Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

http://en.wikipedia.org/wiki/Siluris_glanis
despre somn e vorba...
"It uses its sharp pectoral fins to capture prey: with these fins, it creates an eddy to disorient its victim, which it then simply engulfs in its enormous throat."
deci... da sau nu da cu pectoralele?
ps. am cautat si la aspius aspius dar nu zice nimic de datul cu coada

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
tudor
- Moderator

-
Pai pectoralele sunt ramasitele membrelor anterioare, deci pumnii. Deci da fara doar si poate. Se apropie in fata prazii si o ia la pectorale, o serie de croseuri, mai un upercut si termina cu o lovitura napraznica din pectorala dreapta in maxilarul victimei care se si intoarce burta-n sus.

-
Adi_
- veteran

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
bogdank
- veteran

-
Ihi...... siiigur ca da, trece ca acceleratul printre pesti, le face virtejuri cu pectorala ascutita, dupa care se intoarce sa salveze pestii ametiti de atitea virtejuri
Niciunde in bibliografia citata chiar de ei nu apare chestia asta
Iar mai jos zice
"But there is one way of calming it down : press the barbels between fingers and as they are hypersensitive the xxx will paralyze under the pain".
O sa incerc cu prima ocazie sa paralizez pestele
Tudor, tu asa calmezi somnii??
-
costica_fishing
- veteran

-
ce-s alea "barbels" ? seamana a barbell=haltera

near the beer
-
tudor
- Moderator

-
Barbels=mustati.
Nu am incercat sa calmez somnul strangandu-l de mustati. Poate ca intr-adevar il doare dar nu vad nici un motiv sa-i strang de mustati. Daca se inerveaza dupa aia si-mi trage si mie un croseu de aripioara ?

-
Zamfi
- veteran

Nu ca m-ati convins:nu mai fac baie in Mures!!! Pai de umflu vreo aripioara d-aia...
Noroc ca braconierii au avut grija sa ne salveze de tot felul de lovituri...Si eu care-i condamnam pe degeaba

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
bogdank
- veteran

-
Sunt convins ca il doare. Dar pina la a-l paraliza stringindu-l de mustati...
Desi s-ar putea breveta o metoda: in loc de minciog, gaf (:x) sau bagarea miinii in gura pestelui, acesta ar putea fi tras incetishor linga pescar, dupa care pescarul apuca mustata dreapta (stinga pt stingaci) si o stringe cu putere timp de 30 de secunde. Somnul astfel paralizat, va putea fi scos din apa, fotografiat si apoi pus frumos din nou in apa. Aici eu am o problema legata de imaginatie, rog ajutor privind idei de resuscitare

-
Hell
- veteran

-
-
Adi_
- veteran

da, si neaparat proteza dentara de silicon
mai, noi glumim, dar tipii ziceau acolo de niste vartejuri pe care le face mucosu, nu de lovituri. asta cu loviturile e o chestie indusa de alte discutii