) si il congelati repede. Timp de 1-2 luni gustul se mentine aproape la fel ca atunci cand este proaspat. Rezista si mult mai mult dar isi pierde din calitatea gustului.
Eu am lada frigorifica(asemanatoare celor de la inghetata

). Este cea mai buna solutie daca vrei sa conservi orice fel de aliment. Mentine o temperatura joasa constant, are capacitate mare (circa 400L) si consuma putin.
Conservele de peste sunt un aliment foarte delicat. Daca nu au conditii bune de pastrare sau daca prind cat de putin aer sunt foarte periculoase.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
vijelie
- veteran

Armand scrie:Salut!
Eu recomand alta metoda:
Peste trebuie sa fie foarte proaspat(preferabil viu).
Il curatati, il spalati bine, il stergeti cu un prosop curat, ii dati un praf de sare, il puneti in pungi(eu pun intr-o punga exact cat mananc la o masa) si il congelati repede. Timp de 1-2 luni gustul se mentine aproape la fel ca atunci cand este proaspat. Rezista si mult mai mult dar isi pierde din calitatea gustului.
Eu am lada frigorifica(asemanatoare celor de la inghetata

). Este cea mai buna solutie daca vrei sa conservi orice fel de aliment. Mentine o temperatura joasa constant, are capacitate mare (circa 400L) si consuma putin.
Conservele de peste sunt un aliment foarte delicat. Daca nu au conditii bune de pastrare sau daca prind cat de putin aer sunt foarte periculoase.
armand draga noi vorbeam de ceva comestibil aici

....daca il ingheti ramane inghetzat

...
GLUMEAM era de fapt un schimb de retzete ca intre fete

...toata lumea are in congelator peste dar care trebuie sa il dezgheti si sa il gatesti pe cand o retzeta o pregatesti si consumi din ea
lasa retzetele si zi-mi mai bine ce mai produci pe arges

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
Armand
- veteran

-

Am inteles in mare despre ce era discutia. Am divagat putin pentru ca eu nu ma omor dupa pestele in conserva, prefer sa mi-l prepar prospat.
In ceea ce priveste Argesul:
Salaul nu prea mai vrea sa se joace cu mine. Vin doar strapazani dar cu aia nu vreau sa ma joc, ii trimit repede acasa.
Am prins mreana frumoasa in ultimele 2 partide(0.5-1.5kg).
Maine trebe sa ma duc la dentist

si nu stiu daca ajung, dar duminica sunt pe balta la datorie!
Tu pe unde ai mai fost?
-
vijelie
- veteran

Armand scrie:
Am inteles in mare despre ce era discutia. Am divagat putin pentru ca eu nu ma omor dupa pestele in conserva, prefer sa mi-l prepar prospat.
In ceea ce priveste Argesul:
Salaul nu prea mai vrea sa se joace cu mine. Vin doar strapazani dar cu aia nu vreau sa ma joc, ii trimit repede acasa.
Am prins mreana frumoasa in ultimele 2 partide(0.5-1.5kg).
Maine trebe sa ma duc la dentist

si nu stiu daca ajung, dar duminica sunt pe balta la datorie!
Tu pe unde ai mai fost?
bolnav egal cuminte in casa calare pe medicamente dar de saptamana viitoare sunt prezent la datorie.
mreana asa mare ai prins? la 1,5kg?
curios

-
Armand
- veteran

-
Nu stiu daca avea fix 1.5 kg, dar era mai mare de 1 kg si mai mica de 2

acu pe bune avea 1.4-1.5 kg si am luat-o cu fir de 0.14 si lanseta de 6 m. A fost super!!
Cand te faci bine poate ne vedem la un pahar de vorba sau la udat un fir!
Insanatosire grabnica!!!
-
vijelie
- veteran

Armand scrie:Nu stiu daca avea fix 1.5 kg, dar era mai mare de 1 kg si mai mica de 2

acu pe bune avea 1.4-1.5 kg si am luat-o cu fir de 0.14 si lanseta de 6 m. A fost super!!
Cand te faci bine poate ne vedem la un pahar de vorba sau la udat un fir!
Insanatosire grabnica!!!
merci,sper ca saptamana viitoare sa fiu apt . la ce ai prins mreana si cum ....
-
Armand
- veteran

-
Am o bologneza facuta de mine si dau cu o montura Pater Noster cu pumb plat(mi-e lene sa tin lanseta in mana tot timpul sa dau la pluta). las saltatoarea cu carligul foarte lunga 50-80 de cm sa se miste natural momeala. Ca momeala am pus buchet de rame rosii.
Duminica vreau sa fac niscavai nada sa vad daca pot sa adun cardul gramada.
-
lerua
- junior

Peste marinat-se poate si conserva.
Se curata pestele mic (se taie aripioarele , coada si capul). Se face o saramura din apa si otet in parti egale si sare dupa gust . In ea se baga pestele si se lasa 6 ore . Se scoate pestele ,se spala in 3 ape iar in ultima se lasa 2-3 ore ca sa iasa acreala.. Se scoate din apa , se zvanta bine , se da prin faina si se prajeste in ulei .Intr-o oala se pune un strat de peste , un strat de ceapa taiata feliute si asa mai departe , terminanduse cu un strat de peste . Intre straturi se pun condimente-foi de dafin , piper boabe...Se torna ulei si bulion ca sa acopere pestele .Se pune la fiert la foc mic timp de 1-2 ore si se clatina oala din cand in cand .Pentru a se pune la borcan se adauga conservant .Un exemplu de cantitati : peste 3 Kg , ceapa 1,5 Kg , bulion 1,5 Kg
Pofta buna